Trăim vremuri tulburi. În fiecare zi, tot mai mulți români îngroașă rândul celor săraci.
Molima sărăciei s-a întins peste țară, iar răspunsul autorităților se cam lasă așteptat.
Oracolul de la PNL, traseistul Frunzăverde, un om politic reevaluat de liberali și recompensat anul trecut pentru o "trădare" de "dragul" interesului național, a avut ieri neinspirația de a "gândi cu voce tare", manifestându-și îngrijorarea față de situația economică a țării, care în vară s-ar putea deteriora atât de mult încât să fie probleme cu asigurarea fondurilor pentru salarii și pensii.
Premierul a avut o reacție promptă și l-a catalogat pe Frunzăverde ca fiind iresponsabil, iar pe români i-a asigurat că nu sunt asemenea probleme, chiar dacă bugetul va fi sărăcit la mijlocul anului de tranșa uriașă a datoriei externe ce trebuie rambursată.
Totuși, sunt numeroase semne de întrebare pe care trebuie să ni le punem.Nu este firesc ca procesul de pauperizare să continue la nesfârșit, iar românii să strângă cureaua la infinit, în timp ce aleșii neamului și camarila lor să prospere!
Există multiple cauze care au generat situația de azi, unele obiective, dar cele mai multe subiective.
Criza economică nu și-a terminat reprezentația. Cipru, odinioară, un paradis fiscal, e un exemplu în acest sens.
România, parte a Uniunii Europene, cel puțin la capitolul insatisfacții, e afectată de criza economică. Orice dezechilibru în granițele UE e resimțit și de noi.
În țară, politicile de austeritate, dublate de o iresponsabilitate a factorilor politici, atentează la însăși demnitatea umană, iar din cauza amplorii sărăciei România își are viitorul pus în pericol.
Duduitul economiei de altădată a devenit o utopie, motoarele economiei fiind amorțite, în ton cu soluțiile propuse de Executiv. Politicile economice sunt greșite, nu se dorește combaterea evaziunii fiscale, cetățeanul este "sacrificat", nu sunt create locuri de muncă, aparatul administrativ nu este redimensionat corespunzător, unele resurse financiare sunt direcționate greșit, reformarea țării este în impas, toate acestea contribuind la accentuarea crizei morale din țara noastră și la escaladarea flagelului sărăciei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu