Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 26 mai 2010

O zi de foc



Intr-o lume rapusa de virusul anormalitatii,anomaliile se afla la ele acasa.
In ultima vreme ,minciunile proferate de Putere merg,pe fata,mana in mana,cu sfidarea legilor si incalcarea moralei.
Incepand cu presedintele,Puterea cauta sa-si salveze pielea pe seama romanilor ,fara sa tina cont ca in tari civilizate asemenea masuri de austeritate ,de proportii inimaginabile si fara nicio noima,nu au cutezat sa le ia.
Legalitatea acestor masuri a fost pusa la indoiala de majoritatea romanilor,insa argumente pertinente,legale, au oferit juristii de buna credinta ,cei care se afla ,fara rezerve, in slujba Dreptului.In consecinta,acesti oameni ai legii au afirmat ca pensia este un drept de proprietate,iar orice atingere adusa acestui drept intra sub incidenta Conventiei de la Strasbourg.Mentionez ca in baza acestui document fundamental ,niciun stat european civilizat,semnatar al acestei Conventii,nu a recurs la diminuarea pensiilor,preferand, ca in conditii de criza economica,sa le inghete.
Aceiasi juristi au amintit ca ,in lipsa unui termen stipulat in lege,reducerea salariilor este neconstitutionala;Articolul 53 din Constitutie,cu privire la restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati,nu acopera legalitatea acestei masuri,in lipsa termenului de aplicabilitate.In acest articol,la alin. 2,se stipuleaza ca restrangerea trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o si nu poate atinge existenta dreptului sau a libertatii.
In aceste conditii in care virusul ilegalitatii patrunde adanc in fibra Romaniei,nelegiuirile Puterii ,prin presiuni puse pe judecatorii Curtii Constitutionale,dobandind avizul favorabil al Curtii ,Statul de drept este desfiintat.
Ziua de foc de astazi,prin pastrarea intacta a pachetului de masuri de austeritate,va transforma viata a milioane de romani intr-un incendiu devastator care le va preschimba in scrum ultimile lor sperante!

6 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Nu va fi usor, dar cu siguranta vom trece cu ajutorul Lui si peste aceasta perioada.Ne asteapta "vremuri grele"sa nu uitam! Cuvantul lui Dumnezeu este adevarat.

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin-alexe
Intr-adevar ,nadejdea trebuie sa ne-o punem numai in Dumnezeu!
Vremurile grele vor starni turbulente,nemultumiri care pot culmina cu violenta.Neincrederea in semenii nostri va atinge cote alarmante.Disperarea va lua ca tribut vieti umane.Un tablou sumbru ,asta ne asteapta!
Va multumesc pentru vizita si comentariu!
Cuvintele dumneavoastra imi asigura o "gura" de oxigen!
va doresc o zi linistita!
DUMNEZEU SA NE AJUTE !

.✿*E LENA*✿. spunea...

Te felicit Ionel pentru aceste
postări legate de politică...
Să sperăm că totul v-a fi bine...
O zi excelentă îţi doresc!

denisia spunea...

Am trecut si prin lucruri mai grele. O sa razbim.

Ionel Mesaroş spunea...

@ELENA
Iti multumesc pentru felicitari!
Mi-e greu sa stau in afara sferei politice,chiar si in Universul virtual!
Iti doresc o zi frumoasa!

Ionel Mesaroş spunea...

@denisia
Iti multumesc pentru optimismul pe care ni-l insufli!Imbarbatarea ta este atat de hotarata ,incat se observa ca esti o luptatoare veritabila!
Am aflat ieri despre cosmarul prin care ai trecut!Regret ca nu am stiut mai repede despre acest lucru!Cred ca se impunea ca noi membrii acestui Univers virtual sa fim mai aproape de tine,chiar daca noi te cunoastem numai dupa gandurile pline de profunzimi cu care ne infrumusetezi fiecare zi!
Iti doresc insanatosire grabnica!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete