Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 23 martie 2010

O Romanie ...





Niciodata,in ultimii 20 de ani,Romania nu a fost cuprinsa de tornada nepasarii si incompetentei ,ca in anul de gratie 2010.
O lume nebuna,creionata de politici distructive,hranita doar cu iluzii,i-a impins pe romani dincolo de pragul disperarii.
Saracia,somajul,haosul legislativ,clientelismul politic ilustreaza o Romanie muribunda,aflata pe tarmul recesiunii.
Lipsa de solutii conjugata cu incoerenta politicilor de iesire din criza au facut din Guvernul Boc IV cel mai incompetent Executiv.
Reformarea Romaniei si conditiile impuse de FMI sunt folosite ca scut de protectie de actualii guvernanti,justificand masurile nepopulare ca fiind generate de intelegerile cu forurile financiare internationale.Dependenta de aceste organisme financiare ,ofera Guvernului posibilitatea disculparii,ori de cate ori "calca stramb".
In contextul in care randurile Opozitiei se subtiaza,tradatorii din PSD si PNL,(in)dependenti de Traian Basescu,prinsi pe fata sau in culise in hora Puterii;Opozitia face doar un simplu " joc de glezna",parca incalzindu-si articulatiile pentru partida din 2012,introducand motiuni care nu pot avea ,din start,niciun efect in afara de unul de imagine.
Ceea ce se intampla cu Romania ,nu trebuie sa ne mire deloc.De foarte multa vreme,am acceptat ,direct sau tacit ,sa facem loc haosului,incurajand non-valoarea,tupeismul,iresponsabilitatea,manelismul politic si social,strangand ,fara noima,toate relele iesite din Cutia Pandorei,sub pretextul libertatii si democratiei,demoland ,din temelii,Sistemul de valori.
S-a ajuns in ultimul deceniu,ca modelele umane adevarate sa fie aproape inexistente,locul lor fiind luat de vedete de carton,construite pe criterii oculte,cu "gramezi" de" bani negri",staruri ale caror valoare se afla la vedere sub forma de masini-"diabolice",care au rupt gura targului,in posete de marca,in accesorii cu cristale swarowsky,in iubiti celebri etc.
La polul celalalt, sunt napastuitii sortii,oameni usor de manipulat,fiinte credule care mai dau o gura de oxigen Guvernului,prezumand buna lui credinta,chiar daca a dovedit ca doar se foloseste de lozinci asezate pe "echitate sociala" si "reformare" a statului,pentru a mai castiga timp,preferand sa semene mai multa discordie intre categorii sociale si profesionale,cu scopul dezbinarii potentialilor protestatari spre a-i stapani cu usurinta.
Totusi ,sper, ca Romania sa nu ajunga ca dupa Apocalipsa, moment sumbru,dar frumos ilustrat in piesa lui Horia Lovinescu, “Jocul vietii si al mortii in desertul de cenusa”-un pustiu desavarsit si singuratatea supravietuitorilor, absoluta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete