Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 27 iunie 2010

Planul "B"



Dupa ce legile austeritatii au fost declarate neconstitutionale,Guvernul ,luat prin surprindere de decizia Curtii Constitutionale ,a cautat noi "solutii" pentru a umple "golul "de la buget.Prima solutie a guvernantilor a fost majorarea TVA-ului ,insa, s-a vorbit si de variante combinate de genul:majorarea TVA-ului intre 22 % si 25% si a Cotei Unice la 20%;majorarea TVA-ului si extinderea bazei de impozitare si la pensiile sub 1000 de lei;dar si varianta cresterea TVA-ului la 24% si a impozitarii suplimentare cu 50% a pensiilor mai mari de 3000 de lei;Toate aceste variante fiind coroborate cu masurile constitutionale din cele doua legi ,masuri aplicabile numai dupa ce sunt armonizate in Parlament,in termen de 45 de zile, cu decizia Curtii Constitutionale.
Aparent,toate sunt bune si frumoase pentru Guvern,cu toate ca lucrurile sunt chiar pe dos:Modificarea TVA-ului presupune ,in primul rand,modificarea Codului Fiscal,iar acest lucru se poate face numai prin lege (art. 4 din Codul Fiscal),invocand pentru aceasta prevederea Constitutiei care spune ca nimeni nu este deasupra legii,urmand ca noul cod sa intre in vigoare dupa un termen de 6 luni, incepand cu 1 ianuarie a anului urmator fiscal.
In acest sens, PNL şi PSD vor iniţia procedura de blocare a OUG-ului care modifică Codul Fiscal ,în sensul creşterii TVA cu 5%. Este evident că o Ordonanta de Urgenta a Guvernului nu poate fi atacată la Curtea Constituţională direct. Asadar,va fi făcută plângerea prin intermediul Avocatului Poporului care este abilitat prin lege să poată sa faca aşa ceva. Prin urmare, juriştii celor două partide, îl vor sesiza pe domnul Ioan Muraru, Avocat al Poporului, pentru ca acesta să conteste la CCR măsura luată de Guvern.
Ma intreb, ce solutie va mai avea Guvernul,daca decizia Curtii va da castig de cauza contestatarilor?!
Asa cum ne-am obisnuit cu Guvernul Boc I,II,III,IV;asa ne vom obisnui si cu planurile Guvernului:acum suntem la planul "B",insa ,peste cateva saptamani,vom ajunge si la planul "C" si asa mai departe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete