Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 6 decembrie 2011

Democraţie după buget


 Statul de drept a murit înainte de a se naşte,sugrumat de dorinţa de parvenire a celor care ne conduc destinele.
Faptul de a încălca legea şi principiile de drept sunt apucături româneşti care azi se justifică ,la Palatul Victoria şi la Cotroceni,numai  prin raţiuni economice şi privaţiuni impuse de FMI..
Argumentele cu care reprezentanţii coaliţiei de guvernământ se străduiesc să susţină ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare sunt de-a dreptul înduioşătoare. Grija pentru banul public, cea hrănită cu frunze turistice şi antrenată în sălile de sport şi piscinele rurale, este cea care a născut gândul cel bun şi nu dorinţa de pinaltizare a alegerilor – aşa cum am fi tentaţi să gândim.(Pe lângă acest argument copilăresc,am auzit aseară şi cel de menajare a electoratului...)
Tot grija pentru banul public, desigur, pentru că asta e o preocupare "nobila",constantă, pentru" portocalii",îi determină să nu aplice nici măcar legile pentru care şi-au asumat paternitatea,acte normative prin care pretindeau că vor reforma statul.
Cine să-i mai creadă pe cei care mint precum respiră!
Fireşte,sunt şi naivi în ţara asta,care îi cred pe cuvânt pe cei care au promis marea cu sarea ,făgăduindu-ne că vom trăi bine.
E adevărat ,băsescienii  n-au precizat cine vor fi  cei binecuvântaţi ai sorţii şi  nici când va curge lapte şi miere pe plaiurile Mioriţei.Dacă luăm în calcul clientela pedelistă,e clar ca aceştia au parte de prosperitate,contractele cu statul oferindu-le adevărată mană cerească!Dacă e vorba de ceilalţi,sigur e vorba de o austeritate care va salva viitorul acestei ţări,România nepermiţându-şi să consume  mai mult decât produce!
Sunt suprasaturat de aceste argumente puerile,la fel cum mi-a ajuns până în gât şi reacţia morbidă a Opoziţiei ,când e vorba de lansarea de moţiuni de cenzură,ca formă parlamentară de luptă politică.
Desigur,ca să alunece mai uşor cu TVA-ul majorat, la tăierea moţului electoral era  potrivită şi scoaterea de la naftalină  a discuţiei despre revizuirea Constituţiei: sistem unicameral şi reducerea numărului de parlamentari,cu toate că UDMR-ul îşi doreşte făţiş sistem bicameral,lucru care face imposibil până şi negocierea cu Opoziţia pe această temă.
Cum ar veni, dacă suntem îndeajuns de excentrici ca să luăm de bune argumentele domnului Boc, ne aflăm într-un regim de austeritate democratică. Adică bugetară. Sau, ca să-l parafrazăm pe Pristanda: democraţie, după buget, mică. Mişcătoare grija portocaliilor pentru banii contribuabililor. Iar vântul adiind prin sălcii şoptea: Udrea, Ridzi,Apostol,Pinalti...
Cred cu tărie că există o singură cale de salvare de la dezastru: radicalizarea mişcărilor politice ale Opoziţiei,prin care să oferim Europei semnale clare că aici ,în ţara meşterului Manole ,se construieşte o altă aripă a prăbuşirii Europei,de data aceasta,nu doar economic,ci de demolare a democraţiei!Cu toate acestea ,cunoscându-i pe unii dintre parlamentarii USL ,sunt convins că nu vor renunţă la statutul de privilegiaţi ,de dragul democraţiei,pentru ei fiind mult mai important să scoată castanele din foc cu mâna altora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete