Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 21 iulie 2010

Partizanul

Dupa sesiunea parlamentara nu demult incheiata ,"credeam" ca alesii neamului ,dupa atata" osteneala" in slujba tarii ,mai ales prin adoptarea legilor austeritatii, "merita" un concediu ;insa ,presedintele,deranjat de Raportul pe tema justitiei, nu a fost de acord cu acest lucru si ,in luna august,in conformitate cu art.66 din Constitutie , a convocat Parlamentul României în sesiune extraordinara.
Ce l-a ofuscat cel mai mult pe Basescu a fost nu formularea ca Romania nu-si respecta angajamentele, lucru arhi-cunoscut de oricine traieste in "tarisoara "noastra,ci, mai degraba ,ca se cere de CE sa se ia o serie de măsuri imediate în lupta împotriva corupţiei, menţionând explicit corectarea Legii ANI, monitorizarea sancţiunilor aplicate în cazurile de corupţie la nivel înalt şi instaurarea transparenţei depline în domeniul achiziţiilor publice.
Preşedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, a fost foarte critic şi a exprimat nemulţumiri punctual cu privire la situaţia Agenţiei Naţionale de Integritate.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că formularea din raportul CE că "România încalcă angajamentele asumate" este "inacceptabilă", iar partea română nu poate accepta o astfel de "exagerare" şi doreşte revenirea la o "abordare echilibrată".
Traian Băsescu a susţinut că formularea din document este "nedreaptă" şi că, de aceea, consideră că trebuie să reacţioneze.Mai mult,presedintele vrea sa "dicteze" si Comisiei Europene,cerand Guvernului sa faca un raport corect asupra justitiei pe care sa-l aduca la cunostinta comisarilor europeni.De aici, se desprinde faptul ca lui Basescu ii plac numai masurile impuse de el,opunandu-se, in stilul sau caracteristic, la ceea ce provine din alte directii.
Băsescu a menţionat că raportul CE conţine o formulare potrivit căreia, în mod clar, Parlamentul şi Guvernul au responsabilitatea de a modifica legea care a fost declarată neconstituţională.
Punctul nevralgic al Raportului a fost "deconspirat "de presedinte,fara voia sa ,Băsescu a declarat că este de acord cu formularea din raportul Comisiei Europene referitoare la achiziţiile publice, dar a precizat că aceasta "nu avea ce căuta" în document.
La ce nu s-a gandit presedintele suficient de bine ,este ca, dacă convoacă Parlamentul ,nu poate să şi impuna temele de dezbatere. Fac precizarea că în cadrul ambelor organe de conducere a Camerelor, Opoziţia e la putere şi deci pe lângă Legea ANI, Parlamentul va mai putea trece şi la adoptarea altor legi,cum ar fi respingerea cresterii TVA-ului la 24 %...
Partizanul Base',din dorinta de a veghea la respectarea literei si spiritului Legii Fundamentale,se pare ca ,involuntar,a facut un serviciu Opozitiei,ridicand la fileu mingea care s-ar putea sa cada chiar in terenul Executivului!

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

La ce bun ca 'ei' vorbesc si vorbesc, iar lucrurile merg din ce in ce mai rau in tara?
Salutari de la Vrancea! Multe binecuvantari de la Dumnezeu, caci asteptarile de la oameni sunt sortite esecului..

Ionel Mesaroş spunea...

Intr-adevar,vorbele ,mai ales ale lor,zboara!
Va multumesc pentru vizita si urari!
Va impartasesc in mod absolut punctul de vedere.
Va urez sa aveti parte numai de bucurii!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete