Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 7 iunie 2010

Ca la noi, la nimeni...



Urmatoarele doua saptamani sunt cruciale pentru viitorul milioanelor de romani.
Inca nu se stie daca masurile de austeritate propuse de Executiv se vor aplica sau ba.
Se stie insa,fara nicio umbra de indoiala,ca vor fi presiuni puse pe oamenii politici sustinatori ai Puterii,incat acestia vor fi "motivati"sa ofere un vot de incredere Guvernului.
Intalnirea din spatele usilor inchise ale presedintelui cu parlamentarii PDL de aseara,la Snagov,se inscrie in pachetul de intimidare la care Basescu face apel ori de cate ori situatia poate degenera in ceva care sa-i impieteze imaginea.Dupa ce l-a invitat la Cotroceni pe presedintele Curtii Constitutionale in urma cu cateva saptamani,Basescu dorind cu orice pret un aviz favorabil al Curtii pentru cele doua proiecte de lege pe care Guvernul isi va asuma azi raspunderea;presedintele a avut intalniri cu cei care sustin Puterea,"urechindu-i" pe cei care nu i se supun orbeste,folosind spre intimidare tot arsenalul din dotare.
Cu toate ca traim sub zodia incertitudinii,se cunoaste,fara niciun dubiu, faptul ca niciodata in tara noastra nu au mai fost taiate in masa salariile, pensiile si ajutoarele de stat, afectand, direct, milioane de bugetari. Problema cea mai grava este ca acest Executiv nu cauta nicio solutie viabila pentru a insanatosi bugetul de stat. Guvernul Boc nu ar trebui sa reinventeze roata, ar fi suficient sa arunce o privire la ceea ce au facut celelalte tari europene si sa puna in aplicare masuri concrete.
Spre deosebire de Romania, liderii din fiecare tara europeana au decis sa ia diverse masuri eficiente pentru salvarea economiilor. State precum Germania,Ungaria, Grecia, Portugalia, Franta, Spania si Anglia au inghetat salariile si pensiile, au redus cheltuielile bugetare si au blocat angajarile la stat. Banii astfel economisiti au fost redirectionati spre investitii si crearea de noi locuri de munca.
La noi, Puterea pare ,pe zi ce trece,tot mai iresponsabila,taind in carne vie in paturile cele mai defavorizate,saracindu-le dincolo de orice inchipuire ;in timp ce clientela lor politica beneficiaza de contracte"grase" cu statul,de salarii uriase ,stimulente si prime de vacanta.Puterea se comporta duplicitar:in timp ce vorbeste de necesitatea redimensionarii aparatului bugetar,foarte"umfat"in ultimii ani incat a devenit"obez",Guvernul nu renunta la unele Agentii,face angajari in detrimentul legii si al bunului simt,mentine pana la 6 consilieri pentru fiecare ministru,consilieri platiti cu sume fabuloase,chiar si cu 25.ooo lei etc.
Nimic nu ma mai surprinde in clipele acestea.Nici macar mesajul lui Crin Antonescu ,presedintele PNL ,care s-a pronuntat ieri ca partidul sau va accepta sa intre la guvernare,insa singur,nu in combinatie cu PDL-ul ,acceptand, daca presedintele l-ar desemna,chiar si postul de premier.E greu de crezut ca acest joc este pe placul lui Basescu,mai ales dupa ce Tariceanu nu s-a lasat" dus de mana" de presedinte cand a fost prim-ministru.
In concluzie,reiterez remarca de la inceput:"Ca la noi ,la nimeni..."

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Incerta situatia politica , dar si cea economica a Romaniei de azi.Nu stim ce va mai urma in viitorul apropiat. Numai Dumnezeu stie ce ne mai asteapta! O seara binecuvantata sa aveti si nadejde doar in Domnul nostru!

IONEL MESAROS spunea...

@elena marin -alexe
Traim vremuri incerte.Viitorul nostru si al copiilor nostri pare anatemizat.In asemenea timpuri tulburi ,am o singura certitudine:El,Domnul,nu ma va parasi!
Va multumesc pentru vizita si comentariu!
Dumnezeu sa ne ajute!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete