În urmă cu o săptămână ,am fost înştiinţaţi că până pe 15 noiembrie 2011 trebuie să realizăm lista de consilieri USL pentru Consiliul Municipal Satu Mare.
Eram convins că vor urma zile grele,lupte care vor fi duse dincolo de limitele decenţei,poziţionarea pe lista de consilieri devenind un real măr al discordiei.
În cadrul şedinţei de ieri,am discutat despre procedură şi criterii de selecţie.Timpul fiind extrem de scurt,procedura firească ,statutară,prin omisiune,a fost considerată chestiune facultativă.În loc să se pornească de jos,de la organizaţiile de la nivelul secţiilor de votare ,s-a pornit de la mijloc,de la Biroul Politic Municipal,lista urmând să fie validată de Adunarea Generală şi definitivată de Biroul Politic Teritorial.
Cu toate abuzurile,totuşi,activitatea politică a rămas criteriul fundamental cel puţin deocamdată,urmând ca fiecare element din algoritm să fie cuantificat.
În continuare ,vă prezint algoritmul:
-activitatea politică organizatorică;
-evaluarea conform managementului performanţei aprobat de BPT;
-funcţia în structura politică actuală de la nivel local;
-participarea la activităţile organizaţiei şi implicarea în organizarea lor;
-notorietatea publică;
-proiectul politic propus;
-pregătirea şi experienţa profesională ;
-vechimea în partid;
În conformitate cu primele criterii propuse,dacă evaluarea este corectă,nu voi avea nicio problemă,însă ,ieri ,s-a forţat nota,cerându-se ca vechimea să fie mult mai bine cuantificată,ajungându-se ca unul cu vechime de 20 de ani,fără activitate,să fie pe listă înaintea celui cu 3 ani de activitate extrem de rodnică.
Aşadar,sfânta activitate este criteriul principal doar declarativ.
Eu am considerat vechimea ca un criteriu secund,această făcând diferenţa între cei aflaţi la egalitate.
E adevărat că toate criteriile sunt importante,însă nu la fel de importante.
Ce mi s-a părut ridicol e faptul că în afară de mine nimeni nu şi-a anunţat candidatura,preferând să mă atace pe mine,minimalizându-mi activitatea,pledând în favoarea vechimii sau cerând ca toate să fie cuantificate cu acelaşi indice.
Ca să se aplaneze discuţiile pe această temă, s-a inserat ideea de listă de candidaţi,fără vreun top,lucru absurd.Nu poţi încropi o listă fără o ordine,însă pentru a încuraja munca în echipă,s-a mers pe o listă fără top,cel puţin la nivelul Biroului Municipal.
La fel de nocivă ,mi s-a părut ideea ca o persoană să cuantifice fiecare element al criteriului,când acest lucru trebuia stabilit în şedinţă,printr-o Hotărâre BPM.
În concluzie,decât să fim pragmatici,mai bine filozofăm ,fiindcă aşa ne salvăm pielea şi lăsăm problemele noastre să le rezolve alţii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu