Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 11 noiembrie 2011

Femeile liberale susţin” prevenţia” ca factor decisiv al sănătăţii umane


În cadrul acţiunii „PNL-are grijă de sănătatea ta” ,iniţiată la nivel naţional de d-na Lucia Varga,preşedinte  ONFL,ieri,09.11.2011,la fabrica de confecţii îmbrăcăminte ”OTTO HERMANN” din municipiul Satu Mare, o delegaţie a Organizaţiei Femeilor Liberale Satu Mare formată din Dorina Marica Grunfeld-preşedinte OJFL, Anna Maria Maruşca-vicepreşedinte,Ramona Rişcău-vicepreşedinte, Marcela Papici-preşedinte OMFL şi d-na dr. Viorica Varodi, medic specialist obstretrică-ginecologie ,membră în Biroul Judeţean al OFL Satu Mare ,au purtat  discuţii cu cele 80 de angajate ale societăţii despre nevoia de ”prevenţie în sănătate”.
Doamnele au primit informaţii cu privire la incidenţa foarte mare a îmbolnăvirilor şi deceselor cauzate de  cancerul  de col uterin şi de  cancerul de sân în judeţul Satu Mare, dar şi la nivel naţional, România fiind pe primul loc în Europa la acest capitol.Ele  au fost informate  şi  despre  necesitatea de a efectua anual un control ginecologic şi, desigur ,testul Babeş-Papanicolau,dar şi mamografia sau ecografia mamară ;Astfel, se pot depista aceste boli înca din fază incipientă şi cu şanse mari de vindecare.
Au avut loc discuţii  şi despre importanţa femeii în societate,despre necesitatea imperativă ca femeia , în triplă calitate ,de  fiică,soţie şi mamă, să fie preocupată de starea ei de sănătate , pentru că  femeia  este un factor de stabilitate atât în familie cât şi în societate.
Doamnele şi-au amintit de “setul de analize gratuite obligatorii” ,instituit în timpul guvernării liberale de către ministrul Sănătăţii, d-l Eugen Nicolăescu, şi  ,totodată,şi-au exprimat dorinţa  de  reluare a acestui program şi chiar extinderea lui cu alte tipuri de analize şi teste.
Femeile liberale le-au asigurat pe angajatele fabricii “OTTO HERMANN”  că se depun eforturi la nivel naţional pentru a fi iniţiată şi susţinută în Parlamentul Romaniei “Legea prevenţiei în sănătate”, ca modalitate sigură de a preveni atât pe termen scurt,mediu şi lung, bolile  care provoaca mortalitate, în special cancerul.
Acţiuni similare se vor desfăşura în perioada următoare şi în cadrul altor   societăţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete