Am raspuns afirmativ invitatiei d-nei Crina Dunca de a mediatiza acest eveniment.
Aşadar, vă invit, joi, 20 mai, între orele 17-19, în Parcul Central din faţa Hotelului Dacia sau/şi vineri 21 mai, între orele 12-14, în "groapa lui Gyuszi" să citim şi să împărţim cărţi. Aşteptăm şi donaţii în cărţi. Sper să ne strângem cât mai mulţi, de diferite vârste şi profesii!
Pentru că Satu Mare a fost prea mult timp oraşul în care nu se întâmplă nimic, sătmărenii au conştientizat că fiecare trebuie să facă ceva ca lucrurile bune să se întâmple. Aşa a fost adus la Satu Mare proiectul “Lecturi urbane” iniţiat de civika.ro, care a avut, până acum, un succes neaşteptat în Bucureşti, Braşov, Cluj, Mureş şi în alte oraşe. În 20 mai, lecturile urbane sosesc la Satu Mare. În 20 şi 21 mai, Satu Mare citeşte!
Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. Campania este iniţiată de voluntarii Civika.ro şi face parte dintr-o demers de îmblânzire a spaţiilor publice prin crearea de poveşti. Civika.ro este o platformă de iniţiativă socială independentă care reuneşte persoanele dispuse să doneze câteva ore pe lună proiectelor care urmăresc o schimbare în plan social. Activiştii Civika.ro iniţiază şi derulează proiecte în domenii ca Dezvoltare Urbană, Dezvoltare Rurală, Educaţie, Cultură şi Artă, Comunitate, Ecologie aplicată sau Sănătate.