Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 12 decembrie 2011

Pactul de la Bruxelles


Aderarea României la acordul de uniune fiscală elaborat de liderii UE la sfâr;itul săptămânii trecute deschide calea unor posibile sancţiuni automate din partea Comisiei Europene, ce pot varia de la tăieri obligatorii de salarii, până la reduceri de cheltuieli în anumite ministere. Mai mult, bugetul de stat va trebui aprobat întâi de CE, iar orice nerespectare a limitei de deficit ne va obliga să urmăm un set de măsuri elaborate de Comisie împreună cu ceilalţi miniştrii de finanţe din UE.

Etapele pactului de la Bruxelles

Mecanismele exacte acordului vor fi construite până la sfârşitul anului în curs, urmând că documentul să fie apoi analizat de toate statele membre. Varianta finală a acordului să fie adoptată în luna martie a anului viitor. Va urma o perioadă de introducere a prevederilor în legislaţia fiecărei ţări participante, iar termenul limită pentru modificarea constituţiei este de 31 decembrie 2012.


Efectele se vor vedea abia din 2014


Practic, efectele acordului se vor putea vedea abia din 2014, iar eventualele sancţiuni să îşi facă simţit efectul câteva luni mai târziu. Deşi nu au fost stabilite toate detaliile funcţionale ale acordului, potrivit informaţiilor funizate de liderii UE şi de unele detalii prezentate de surse apropiate negocierilor, pedepsele se vor aplica automat în cazul depăşirii limitelor de îndatorare sau deficit. 
Fiecare stat membru va elabora propriul mecanism de corecţie, în baza principiilor indicate de Comisia Europeană şi de celelalte state UE. Nu este exclusă însă nici aplicarea unui sistem automat de reducere a cheltuielilor prin tăieri de salarii, disponibilizări sau tăieri de bugete. Curtea Europeană de Justiţie va avea jurisdicţia să verifice transpunerea acestor reglementări la nivel naţional.
Obiectivul noului acord asupra căruia s-a căzut de acord joi seară la Bruxelles este să întărească disciplina bugetară a zonei euro. Ţările care beneficiază de un ajutor extern, cum sunt Grecia şi Irlanda, vor putea fi plasate sub tutelă europeană.
Potrivit înţelegerii, statele sunt obligate să includă în legislaţia natională angajamentul pentru "buget naţional echilibrat și în surplus", cu un deficitul structural care să nu depăşească 0,5% din PIB. Mai mult, gradul de îndatorare nu va putea trece de 60%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete