Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 16 noiembrie 2011

Despre demnitate


Demnitatea nu se defineşte ,ci se manifestă.
Ieri,în cadrul unei şedinţe politice ordinare  , am căutat să-mi manifest demnitatea ,ascultându-i pe ceilalţi colegi,făcând sugestii ,intervenind  cu o undă de sarcasm când am considerat că se cam bat câmpii,lucru încetăţenit pe la noi de ceva timp,şi am plecat ,înainte de încheierea şedinţei ,ca un semn de manifestare a demnităţii,când am constatat că iresponsabilitatea a devenit atotstăpânitoare.
În politică , nu pot agrea încălcarea demnităţii umane,principiu reflectat de meritocraţie, dar nici  analizele filozofice în domeniul politic ,prin supoziţii prin care ne discredităm  în primul rând ca oameni.Totodată,nu voi accepta niciodată să pun umărul la cultul personalităţii cuiva,dar nici să fiu servitorul cuiva în afară de cel al propriului crez!
Ieri,în loc de pragmatism,s-a ales praful de mai  toate abordările noastre .
Pornind de la această constatare ,azi, cu o notă de ironie, am propus   iniţierea Clubului ...Filozofilor,structură în care membrii să filozofeze pe diverse teme ,nu să facă politică.Cu o aşa conduită, nu vom câştiga niciodată alegerile şi ne vom descalifica în faţa alegătorilor!
Se pare ca avem un talent nativ să complicăm lucrurile din dorinţa de a ieşi neapărat în evidenţă.
Unul dintre punctele fierbinţi din şedinţă a fost realizarea felicitării de Crăciun. După ce am analizat variantele propuse,le-am cerut colegilor mei  să reflecteze  dacă nu se cuvine ca pe o felicitare de Crăciun să fie măcar un simbol al Crăciunului,un  element creştin legat de Naşterea Mântuitorului .Menţionez că pe felicitările propuse ,s-au putut identifica  existenţa a numeroase elemente păgâne,fapt care m-a determinat să cred că ne lăsăm foarte uşor  induşi în eroare ,rupând partidul  de tradiţia creştină.
La fel de iresponsabil  mi s-a părut faptul de a  contesta munca unui om care pune suflet în tot ceea ce face,o doamnă ce a pregătit foarte bine  spectacolul  "Întâlnire cu Mosu' " de anul trecut.După ce ,  de cel  puţin    o lună, am fost întrebaţi dacă avem amendamente la proiectul propus de ea ,ieri,ne-am trezit din letargie şi am început să filozofăm şi pe tema aceasta,după perfectarea discuţiilor cu persoanele invitate.
Despre lipsa de demnitate,mai ales în aceste  vremuri tulburi, se poate scrie foarte mult,însă mă rezum să întăresc afirmaţia:Demnitatea nu se defineşte,ci se manifestă.Păcat că unii nu au ce manifesta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete