Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 25 martie 2013

Analiza viselor


Priviti in mod obiectiv simbolismul si identificati mediul, personajele, simbolurile si tema activitatii. De obicei, este nevoie de o serie de vise inainte de a intelege cum conflictul si rezolvarile sale sunt descrise prin asocierile unice chiar de voi. Deoarece povestea este unica pentru voi, simbolismul va fi de asemenea personal chiar daca exista un dictionar al viselor ce va poate indrepta in general in directia corecta. Trebuie sa aveti credinta ca informatia este relevanta si ca va este dezvaluita voua in singurul mod in care poate fi exprimata. Visul poate parea sa fie chiar dincolo de atingerea memoriei voastre. Puteti sa incepeti sa observati cum structura credintelor voastre indeparteaza aceste informatii pe care incercati sa le prindeti. Atunci cand visati sunteti intr-o constiinta mai fluida si trebuie sa folositi o constiinta similara, curgatoare atunci cand va aduceti aminte continutul. 

Explorati visul pe bucati: a) Eram intr-o masina care a sarit de pe un pod; b) Eram intr-o gara impreuna cu un om ciudat si mi-am uitat bagajele; c) Earu cativa copii ce se jucau in gradina unde am intrat printr-o usa intr-o casa ciudata. Toate aceste simboluri descriu elemente esentiale in relatie cu dezvoltarea voastra. Masina descrie faptul ca vreti sa inaintati sau motivatia. Gara este locul unde cresteti ce arata faptul ca va doriti sa mergeti undeva sau sa va transformati. Personajele necunoscute reprezinta aspecte nerecunoscute ale voastre. Omul ciudat poate fi ideea unor trasaturi masculine nerecunoscute precum aceea ce a fi asertiv sau a cauta independenta. Copiii pot insemna parti din voi ce sunt noi , care de altfel pot fi reprezentate si de casa necunoscuta. Uitarea bagajelor sau a lucrurilor pe care le carati cu voi este o tema comuna in legatura cu evolutia. Celelalte simboluri dezvaluie faptul ca va apropiati de o schimbare si ca este necesar sa mergeti mai departe.  
Fara a pre-judeca continutul, notati-l imediat. Priviti cuvintele individual si obiectiv. Veti vedea ca in cele mai multe cazuri ele spun exact lucrul opus despre ceea ce credeati despre voi. In vise, toate simbolurile au relevanta fara sa conteze cat de ridicole pot parea. Inafara lucrurilor, cautati culorile, momentul zilei si numerele.
Intrebari importante
Care este scenariul si cum corespunde situatiei voastre actuale?
Puteti sa lasati deoparte visul pentru ca pare sa reitereze evenimentele zilei. Deoarece visele de cele mai multe ori prezinta ceea ce nu ati constientizat in timpul zilei, cautati acel lucru pe care visul pare sa il sublinieze. In loc sa prezinte situatia in modul in care ati trait-o voi, recunoasteti elementele care il diferentiaza: "semana cu... era precum magazinul in care am fost ieri insa...". Asocierile metaforice ale viselor sunt chei pentru identificarea mesajelor ascunse. Daca visati despre o situatie, atunci inseamna ca exista un aspect relevant al acesteia pe care nu l-ati vazut. Experienta va invata totdeauna ceva si va este oferita o a doua sansa de a aplica mesajul sau in mod productiv. Intelegand ca va este adus ceva in atentie, incercati sa respectati acest proces si sa il primiti cu mintea deschisa privind din nou intreaga situatie. Visele nu fac doar sa repovesteasca ceea ce ati observat deja sau ati concluzionat. Faptul ca evenimentul este in visul vostru, sugereaza ca procesarea voastra poate sa fi fost incorecta. 
Cine sunt personajele din vis?
Puteti visa despre Ana si Claudiu, dar cum ati descrie aceste personaje? Care parte din voi reprezinta aceste personaje. Toate simbolurile si personajele descriu modul in care evoluati si va debarasati de masca pe care o purtati. Caracteristicile fiecarui personaj vor reflecta identitatea voastra existenta sau in schimbare, de-a lungul timpului. Ei reprezinta acea parte din voi pe care ati asociat-o inconstient cu ei, fie ca sunteti sau nu constienti de asta. Cine e Claudiu? Claudiu este furios tot timpul. Cine e Ana? Ana este o mama buna si are grija de toti, mai putin de ea insasi. Priviti la circumstantele voastre ca si cum Ana ar personifica acea parte din voi pe care nu o recunoasteti. Claudiu poate personifica furia pe care nu ati constientizat-o. Atunci cand priviti visul din aceasta perspectiva, ce va spun aceste personaje? Care parte din modul vostru de a interactiona nu l-ati constientizat? Toate personajele reprezinta aspecte ale voastre stagnante in evolutie sau neintegrate. Chiar si atunci cand personajele mor sau sunt amenintate intr-un vis, inseamna intotdeauna doar indepartarea modurilor invechite de exprimare pe care le aveti, pe masura ce faceti pasi catre imputernicirea reala. Nasterea si copii sunt deseori descrise ca parti ale naturii voastre ce atunci se dezvolta.
Pot fi folosite visele pentru inspiratie sau intuitie?
Visele nu rezolva intotdeauna conflictele. Practicand, puteti sa va pregatiti pentru receptionarea informatiilor din inconstient. Inainte de a adormi, ganditi-va la ce fel de  ajutor aveti nevoie. Poate ca sunteti un artist si vreti sa explorati un anumit lucru intr-un mod nou. Multi oameni permit viselor lor sa ii ghideze in viata si atunci cand fac schimbari. Atunci cand incepeti un nou proiect este posibil sa aveti nevoie de o inspiratie. Daca va pregatiti mintea inainte de a adormi si va observati visele pentru mesaje veti fi chiar surprinsi de ceea ce iese la iveala. Indiferent de cat de abstracte par imaginile, pastrati-le pana intelegeti mesajul. Inregistrandu-va visele, veti observa detalii intuitive despre evenimente viitoare ce va vor pregati pentru schimbarile iminente. 
Ati explorat insemnatatea opusa a visului?
Este normal sa priviti visele din perspectiva experientei uzuale cu toate ca ceea ce va apare in vis este opusul a ceea ce credeti. Intocmai cum nu v-ati gandit realmente sa il descrieti pe "Mark ca fiind furios tot timpul", probabil ca nu v-ati dat seama ca si voi sunteti furiosi. Daca visati despre un hot si va simtiti amenintati ca veti fi invadat, acesta nu este un mesaj pentru a va proteja ci este un mesaj care va spune ca sunteti prea retras. Poate ca trebuie sa fiti mai deschisi astfel incat ceilalti sa nu dea buzna in viata voastra. Daca va visati  goi si va simtiti rusinati sau incurcati, probabil ca ati purtat costumul unei persoane nenaturale iar explorarea indepartarii hainelor insemna numai ascunderea partii voastre umane si naturale. In timpul zilei, probabil ca v-ati aratat intr-un mod ce v-a facut sa va simtiti vulnerabili. Visul va pertmite sa intelegeti de ce acest proces a fost dificil pentru voi si ceea ce este mai important este faptul ca visarea este un mecanism natural care va permite sa evoluati.
Visul sugereaza acele emotii pe care trebuie sa le infruntati si sa le integrati in viata voastra. Intr-un vis va puteti duce la un eveniment si sa nu puteti sa va gasiti anumite haine (simtul identitatii), pantofi (simtul directiei) sau portofelul (stima de sine). Visele prezinta deseori un mesaj despre modul in care va ascundeti in spatele mastii adevarata voastra natura. Visati despre o alunecare de teren si incepe sa va fie frica de viitor cand defapt visul exploreaza nevoia de a permite o schimbare fundamentala. Platforma de beton pe care stati trebuie sa cedeze pentru ca sa puteti sa cresteti. 
Teme comune din vise
Casele si cladirile sunt structuri ce reprezinta sinele pe masura ce va schimbati. Podul simbolizeaza gandirea inalta sau ideile spirituale si poate, de asemenea, sugera ideile pe care le retineti sau cum trebuie sa va ridicati nivelul constiintei pentru a elimina acele lucruri de care nu mai aveti nevoie. Subsolul inseamna, de obicei, subconstientul. Camerele necunoscute sau nedescoperite dintr-o casa sugereaza aspecte care va sunt necunoscute dar care sunt ne-explorate. Livingul este o zona sociala unde va explorati propria natura intalnindu-va cu ceilalti in timp ce patul poate fi un loc de explorare a sexualitatii. Baia este locul unde va dezbracati si este asociata cu curatarea sau cu a fi sincer voi insiva. Camera de zi adaposteste dinamica mostenita din interactiunile din familie in timp ce semineul simbolizeaza deseori mostenirile pe care le pastrati la loc de cinste. Privind cum ceva arde in foc, este similar procesarii si eliberarii acestor tendinte.
Holurile sunt locuri de tranzitie, unde va intalniti cu ceilalti intr-un spatiu neutru, ele aparand deseori atunci cand va explorati posibilele alegeri. Curtea sau gradina este ceea ce cultivati pentru ceea ce se vede in exterior. Curtea din spate sugereaza aspectele organice care nu sunt evidente celorlalti. Deseori, veti descoperi sau veti cauta ceva in tufisuri sau umbre ca un mod de explorare a posibilelor corecturi pe care le aduceti comportamentului vostru. 
Usile pot insemna multe lucruri: granite sau deblocarea potentialului vostru in timp ce ciocanitul este deseori sexual. Usa de instrare va conduce in lume in timp ce usa din spate si cele laterale permit evadarea sau intruzia unor personaje ce va vor invata despre voi. Daca deschideti o usa, faceti un pas obiectiv in necunoscut. 
O biserica poate contine credintele spirituale dar poate de asemenea sa sugereze cum ideile irationale bazate numai pe credinta. Va tin pe loc intr-un fel sau altul. Cateodata veti cauta o cheie in biserica, ceea ce sugereaza ca critica de sine va blocheaza natura voastra organica si se manifesta prin simptome fizice. 
O scoala sugereaza experiente noi sau compararea cu ceilalti a abilitatilor voastre. In acelasi fel, o scoala gimnaziala este un loc pentru competitie de natura fizica. O fabrica este locul unei productii in masa sau al unei atitudini pe care o asamblati  pentru a putea sa va potriviti in ea. Poate de asemenea sa sugereze ca va fabricati experiente. Un spital, este un loc al crizei personale sau inseamna ca aveti nevoie de grija imediata. Spitalele pot, de asemenea, reprezenta o viata noua sau un loc unde va nasteti intr-un nou mod de a fi. 
Hoteluri, aeroporturi si locuri pe care le tranzitati in timpul calatoriilor voastre sugereaza experimentarea avand atitudini temporare ce sunt moduri de a va intelege pe voi insiva de o maniera diferita. Etajele acestor structuri sunt si ele indicatori ai nivelurilor de constiinta din aceste tranzitii. Cand stati la parter si calatoriti catre etajele superioare inseamna ca va atingeti idealurile iar cand calatoriti in sens imvers insemna ca va cautati acele lucruri care va tin pe loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete