Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 9 martie 2010

Ziua barbatului

Ziua de 9 martie este ziua cand se sarbatoresc cei 40 de Mucenici, dar este considerata ca fiind si Ziua Barbatilor.
Desi se vorbeste ca Ziua Barbatilor ar fi in fiecare zi,se pare ca domnii parlamentari, treziti din somnul din Camerele Parlamentului,sau frustrati de faptul ca nu au ,oficialmente ,o zi a lor,au creat cadrul legal pentru a putea sarbatori Ziua Barbatilor .

In expunerea de motive a iniţiativei publicate în M.O. al Romaniei , Partea I, Nr. 217/ 21.III.2008, se arată că, deşi femeia şi bărbatul sunt consideraţi egali, este "curios" faptul că numai femeia are o zi dedicată ei, nu şi bărbatul. Mai mult, se precizează că, dacă Ziua Femeii este şi ziua mamei, Ziua Bărbatului va fi şi ziua tatălui.Efortul colosal depus de" alesii neamului" s-a concretizat ,conform traditiei romanesti ,intr-un haos de nedescris,incat azi se stie ca aceasta zi se poate celebra in trei zile,nu in trei zile la rand,ci in "trei zile "care insumate formeaza un an.O traditie din aceasta zi este ca barbatii sa bea 40 de pahare de vin pentru ca sa fie sanatosi si sa nu se lipeasca
de ei bolile tot anul. Aceste pahare se spune ca reprezinta sangele varsat de cei 40 de sfinti mucenici din cetatea Sevastei. Cei care nu pot sa bea cele 40 de pahare cu vin, e bine ca macar sa guste vin in aceasta zi de 9 Martie, sau sa fie stropit cu vin, acesta insemnand sange si putere de munca peste an.
Daca in ziua de 8 martie, femeile au o zi a lor, ziua de 9 Martie, ziua Mucenicilor, poate fi considerata in traditia romaneasca ca ziua barbatilor.

Desi ar fi normal sa subscriu la instituirea acestei sarbatori,mi se pare firesc sa o trecem fie in derizoriu,fie in anonimat,altminteri "reformistii Romaniei" vor avea idei care pot sa mearga atat de departe, incat sa celebram foarte curand "Ziua Crizei" si "Ziua cainilor cu covrigi in coada".
Totusi,din bun simt, le urez " de ziua lor" un sincer "La multi ani!"

7 comentarii:

ARIPI DE FLUTURE spunea...

la multi ani:)

Ionel Mesaroş spunea...

Pentru ARIPI DE FLUTURE
Multumesc!

Simina spunea...

La multi ani plini de liniste sufleteasca si de iubire plenara!
personal , recunosc , n-am stiut ca azi e ziua barbatului......pentru mine ziua lui este in fiecare zi(ca si ziua femeii de altfel)

tetris spunea...

Am aflat si eu ieri de traditia asta
La multi ani, azi si in fiecare zi !

Ionel Mesaroş spunea...

Pentru Simina si Tetris
Totul a pornit de la o gluma;Nici eu n-am stiut de existenta unei asemenea sarbatori ,insa cautand in mediul virtual am descoperit pana si faptul ca "harnicii"nostri parlamentari au legiferat in acest sens in 2008.
Dupa cum reiese din finalul postarii,eu consider ca aceasta zi nu-si are rostul.Fiecare zi din viata noastra trebuie traita cum se cuvine!
Va multumesc pentru vizita si urari!

Alina Dospinescu spunea...

Descurcareti si petercareti parlamentarii nostri!
Ei , oricum, ma bucur ca pot sa iti urez LA MULTI ANI si mii de bucurii!

Ionel Mesaroş spunea...

Multumesc,Anima!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete