Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 10 martie 2010

Congres cu parfum de crin


In perioada 5-7 martie ,la Palatul Parlamentului,a avut loc Congresul Extraordinar al PNL .

Dupa doua zile incinse,in care punctul central pe ordinea de zi a fost modificarea Statutului,sambata am avut ocazia sa avem parte de o zi mult mai relaxanta,zi in care decenta liberala s-a conjugat cu o organizare fara cusur,in care elementele cu accente oculte au lipsit cu desavarsire,desi culoarea violeta,atat de mediatizata in ultima perioada ,s-a intercalat cu bun-simt intre culorile traditionale ale partidului.

Congresul PNL s-a bucurat sambata de o impresionanta mediatizare, televiziunile de stiri acordand spatii largi dezbaterilor pe aceasta tema.

Ziua de vineri ,fusese hotaratoare,propunerile de modificare ale Statutului vizau printre altele, un BPC nou votat pe listă fără prim-vicepreşedinte, sancţiuni pentru neplata cotizaţiilor, contribuţii financiare lunare ale filialelor, derogări, clasificarea membrilor în simpatizanţi şi activi.

Modificarile Statutului, adoptate vineri, in Congres Extraordinar, au permis insa convocarea unui Congres ordinar sambata, 6 martie 2010, astfel ca urmatorul ar urma sa fie organizat, statutar, peste patru ani, deci in 2014.

Statutul adoptat de Delegaţia Permanenta este cel de care îşi condiţionează candidatura Crin Antonescu pentru şefia PNL, propuneri menite să-i înlesnească acestuia proiectul de reformare, reorganizare, deschidere şi totodată disciplinare a partidului.

Propunerile de modificare ale Statutului si pozitia transanta a presedintelui in exercitiu fata de al treilea candidat: “Viorel Catarama s-a comportat ca un securist ordinar”, l-au determina pe acesta din urma sa se retraga din cursa ,conducerea partidului urmand sa se decida intre Crin Antonescu si Ludovic Orban.

Crin Antonescu a obtinut, potrivit rezultatelor oficiale, 986 de voturi, iar contracandidatul sau, Ludovic Orban, 357 de voturi. Din cele 1.400 de buletine de vot au fost utilizate 1.363 de buletine, 37 fiind anulate.

Astfel, Crin Antonescu va conduce PNL impreuna cu echipa sa: Mariana Campeanu, Andrei Chiliman, Aristotel Cancescu, Daniel Chitoiu, Raducu Filipescu, Victor Paul Dobre, Lucian Iliescu, Rares Manescu, Norica Nicolai, Cornel Popa, Vlad Moisescu, Dan Radu Rusanu, Mihai Voicu.
De asemenea, Cristian Anghel, Teodor Atanasiu, Cristian Bagiu, Florin Alexe, Ilie Bolojan, Mircea Molot, Mircia Muntean, Marius Nicoara, Marian Petrache, Octavian Popa, Nicoale Robu, Adrian Semcu, Radu Stroe si Marcel Vela vor face parte din BPC.
Pentru a obtine sustinerea delegatilor la Congres, Crin Antonescu s-a angajat ca impreuna cu colegii aflati pe lista va aduce PNL la 30% in preferintele electoratului la alegerile legislative din 2012, in timp ce contracandidatul sau a supralicitat, spunand ca nu se multumeste cu atat ci doreste ca PNL sa castige viitoarele alegeri.

"Nu sentimentul de entuziasm ma domina, ci cel de responsabilitate. Asumandu-ne acest proiect, ne asumam faptul ca pe parcursul celor 3 ani PNL va sta singur in fata unor masinarii enorme, va avea o viata aspra, o viata grea, va trebui sa faca mult mai multe sacrificii decat pana acum", a mai declarat liderul liberal,dupa anuntarea castigatorului, cerandu-le tuturor colegilor de partid sa puna mana la treaba cu mai multa ardoare, pentru indeplinirea obiectivelor inscrise in motiunea sa, adoptata sambata la Congres.

Salut victoria lui Crin Antonescu,dar mai ales bunul simt de care au dat dovada cei prezenti la Congresul nostru,incat un ziarist a afirmat ca a fost “atata plictiseala,fara niciun scandal,incat nu-si poate gasi cuvinte potrivite sa incropeasca un articol”.
Mai putin efervescent decat reuniunea la nivel inalt a social-democratilor, Congresul PNL a avut o desfasurare ca la carte, programul fiind respectat minut cu minut. Totul s-a terminat chiar mai devreme decat ora programata.
Cel mai vocal dintre pretendentii la fotoliul de presedinte PNL, Viorel Catarama, a abandonat cursa, castigatorul a fost cel anticipat, Crin Antonescu, iar Ludovic Orban a fost o copie palida a prim-vicepresedintelui liberal recunoscut pentru duritatea atacurilor sale ironice.

Desi s-a vorbit de incalcarea regulilor democratice in partid,prin introducerea votului pe lista,fapt reiterat de presedintele fondator ,Radu Campeanu,eu cred ca acum "jocurile" s-au facut la vedere;altminteri,exercitand votul nominal,"aranjamentele din culise"dadeau apa la moara speculatiilor si ,implicit,"jocului periculos si imoral al cumpararii locurilor "in structurile de conducere.

De circa noua luni,eu m-am pozitionat ,indiferent de context,alaturi de Crin Antonescu,opunandu-ma categoric la orice actiune de "stirbire" a imaginii acestuia.Chiar si cand am avut mici semne de intrebare,dupa primul tur al alegerilor prezidentiale,cand invocand argumente de ordin doctrinar ,majoritatea colegilor mei dorind sa intram la guvernare,eu m-am pliat pe o pozitie convergenta cu liderul nostru,presimtind si prezumand buna lui credinta.

Revenind la ultima zi a Congresului,as reaminti ca domnul Antonescu a dat dovada de pragmatism si eleganta,in timp ce domnul Orban,fire boema,macinat de previziuni sumbre,a parut neconvingator, evaziv,in luarile sale de pozitie,lasand sa se intrevada ca in aceasta cursa prezidentiala detine doar sansa a doua.

Rezultatul la alegeri a confirmat asteptarile.Crin Antonescu a castigat detasat fara emotii.Marii perdanti fiind alaturi de Ludovic Orban,fostul premier Tariceanu si vice-presedintele Senatului,T.Melescanu.

De maine,astept ca puterea conferita presedintelui PNL sa se concretizeze intr-o mai buna organizare interna,dar mai ales intr-o raportare mai intima la cetateni,prin apararea Principiilor Statului de Drept si printr-o larga deschidere a partidului fata de toate categoriile sociale;iar parfumul de crin imperial sa ne uneasca ,"in cuget si simtiri" pe toti liberali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete