Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 19 mai 2010

Mitingul din Piata Victoriei


Azi,19 mai 2010,incepand cu orele 10.00,circa 50.000 de oameni ,foarte multi veniti din proprie initiativa,manati de saracie si de masurile de austeritate fara precedent, luate fara consultarea partenerilor sociali , au fost prezenti ,in capitala,la cel mai impunator miting din ultimii ani ;Romanii sositi din toata tara si-au strigat nemultumirea fata de Putere,protestand la adresa politicii duplicitare a Guvernului si a adevaratului premier al Romaniei,presedintele Traian Basescu.
Incepand cu orele 08.30,grupuri de manifestanti,din toate categoriile sociale ,bine organizate,unele insotite chiar de fanfare care cantau " Guvernarea Pinguinului",ironizand Executivul care s-a dovedit a fi cel mai incompetent din istoria post-decembrista,s-au indreptat spre Piata Victoriei.
La ora 11.00,mitingul a inceput.
Melodia lui Valeriu Sterian,"Vino Doamne!" a readus in Piata Victoriei "parfumul " evenimentelor din '89.
Disperati de saracie,romanii au cerut demisia Guvernului ,incapabil sa administreze cu chibzuinta bugetul de stat si sa ia masuri anti-criza eficiente.
Daca acest miting nu-i va trezi pe guvernanti, iar setul de masuri de austeritate vor viza,din nou, paturile sociale defavorizate, saptamana viitoare ,pe 31 mai,se va declansa greva generala;mitingul de azi ,din Piata Victoriei ,fiind doar "incalzirea" pentru miscari de protest ce pot culmina chiar cu o Revolutie.
Ce mi s-a parut uluitor a fost faptul ca ,in timp ce mitingul era in plina desfasurare,la Parlament,deputatii Puterii au adoptat ,in timp record, in 90 de minute,Legea lustratiei si au trecut un amendament la Legea educatiei ,amendament prin care minoritatile nationale vor studia Istoria Romaniei si Geografia Romaniei in limba materna.
La doua ore dupa incheierea mitingului ,la 15.oo,dupa ce s-a asigurat de sprijinul aliatilor, pseudo-premierul Romaniei,E.S.Emil Boc ,a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe pachetul de masuri de austeritate convenit cu FMI-ul,in dispretul romanilor din Piata Victoriei si a milioanelor de telespectatori care asteptau cu sufletul la gura reactia Puterii,socand o intreaga Romanie.
Acum,la cateva ore de la miting, sunt mai sigur ca oricand ca timpul vorbelor a trecut,iar saptamana viitoare ,romanii animati de spiritul de dreptate,trebuie sa dea o riposta hotarata Executivului, mai intai ,punand presiune pe Legislativ cand se va incerca trecerea prin asumarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului,iar apoi ,daca va mai fi nevoie,prin GREVA GENERALA pe o perioada nedeterminata.
Totusi,inca mai sper ca glasul ratiunii sa invinga!
Forta dreptului trebuie sa invinga dreptul fortei!

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Sa ne rugam lui Dumnezeu ca ratiunea sa invinga.Ce va fi daca o sa se declanseze greva generala?
O seara de har va doresc!

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin -alexe
Va multumesc pentru vizita si comentariu!
In asemenea context este greu sa mai crezi in puterea ratiunii!
Greva generala este iminenta.Nu se poate altfel!Mi-e frica ,totusi,ca greva va degenera in violenta !
Va doresc o seara linistita!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete