Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 19 mai 2010

Haosul la el acasa


Pentru Romania,haosul a devenit o coordonata principala a existentei.Nu cred sa fie domeniu in care manifestarea lui sa nu fie activa.El este asemenea unei boli maligne ce isi intinde tentaculele pretutindeni,producand metastaze chiar si la organele vitale.
La haos ,s-a ajuns prin acutizarea si cronicizarea crizei morale,pe un fond de intensificare a crizei economice mondiale.
A stabili doar in termeni generali cauza generatoare a haosului nu ajuta la nimic,daca" medicul" ce a pus acest diagnostic nu prescrie si un tratament curativ adecvat.
Ma intreb,retoric,cine este in masura sa prescrie un tratament care sa amelioreze aceasta maladie, ca de vindecare ,avand in vedere nivelul critic la care s-a ajuns,nici nu poate fi vorba!
Deocamdata, sunt sarac si la capitolul imaginatie.Parca si muza ce ma mai ajuta cateodata pare sa fie atinsa de flagelul haosului. Nici nu pot sa-mi inchipui o persoana care sa salveze Romania!Poate un conglomerat de minti luminate,inca necontaminate de acest virus,ar putea sa prescrie medicamentul miraculos:Ordinea morala ,sociala si economica.
Cred ca e o utopie sa-mi inchipui ca asemenea minti luminate ar fi lasate sa lucreze,interesul major al celor in mana carora se afla destinul tarii,fiind ,daca nu paralel,cel putin asimptotic cu interesul tarii.
Totusi ,in aceasta orbecaiala ,medicul curant -poporul roman,trebuie sa se vindece pe sine insusi,alegand zilele acestea ,cand a aflat ca datoria publica a Romaniei ajuns la 86 de miliarde de euro,6 miliarde contractand in ultimile 3 luni;sa iasa din pasivitate si ceara presedintelui,Guvernului,Parlamentului ,partidelor politice,patronatelor si sindicatelor :Responsabilitate!

Cred ca se impun masuri bazate pe bun-simt,cum ar fi:
-Demiterea Guvernului si desemnarea unui prim-ministru credibil;
-Inasprirea sanctiunilor pentru evaziune fiscala;
-Redimensionarea Administratiei Publice Centrale si Locale;
-Reducerea fondului de salarii;
-Reducerea cheltuielilor sociale;
-Inghetarea pensiilor ;
-Impozitarea progresiva a salariilor si pensiilor;
-Reducerea cheltuielilor bugetare si stoparea risipei ,prin ajustarea unor capitole de cheltuieli;
-Eficientizarea absortiei de fonduri europene;
-Stimularea investitiilor;
-Alocarea de capital pentru investitii generatoare de profit statului,nu clientelei politice;
-Aplicarea unui program de sustinere a pietei de capital;
-Cota unica diferentiata:persoana fizica/persoana juridica;
-Cresterea TVA-ului la produsele de lux si scaderea TVA-ului la produsele alimentare de baza;
-Partidele politice sa exceada de la abordarile ideologice cand e vorba de categoriile defavorizate,avand o responsabilitate umana fata de acestea;
-Incetarea concursului de populisme dintre partidele politice,toate fiind vinovate pentru dezastrul in care a ajuns tara;
-Respectarea Statului de drept.

P.S.
Cred,mai mult ca oricand ,ca trebuie sa-i lasam ratiunii ultimul cuvant,insa ratiunea trebuie trezita,altfel:"Somnul ratiunii naste monstri."
Astazi ,19 mai 2010,dragi romani,aratati lumii ca voua va pasa de soarta tarii,ca nu mai puteti tolera haosul care ne condamna la saracie!

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Sunt de acord cu masurile bunului simt aduse in pagina de dv.As mai adauga doar ca acum ar fi momentul sa se umble la salariile si pensiile absurde, colosale, care sfideaza bunul simt al unui popor aflat la limita subzistentei.
O seara buna sa aveti!

Ionel Mesaroş spunea...

@elena marin -alexe
Intr-adevar,sunt multe salarii si pensii absurde,care sfideaza bunul simt,insa,dupa cum ii stiu pe guvernantii nostri,masurile de austeritate se vor adresa in primul rand paturilor sociale defavorizate:bugetarului cu leafa la limita suportabilitatii,pensionarilor obisnuiti,aflati la limita subzistentei etc.

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete