Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 13 mai 2010

Inceputul sfarsitului




Masurile de austeritate ,fara precedent ,au generat vii nemultumiri,culminand, ieri, cu proteste in strada ale pensionarilor,studentilor si ale profesorilor in capitala,dar si in alte orase cum ar fi:Galati,Constanta,Iasi,Bistrita etc.
Milioane de romani afectati ,direct sau indirect,de iresponsabilitatea guvernantilor nostri,sunt tot mai hotarati sa mearga cu protestele pana la capat.
Solutiile pentru diminuarea deficitului bugetar se inmultesc de la o zi la alta.Daca in prima zi de anuntare al planului de" resuscitare" a bugetului de stat ,prin reducerea salariilor din sectorul public cu 25% si a tuturor pensiilor , a ajutoarelor de somaj cu 15 %,eliminarea subventiilor si introducerea de noi impozite;in urma cu doua zile ,in intalnirea cu usile inchise a presedintelui cu sustinatorii actualei Puteri,planul propus a fost radicalizat prin cererea imperativa a lui Basescu de a fiscaliza orice castig,mergand atat de departe incat sa fie impozitate pana si pensiile de 350 de lei.Retrospectiva acestor masuri o inchei cu ziua de ieri ,cand Executivul a decis ca pensionarii "de lux" sa "beneficieze" pe langa reducerea aplicata tuturor pensionarilor ,de un "bonus", o taxa de solidaritate de 90% aplicata pe valoarea pensiei care nu are sustinerea contributivitatii,fara sa faca vreo deosebire intre categoriile componente.In concluzie ,si "tagma" pensionarilor militari,categorie din care si eu ,cu onoare ,fac parte,cu pensii cuprinse intre 39 de lei si 6000 de lei,in care ponderea pensiilor sub 2000 de lei este aproape 80%,vor fi taxati suplimentar ,chiar daca noi am fost scutiti de contributivitate.Va puteti inchipui ce economie se face la buget ,daca se aplica aceasta masura?Probabil,cei care ma cunoasteti doar din Universul virtual,acum, puteti sa va dati seama de ce mi-am radicalizat mesajul impotriva nelegiuirii Presedintelui .
Fac apel la toti pensionarii militari sa nu mai fie creduli,sa iasa in strada si sa protesteze si ,in masura in care se poate,fiecare sa -si aduca aportul,impreuna cu sindicatele, la o buna organizare a miscarilor de protest,pentru ca vocea poporului sa fie auzita si ascultata!
Fac apel si la partidele din Opozitie sa colaboreze si sa se implice mai mult in actiunile de protest!Tin sa-i felicit pe cei de la PSD pentru faptul ca ,la nivel national,prestatia lor in favoarea categoriilor defavorizate este deosebita.La fel,tin sa-i felicit pe cei din PNL,in special pe d-l presedinte Antonescu si pe d-na Maria Campeanu pentru modul de implicare in gasirea solutiilor pentru iesirea din acest impas!Astept din partea colegilor din PNL sa "uite "pentru un moment ca ei sunt sustinatorii clasei de mijloc si a Cotei Unice si sa -si aminteasca cu totii ca sunt in Opozitie,iar durerile a milioane de romani nu au "culoare politica"!
Ii rog si pe cei care sunt la Putere azi,sa reflecteze daca masurile impuse de Basescu nu-i afecteaza si pe ei! Sunt sigur ca si acolo sunt oameni care ,in mod indirect,sunt de partea noastra a protestatarilor.Incepand de azi,atacurile mele nu vor mai viza PDL-ul in intregime,ci doar pe obedientii acesui regim fara Dumnezeu!

Cred ca toti romanii trebuie sa iasa in strada si sa ceara sanctionarea lui Basescu si a Guvernului Boc!Inceputul sfarsitului nu e departe.
Romanii sunt rabdatori doar pana la un punct critic.Cand se "trezesc",uita de frica !

Ideal ar fi,mai ales cei care am participat activ la Revolutia din '89,sa nu savarsim greselile de atunci.Inca mai sper sa nu se ajunga la o masura extrema,actiunile sa degenereze in violenta!
Romanii trebuie sa se uneasca in a trece puterea in mana unui Guvern condus de o persoana credibila!
Trebuie sa evitam sa curga sange! Trebuie sa fim solidari,sa nu facem jocul Puterii ,care, zi de zi ,prin marturii mincinoase, creeaza o falie in popor,pentru a ne stapani cu usurinta!Trebuie sa ne trezim,pana nu e prea tarziu!
Se pare ca dreptul fortei,la aceasta ora,este mai puternic decat forta dreptului,fapt pentru care ,oricand,scanteia Revolutiei se poate aprinde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete