Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 4 martie 2011

O zi istorica :4 martie 1977


Astazi, se implinesc 34 de ani de la o zi neagra din istoria Romaniei ,cand aproape 1.600  de oameni si-au pierdut viata in urma unui cutremur devastator.
In 4 martie 1977, ora 21.22,Romania este zguduita de cel mai devastator cutremur din istorie. Intr-un minut si 12 secunde, 33 de cladiri din Bucuresti au fost transformate in rune.
Zece mii de oameni au fost prinsi sub daramaturi. Dintre celebritatile care au platit cu viata in aceasta batalie cu stihiile naturii,amintesc pe actorul Toma Caragiu,pe regizorul Alexandru Bocanet si pe cantareata Doina Badea . 
Bilantul total al cutremurului de 7,2 pe Richter: 1.578 de oameni morti si 11.300 de raniti.
“Momentan, nu ne mai putem astepta la un cutremur asemanator celui din 1977, pentru ca seismul din Vrancea este considerat unul de suprafata. Asa cum rezulta din analizele noastre facute pe ultimii 600 de ani, urmatorul cutremur va fi unul de mare adancime. Poate avea loc, dar nu acum, mult mai tarziu, deoarece cea mai mica distanta in timp intre un cutremur de tip "4 martie 1977" si un cutremur de tip "1940 "sau "1802" este de circa 60 si ceva de ani”, a explicat directorul Institutului pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu,  citat de Realitatea TV.


2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Din nefericire nu putem uita niciodata dezastrul de la 4 Martie 77.
Cat despre prognosticurile diversilor specialisti, ma abtin.Stiu ca Dumnezeu conduce si face tot ce considera El si cand considera El.
Oamenii doar isi dau cu parerea...
Sa ne fereasca El de o alta asemenea nenorocire!
Va doresc o seara plina de pace si liniste la intreaga familie!

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin-alexe
Nici eu nu cred in prognosticurile avansate pe aceasta tema.
Cu toate ca stiinta a realizat progrese remarcabile, fata de previziunile oamenilor de stiinta am rezerve.
Sper sa nu mai avem parte de asemenea nenorociri!
Va doresc o seara placuta!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete