Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 11 mai 2010

"Sa traiti bine!"


Dupa ce s-a cocotat la Putere,inseland poporul,plangand,impresionant, cu lacrimi de crocodil ,punctand la impresia artistica,la orice moment in care dimensiunea umana merita sa fie subliniata cu lacrimi,si creind iluzia ca vom trai bine,Traian Basescu ne-a amagit de nenumarate ori,exploatand sensibilitatea si naivitatea conationalilor mei,practicand un stil de politica original,bazat pe principiul "Divida et impera",impartind societatea in tabere,in buni si rai,pentru a-i manipula mai usor pe multi dintre semenii mei;inconjurandu-se de oameni de teapa lui,de obedienti proveniti din delatori si fripturisti,parveniti si oportunisti,avand in umbra,mereu, Serviciile secrete,a reusit sa tina sub control fraiele Puterii.
Setea de putere l-a orbit.Crezul lui s-a fundamentat pe cunoasterea fibrei poporului roman,lucru speculat ori de cate ori a avut ocazia.Evanghelia lui a fost si este sustinerea interesului personal ,in acest scop utilizand toate parghiile puterii,folosindu-se de oamenii din camarila sa cat avea nevoie,apoi inlaturandu-i pe cei incomozi,pe acei care nu au uitat ,totusi,ca i 1989 a fost o Revolutie care a avut ca si motor "saracia" si "dictatura".
In ultima vreme ,minciuna si nelegiuirea au ajuns,sub atenta lui supraveghere,politici de stat.
Azi,"Traim bine!"Nu e o ironie!"Traim bine prin reprezentantii nostri!"Azi traiesc bine,fara grija zilei de maine:Mircea Basescu,Videanu,Udrea,Eba,Patapievici,Ungureanu,Falca,Avramescu,Baconski,Macovei,Blaga Bercea Mondialu si multi alti apropiati ai presedintelui;in timp ce miloane de romani mor de foame,sunt ingropati de vii,sunt condamnati la o saracie lucie ,fiind obligati sa suporte costul crizei,pentru a-i imbuiba si mai bine pe "oamenii presedintelui".
Puterea are "grija" de destinul Romaniei,impunand o austeritate ,fara precedent,diminuand substantial salarii si pensii,ajutoarele sociale,eliminand subventiile,impozitand tichetele de masa , dobanzile la depozite si a veniturilor din castigul de capital, impozitand suplimentar companiile din industria farmaceutica,eliminand cel de-al 13-lea salariu,inghetand pensionarile anticipate,introducand coplata in sistemul medical,desfiintand spitale si scoli, majorand taxe,eliminand scutirile de impozit,introducand taxe si impozite noi,propunand eliminarea din Sistemul public a circa 250.000 de salariati,fara sa poata sa le ofere o alternativa,fara sa faca un studiu de impact al masurilor de austeritate propuse.
Sub masca reformei statului, prin initiativele legislative privind salarizarea unitara,Legea pensionarii unitare ( proiect care ,ieri ,a trecut,tacit, de Senat,in forma initiala,fara niciun amendament),Legea educatiei nationale, Legea deconcentratelor,Proiectul pentru revizuirea Constitutiei si multe alte legi,majoritatea neconstitutionale, au pus piatra de temelie a cadrului legal pentru instalarea de drept a dictaturii.
Cu toate ca evaziune fiscala a fost cuantificata la un nivel ce depaseste datoria externa a Romaniei,Puterea actuala nu a luat nicio masura pentru diminuarea ei,ca de eradicare nici nu poate fi vorba.
Ma mir cum Puterea a uitat ca se pot economisi bani la buget prin plata ajutorului de inmormantare de catre cei decedati!
In continuare,la Fondul Proprietatea ,la Agentiile guvernamentale si Companiile Nationale sunt salarii de mii de Euro,unii chiar de 20.000 de Euro.Acestor privilegiati ai Puterii ,chiar daca li se vor diminua salariile cu 25%, tot vor trai boiereste,in timp ce bugetarii , pensionarii cu venituri sub 1000 de lei ,somerii si alti asistati social,sunt condamnati la o saracie ce reclama: IESIREA IN STRADA;O REVOLUTIE,DACA VA FI NEVOIE!
In ritmul inlantuirii aberatiilor,sper, ca in curand ,sa achitam si taxa pentru ca facem umbra pamantului!

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Nu stiu ce se intampla cu cei ce spun ca ne conduc. Oare ce gandesc acesti semeni ai nostri? Ne considera prosti?
E rusinos ce se intampla...

Ionel Mesaroş spunea...

Va multumesc pentru vizita!
Nici eu nu realizez ce se intampla cu cei care ne conduc!Probabil,mizeaza pe faptul ca romanul este rabdator.
Nici pe semenii nostri nu-i inteleg.Incerc cu toate mijloacele sa-i activez in ai conecta la realitate,precizand ce pericol ne paste,insa ,in zadar!
Am ajuns sa trec peste omul care crede in forta dreptului,adica peste mine insumi,si sa ma manifest,ca unul care da impresia ca ar fi partizanul dreptului fortei.
Nici eu nu mai inteleg nimic!Nici macar pe mine insumi nu ma mai inteleg!
Va multumesc ca ati poposit in Universul meu virtual si tin sa va urez sa aveti parte de o zi frumoasa!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete