Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 29 decembrie 2011

Comasarea alegerilor –soluţie nelegitimă şi anti-democratică



Liberalii sătmăreni consideră că prin comasarea alegerilor actuala putere urmăreşte bulversarea alegătorilor şi micşorarea,prin orice mijloace,a decalajului dintre USL şi PDL .
 “Cu comasarea alegerilor, PDL urmăreşte ca în mod fraudulos să obţină câteva mandate de parlamentari în plus, mizând pe ajutorul pe care o să-l obţină de la primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene PDL şi trădătorii care au plecat capul la mita electorală şi au dezertat pentru tot felul de promisiuni”, a declarat într-o conferinţă de presă  Adrian Ştef,preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Satu Mare şi candidatul USL pentru Preşedenţia Consiliului Judeţean. .Potrivit acestuia, guvernarea actuală este una “dezastruoasă” iar justificarea proiectului de lege care prevede comasarea alegerilor generale cu cele locale, şi anume realizarea unei economii de circa  20 de milioane de euro, nu are suport, din moment ce banii sunt direcţionaţi politic pentru “un teren de fotbal realizat în pantă sau un patinoar care nu se pretează condiţiilor meteo”.
Uniunea Social Liberală avertizează că respingerea moţiunii de cenzură, prin obligarea parlamentarilor puterii să nu participe la vot, nu face decât să menţină România pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat în ultimii ani.
Prin respingerea moţiunii de cenzură, în 22 decembrie 2011,actuala putere a călcat în picioare principiile şi idealurile pentru care s-a luptat la Revoluţia din 1989. Atunci, românii au cerut dreptul de a-şi dedica soarta prin vot, au cerut pluralism politic, au cerut libertate. Astăzi, PDL şi aliaţii săi au decis că oamenii pot să voteze doar când decide puterea politică, nu când o cer actele constitutive ale unui stat care se pretinde democratic.
În condiţiile în care preşedintele statului îşi permite să susţină că „stabilitatea” – adică menţinerea puterii – este mai importantă decât democraţia, este clar că România se situează deplin în afara valorilor Uniunii Europene.
Sper ca la alegerile din 2012  cetăţeanul să  sancţioneaze nu doar  ratarea actului de guvernare, cât  mai ales  atitudinea faţă de el, ori amândouă aceste atribute, amândoi aceşti factori au fost rataţi de partidul de guvernământ, nu au condus bine România şi s-au  comportat agresiv, ca să nu folosim termeni mai tari faţă de cetăţean.
Politica ne-a învăţat că niciodată nu spui niciodată, fiindcă poţi avea surprize, eu ,personal ,nu le întrevăd, dar avem un an în faţă în care puteam vedea dacă aceste surprize se vor contura.
Sper  ca  în 2012,USL  să-şi arate forţa, să-şi demonstreze soliditatea în teritoriu, să se organizeze suficient de bine să contracareze ipoteticele măsuri în afara legii pe care le-a pregătit PDL.
Momentan,românii au  de ales între  două opţiuni, pentru că nu există a treia. O opţiune este  să continue  cu actuala putere, care am văzut ce face sau să militeze pentru schimbare  ,ce poate să le aducă românilor   speranţa  revenirii  la normalitate.
Alegerile comasate de anul viitor nu sunt un semn bun .Acestea  contribuie,în mod decisiv, la desfiinţarea Statului de drept.Ele înseamnă un pas uriaş în urmă,  dar înainte de a discuta calităţile, trebuie să discutăm semnificaţia. Semnificaţia alegerilor comasate înseamnă că ,dacă de acum înainte o putere nu are chef să piardă alegerile ,le amână. Asta face Traian Băsescu, asta face Emil Boc şi asta face partidul de guvernământ. Sintagma lor e simplă: pierdem alegerile, deci le amânăm. Ceea ce este catastrofal, alegerile nu se amână, pentru că pasul următor e să nu le mai ţii deloc. Unul dintre lucrurile pe care puterea, această putere nu îl ia în calcul este că s-ar putea ,totuşi ,să piardă alegerile şi că tot ceea ce au iniţiat acum poate fi folosit nu numai că împotriva lor, dar le poate fi impus, fiindcă sunt clare încălcări ale legii, şi că ,în ziua de după pierderea alegerilor ,oamenii legii ar putea chiar să vină să-i întrebe ce aţi făcut şi să fie puşi să răspundă pentru asta. Conducerea PDL-ului  se teme că pierzând localele vor fi complet abandonaţi pentru parlamentare. De aceea , le pun laolaltă. Ca să nu existe o perioadă de dezamăgire şi degringoladă a partidului după ce vor mânca bătaie la locale. De aceea le pun alegerile comasate; Şocul să vină o singură dată şi ce rămâne, rămâne.
 În final,am convingerea că Uniunea Social Liberală va continua eforturile de a bloca transformarea României într-un stat autoritar, soluţia pe care Traian Băsescu, PDL şi aliaţii săi au ales-o pentru a-şi creşte şansele de a se menţine la putere. Indiferent de instrumentele nedemocratice şi ilegale la care puterea apelează pentru a-şi maximiza şansele în bătălia electorală, USL va câştiga viitoarele alegeri, va forma Guvernul şi va trimite PDL în opoziţie pentru mulţi ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete