Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 13 iulie 2010

Avocatul Diavolului


Avocatul Poporului este o institutie independenta, menita sa protejeze cetatenii de abuzuri din partea autoritatilor administratiei, de a apara drepturile si libertatile cetatenesti. El nu poate sa ofere asistenta justitiabililor si nici sa le asigure reprezentarea acestora in instanta.
Avocatului Poporului se poate adresa orice persoana fizica, indiferent de cetatenie, varsta, sex, apartenenta etnica, politica sau religioasa, atunci cand se considera vatamata in drepturile si libertatile sale de catre un organ al administratiei publice, printr-un act sau fapt administrativ ilegal.

Cererea prin care o persoana se plange de acte sau fapte administrative ce provin de la: administratia publica centrala , prefecti, serviciile publice descentralizate din teritoriu ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, administratia publica locala precum si de la functionari ai acestor organe, se formuleaza in scris si se expediaza prin posta sau se depune direct la registratura institutiei.
Pentru solutionarea cererilor, Avocatul Poporului poate decide efectuarea unei anchete proprii, atunci cand considera necesar. Dupa verificari, poate emite recomandari in scris prin care solicita organului administrativ ori functionarului public in cauza sa inlature abuzul comis, sa repare pagubele produse prin actul sau faptul administrativ ilegal si sa repuna persoana lezata in drepturile sale legitime.
Avocatul Poporului nu poate insa desfiinta el insusi actul administrativ reclamat, dar pentru solutionarea cererii se poate adresa succesiv organului administrativ ierarhic superior, respectiv prefectului, Guvernului si, in cele din urma, Parlamentului.

Plangerile persoanelor lezate in drepturile si libertatile cetatenesti ,pentru ca sa fie de competenta Avocatului Poporului,trebuie sa se refere la acte sau fapte administrative.
Termenul in care se poate formula o cerere adresata Avocatului Poporului este de cel mult 12 luni de la data la care petitionarul a luat cunostinta de faptele care fac obiectul plangerii.

Probabil, nu as fi scris nimic despre aceasta institutie a Statului de Drept,daca nu eram oripilat de unele raspunsuri ale Avocatului Poporului.
Sunt foarte dezamagit de aceasta institutie a statului,mai ales de cand am aflat raspunsul la sesizarea presedintelui Senatului cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta care prevede majorarea TVA-ului.
Este evident faptul ca OUG 58/2010 nu indeplineste exigentele impuse de dispozitiile Codului Fiscal, aducand atingere caracterului predictibil al actelor normative, in conditiile in care Codul Fiscal stipuleaza ca prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.
Raspunsul Avocatului Poporului la aceasta solicitare a fost că nu a identificat temeiurile în baza cărora să se justifice sesizarea CCR pe OUG prin care s-a mărit TVA-ul de la 19% la 24%.Acesta a considerat că este atributul Guvernului de a stabili nivelul taxelor.
Daca acesta este raspunsul Avocatului Poporului,ma intreb de ce aceasta institutie exista si pe ce popor il reprezinta?! ...Pe cel basescian? Se pare ca aceasta institutie este tot mai fantomatica pentru popor, asemenea Statului de Drept,fiind doar de fatada,slujind doar interesele camarilei prezidentiale,o denumire mult mai potrivita pentru aceasta institutie fiind de Avocatul Diavolului...

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Avocatul Poporului este un fel de 'Fata Morgana', pentru cea mai mare parte a poporului roman, care chiar ar avea nevoie de serviciile lui.
Ca la noi..unde?

Ionel Mesaros spunea...

@elena marin-alexa
Este cea mai frumoasa descriere !
Va doresc o zi frumoasa!

.✿*E LENA*✿. spunea...

Avocatul poporului=
cu titlu postări,nu-mi place să
vorbesc de politică
deşi mă uit la ştiri.
Îţi doresc mult succes în
proiectul pe care ţi l-ai
propus.
Să ai o seară minunată
alături de cei dragi!

Ionel Mesaroş spunea...

@Elena
Iti multumesc pentru vizita si urari!
Desi domeniul in care imi doresc sa activez este "uns cu toate alifiile",nu pot sa stau in afara lui cand vad ca deciziile oamenilor politici ne amaneteaza viitorul nostru!Candva,credeam ca aceasta lupta o pot duce din exteriorul cadrului politic;insa ,de cateva luni,mi-am dat seama ca toate demersurile mele sunt sortite esecului ,daca proiectele mele n-au sustinere politica.
Elena ,iti doresc un week-end plin de bucurii!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete