Ca sa ne putem bucura de viata, trebuie sa invatam sa traim !
Dupa ce am primit rasuflarea vietii, corpul –templul sufletului,sufera transformari majore ce conduc la disfunctionalitati , care cronicizate , pe masura distantarii de principiile ce guverneaza natura , induc boala , suferinta , moartea .
Marele Eminescu in “Memento mori”(lat.Adu-ti aminte ca vei muri) scoate la lumina constientizarea rostului in viata , calauzindu-ne sa invatam sa traim . Sub farul acestei expresii , am regasit datoria omului de a trai fiecare zi ca si cand ar fi ultima.
Traind intr-o lume ce si-a pierdut reperele normalitatii,ratacirile m-au indreptat pe directii gresite , in loc sa pretuiesc viata cumpatata , am ajuns sa divinizez libertatea , fara sa realizez ca aceasta alegere ma va costa foarte mult.
Regasirea tonusului normalitatii s-a intamplat mult mai tarziu , dupa ce am contientizat ce pasi gresiti am facut ,cand am descoperit in” Cartea naturii” lectii pentru viata .
Mereu am fost fascinat de natura. Frumusetea ei desavarsita ,nascuta din armonie,mi-a captivat ochii,cugetul si sufletul .In mijlocul ei ma simteam ocrotit si fericit, bucurandu-ma din plin de ceea ce imi ofera , fara sa-mi ceara mai nimic in afara respectului .
Natura glasuia intr-o limba a iubirii fara margini , a pacii , invaluindu-ma intr-o armonie ce parca ma desprindea de toate framantarile vietii , lecuindu-ma de ganduri bolnavicioase.
Asa se infiripa in mine gandul ca natura , prin parghiile sale , poate sa aduca o ameliorare a starii de boala , poate chiar vindecare.
„Boala este o atentionare – ne semnaleaza ca încalcam armonia universala , legile nescrise ale naturii , si ne arata în ce mod si în ce privinta o facem . Nu este o pedeapsa nemeritata , ci consecinta faptelor si atitudinilor noastre pacatoase. Ne oglindeste defectele . Ne pune fata în fata cu noi însine . Nu este un accident, nu este ceva strain , ci ne reprezinta . Ne îndeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne ascultam imboldurile profunde ale sufletului . Vindecarea este posibila doar în momentul în care constientizam problemele si ne mobilizam pentru a le transforma în calitatile corespondente . Boala nu ne este un dusman , ci , paradoxal , cel mai bun prieten , caci are curajul sa ne spuna verde în fata ce , unde si cum am gresit.
Primii pasi spre medicina naturista i-am facut in copilarie , cand mama ma trata de fel si fel de afectiuni cu leacuri babesti , de la descantatul pentru deochi la ceaiurile miraculoase .
In adolescenta , pe cand urmam cursurile liceului , in Cehu-Silvaniei , ideea despre medicina naturista s-a cristalizat atat de mult dupa intalnirea cu un vindecator , incat crezul sau ca medicul trateaza , dar natura vindeca, a devenit si convingerea mea .
De atunci pentru mine sanatatea a devenit o suma a armoniei dintre corp , spirit si suflet .
De la acest venerabil taumaturg am aflat ca in orice boala , sufera intreg corpul ; Iata de ce este o mare gresala sa tratam numai simptomele unei boli ; ele pot fi comparate cu niste supape ,cand una dintre ele va fi inchisa se vor deschide automat altele pentru ca “murdaria”trebuie cat de cat eliminata.
Tot de la aceasta respectabila persoana am aflat de importanta hranei vii , neprelucrate prin fierbere sau prajire.
Mai tarziu , pe cand ma aflam in Scoala Militara de Ofiteri Activi de Transmisiuni, la Sibiu , am intrat in posesia unei carti ,ce a revolutionat medicina naturista ,o lucrare a cercetatorului american Edward Howell, ”Enzimele”.
Din aceasta lucrare am aflat ca substantele vitale propriu-zise, enzimele ,sunt purtatorii vietii din orice organism viu, fiind deci si materia vie din alimentele noastre .
Aplecandu-ma asupra celor descrise de Howell , am aflat ca alimentele crude hranesc si vindeca totodata . Ele aduc speranta in afectiuni in care medicina clasica nu are solutii .Ceea ce enzimele realizeaza in interiorul organismului nostru constituie cea mai mare minune a lumii vii .
Fiind atat de cruciala prezenta lor, voi face o scurta prezentare al lor .
In corpul uman exista doua tipuri de enzime : endogene (fermentii secretati de glandele digestive) si exogene (enzimele propriu-zise) .
Enzimele exogene realizeaza metabolismul celular, fiind mult mai importante decat vitaminele.
Toate puterile si frumusetile pe care enzimele le-au depus intr-o planta tanara , gata sa incolteasca , intr-o legume sau intr-un fruct , ne sunt oferite noua spre hranire si vindecare .
Patrunderea enzimelor in celulele noastre si apoi legatura ce se formeaza intre ele asigura existenta si inmultirea celulelor , actionand ca niste adevarati mecanici ,controland toate functiile corpului .
CU CAT ALIMENTATIA NOASTRA CONTINE MAI MULTE ENZIME PROASPETE , CU ATAT MAI MULTE SUNT IZVOARELE DE VIATA CE SE REVARSA IN CORP SI DIN CARE SE POT FORMA TOT MAI MULTE CELULE TINERE .
Trebuie stiut ca enzimele sunt distruse de temperature mai mari de 54 grade Celsius .
CRUDITATILE CELE MAI BOGATE IN ENZIME SUNT : GERMENII DE GRAU , LAPTELE CRUD, GALBENUSUL DE OU , ZARZAVATUL FRAGED, EMBRIONII DE SEMINTE-OBTINUTI PRIN INCOLTIRE , SUCURILE DE ZARZAVAT .
Cel care foloseste regimul natural de cruditati ,traieste o intinerire treptata ,ce poate fi echivalata cu o micsorare a varstei biologice cu pana la 20 de ani de viata .
Pornind de la cuvintele lui Picco della Mirandola "N-am facut din tine omule, nici faptura cereasca, nici pamanteana , nici fiinta nemuritoare , nici muritoare pentru ca , asemeni unui sculptor, sa te modelezi singur, dandu-ti forma pe care o preferi “, am cautat sa descoper retete care sa faciliteze implinirea armoniei dintre corp, spirit si suflet.
Raspunsurile la intrebarile ce m-au macinat au venit de la natura si , implicit , de la oamenii ce s-au lasat calauziti de aceasta.
Raspunsurile obtinute s-au concretizat ,peste ani,in principii de viata sanatoasa ,norme de la care nu doresc sa abdic.
Principiile de vindecare in medicina naturista se bazeaza pe reintoarcerea la natura –“
Viata m-a invatat ca negând ori duşmănind boala , pe noi ne negăm sau ne duşmănim . Noi trebuie să o acceptăm şi să o înţelegem, deoarece în acest mod pe noi ne acceptăm şi ne înţelegem.Boala ne semnalează înstrăinarea de propriul Sine, având ca substrat ignoranţa . Nu o putem vindeca decât dacă revenim în „măduva“ fiinţei noastre , dacă ne reîmprietenim cu noi înşine . Boala este calea deschisă către esenţa din noi , nu este o înlănţuire , ci fereastra deschisă către libertate . Boala este pragul , poarta întredeschisă către Lumină . Odată ce am trecut pragul , poarta încetează să mai existe pentru noi - o lăsăm undeva în urmă , nu ne mai interesează : boala nu-şi mai are rostul , este vindecată.
Medicina naturista uzeaza de practici terapeutice inspirate de natura, folosind produse si factori naturali , tehnici ancestrale si metode traditionale verificate în timp.
Este cunoscut faptul ca initiatii medici daci, practicanti ai doctrinei zalmoxiene foloseau medicina naturista. In vederea reabilitarii istorice este cunoscut faptul ca Zalmoxis (din al carui juramant Hipocrate s-a inspirat) nu trata corpul fara a trata spiritul .
Secolele XVIII si XIX cunosc un mare avânt în aceasta directie, însa forme de practici naturiste pot fi regasite din perioada Scolii lui Hipocrate, un discipol practicant al lui Zalmoxis (cu 400 de ani înainte de Hristos) in Grecia .
Totul în natura este asezat pe baze rationale , medicului revenindu-i sarcina sa înteleaga aceste legi si sa urmeze calea mediului înconjurator .
Boala este un efect iar cauzele sunt cautate în natura : aer, apa, pamânt.
Dintre factorii declansatori de boala amintesc : toxicitatea cauzata de alimentatie ,poluare ,medicamente ;constipatia,stresul,oboseala, radiatiile ,Rh negativ si grupa sanguina AB IV.
Acesti perturbatori ai armoniei din launtrul fiintei umane pot fi „slabiti” prin gandire pozitiva si constructiva, pentru ca puterile creatoare ale subconstientului ,aflate in permanenta legatura cu inteligenta nesfarsita din macrocosmos ,vor actiona ,si noi devenim ceea ce gandim. In sprijinul acestei idei amintesc citatul din Evanghelia dupa Ioan :”Corpul vostru este ceea ce mancati,dupa cum sufletul vostru este ceea ce ganditi”.
Apelati la autosugestie si la credinta:”Toate cate cereti ,rugandu-va ,sa credeti ca le-ati primit si le veti avea”.
Credinta este tot un gand acceptat de mentalul constient , sub forma de imagine.
Reechilibrati-va energetic , stiind ca boala debuteaza cu 5-7 ani in plan energetic, iar apoi se manifesta fizic.
Mereu sa tineti seama de recomandarea facuta de medicul antic grec Hipocrate :”Alimentele voastre sa fie leacuri ,iar leacurile voastre alimente”.
Duceti o viata simpla ,cu deprinderi naturiste,asa cum au procedat inteleptii antici:Pitagora a recomandat alimente netrecute prin foc, pentru ascutimea mintii; Socrate cerea :”Mananca numai ca sa traiesti si nu trai ca sa mananci” ; Platon consuma o singura masa pe zi , de preferinta fructe ; iar Seneca spunea ca :”Hrana devine din ce in ce mai mult excitant al foamei”.
In prezent , dupa cum spunea Dr.P.Rusch :”Bolile civilizatiei apar in principal pe calea alimentatiei si pot fi vindecate pe aceeasi cale , printr-o alimentatie corecta.”
O alimentatie corecta este in corelatie cu ciclurile naturale ale corpului:
Ciclul I-APORTUL ALIMENTAR(mancarea si digestia)TINE DE LA PRANZ PANA LA ORA 20.00;
Ciclul al II-lea -ASIMILAREA(absortia si folosirea nutrientilor)DE LA ORA 20.00 PANA LA ORA 4.00;
Ciclul al III-lea-ELIMINAREA(rezidurilor colului si a deseurilor alimentare)TINE DE LA ORA 4.00 PANA LA PRANZ , ORA 12.00 .
Principiile alimentatiei corecte sunt:
PRINCIPIUL UNEI ALIMENTATII CU INALT CONTINUT DE APA ;
PRINCIPIUL COMBINARII CORECTE A ALIMENTELOR ;
PRINCIPIUL CONSUMULUI CORECT DE FRUCTE SI PRINCIPIUL GESTIONARII DEPOZITELOR DE GRASIME .
Nu uitati ca hrana este mai mult decat un simplu combustibil al corpului . Pentru ca ea sa transmita viata ,hrana trebuie sa contina viata .
Hrana umana e determinata de alcalinitatea sangelui,fapt pentru care 80% din hrana trebuie sa fie formata din baze si numai 20% din alimente acide.
O alimentatie necorespunzatoare slabeste sistemul imunitar .
Pentru a avea un sistem imunitar puternic ,trebuie indeplinite urmatoarele conditii:
- greutate normala ;
-somn suficient ;
-viata activa si miscare in aer liber ;
-respiratie corecta ,ampla si profunda pentru o buna oxigenare a sangelui ;
-hrana cu calitati nutritive superioare pentru a asigura necesarul de vitamine , saruri minerale si aminoacizi ; echilibru sufletesc .
O alimentatie rationala are la baza reguli generale de sanatate dintre care amintesc cateva :
- CONSUMATI CARNEA NUMAI DUPA CE ATI OPARIT-O IN APA CLOCOTITA (PREFERATI PESTELE) ;
- CONSUMATA SA FIE CAT MAI PROASPAT GATITA ;
- CONSUMATI CEREALE,LEGUME SI FRUCTE CRUDE;
-EVITATI ALCOOLUL ;
-CONSUMATI PAINE GRAHAM ,INTEGRALA ORI DE SECARA ;
-COMBATETI CONSTIPATIA ;
-DIMINEATA ,BETI CEAIURI DE PLANTE SI FACETI GIMNASTICA;
-TINETI POSTURILE ;
-LA GATIT ,FOLOSITI ULEI VEGETAL ;
-LA PRAJELI UTILIZATI ULEIUL DE MASLINE ;
-EVITATI PRAJIREA CARNII ;
-CONSUMATI LICHIDE 2-3 LITRI/ZI ;
- TINETI CONT DE COMPATIBILITATEA ALIMENTELOR ;
- EVITATI ADITIVII ALIMENTARI
REMEDII NATURISTE DE UZ GENERAL :
-SUC DE MORCOVI ;
-SUC DE SFECLA ROSIE ;
-SUC DE ORZ VERDE ;
-SUC DE PAPADIE ;
-CURA CU SPIRULINA SI TINTURA DE ECHINACEA ;
-VITAMINA A IN ASOCIERE CU VITAMINA C ;
-MASAREA ZONELOR REFLEXOGENE A PUNCTELOR LIMFATICE, AMIGDALE SI SPLINA ;
- CURA CU COENZIMA Q10 SI PRODUSE DIN ALOE VERA ;
- SUC DE USTUROI;
-GRAU INCOLTIT ;
-MIEZ DE NUCA , MIERE DE ALBINE ;
- CURE MINERALIZANTE CU ARGILA ;
-CURA CU DROJDIE DE BERE ;
- AUTOSUGESTIA SI VIZUALIZAREA IN SENS DE VINDECARE .
Inchei pledoaria pentru o viata sanatoasa cu primele invataturi despre „ nutritie ” pe care Creatorul a dat-o primei perechi de oameni : "Iata , v-am dat orice iarba care face samanta, orice pomi fructiferi care fac poame bune pentru hrana voastra . ”
Nu renuntati nicicand sa invatati sa traiti !
Despre mine
- Ionel Mesaroş
- Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.
luni, 1 februarie 2010
PRO VITA
EU
IONEL MESAROŞ
Ionel Mesaroș
VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !
Primăvara
Vară
Toamnă
Iarnă
Postări populare
Etichete
- - (6)
- 1 Decembrie (10)
- 1 Martie (3)
- 29 iunie (1)
- 3 Iulie- Ziua "Halep"- "HALEP DAY" (1)
- 30 oct. 2015 (1)
- 7 mai 1986 (1)
- 8 Martie (17)
- ADN (10)
- Al. Ioan Cuza (2)
- Alianța pentru Demnitate Națională (16)
- amintiri (2)
- aniverare (2)
- aniversare (26)
- Anul Nou (3)
- anunt (5)
- Arca Romanticilor (145)
- Argumente (1)
- Armata (1)
- Arta Fericirii (1)
- Atitudine (49)
- banc (86)
- bancuri (14)
- Băsești (8)
- biografie (2)
- campanie (1)
- campioni (1)
- capodopera (12)
- capodoperă (48)
- Caracal (4)
- caricatura (2)
- caricatură (49)
- CarolI (1)
- Călușarul de Băsești... (1)
- CE 2024 (1)
- celebrare (1)
- Centenar (2)
- citat (5)
- citate (37)
- citate din Maica Tereza (2)
- civism (3)
- Colectiv (1)
- colind (13)
- colinde (1)
- comemorare (3)
- Comoara din Valceaua Lupilor (1)
- Comoara din Vâlceaua Lupilor (3)
- corespondenta (1)
- Coronavirus (6)
- Crăciunul (8)
- credinte populare (1)
- crez (6)
- cronica (2)
- cugetari (6)
- cugetări (66)
- cultura (2)
- cultură (2)
- Cuvinte potrivite (1)
- disc (1)
- discurs (3)
- diverse (52)
- DOC. (1)
- documentar (2)
- Dragobete (1)
- ecologie (2)
- economie (1)
- editorial (2)
- educație (2)
- Eminescu (80)
- Epigrame (1)
- eseu (7)
- etica (1)
- eveniment (10)
- Evocare (1)
- fabulă (5)
- fapt divers (1)
- femeia (1)
- film (36)
- filologie (1)
- filozofie (4)
- Florii (5)
- folclor (5)
- Fotbal (1)
- foto (4)
- foto-video (1)
- fragment (1)
- Francisc Hossu–Longin (1)
- gand (2)
- ganduri (34)
- gastronomie (1)
- gând (7)
- gânduri (95)
- Gânduri-videoclip (1)
- George Pop de Băsești (8)
- gramatică (2)
- Halep (3)
- hit (566)
- imagini (17)
- IMN (1)
- in memoriam (49)
- initiativa legislativa (1)
- interviu (4)
- Invataturi (1)
- invitatie (2)
- Invitaţie (1)
- istorie (26)
- istorie. (1)
- învăţături (3)
- jurnalism (4)
- Laura Dinu (1)
- leapsa (2)
- Lecții de viață (3)
- legende (2)
- Legile lui Murphy (8)
- legislativ (2)
- Licuța Pântia (1)
- Locuri de vis (1)
- mama (1)
- manifest (1)
- Marea Unire (3)
- marturisiri (1)
- maxima (61)
- maxime (259)
- maxime despre viata (1)
- maxime.citate (1)
- maximele mele (1)
- Mărțișor (2)
- medicina naturista (4)
- medicină naturistă (5)
- meditatie (1)
- mesaj (6)
- Mica Unire (2)
- model matematic (1)
- model uman (1)
- monografie (1)
- monolog (1)
- muzica (23)
- muzica folk (11)
- muzică (47)
- muzică clasică (6)
- muzică folk (18)
- muzică grecească (1)
- muzică instrumentală (11)
- muzică populară (1)
- muzică rock (4)
- muzică românească (39)
- muzică- (1)
- opinii (1)
- pamflet (4)
- Pandemie (1)
- parabolă (2)
- parodie (2)
- Paște (24)
- pensii militare (11)
- pilula umoristica (2)
- PNL (4)
- poem (11)
- poeme (1)
- poezia dacilor liberi (5)
- poezie (95)
- poezii (16)
- poezii haioase (1)
- politic (2)
- politica (217)
- politică (142)
- Popasuri Culturale Românești (24)
- portret (1)
- poveste (1)
- poveste de viață (1)
- povestire (1)
- poze (2)
- premiu (3)
- Preoții satului Băsești (1)
- priceasnă (9)
- prietenia (1)
- program (1)
- proverbe (1)
- psiho-pedagogie (1)
- psihologie (12)
- radiografia unei zile (7)
- radiografia zilei (2)
- religie (27)
- reteta (1)
- Revelion (1)
- România (4)
- Rugăciune (5)
- sanatate (2)
- sarbatori (4)
- sat (1)
- sănătate (4)
- Săptămâna Mare (1)
- Săptămâna Patimilor (1)
- sărbătoare (21)
- sărbători (11)
- Sâmbra Oilor (2)
- sceneta (1)
- scrisoare (16)
- scrisoare deschisa (1)
- scrisoare deschisă (14)
- sfârșitul lumii (1)
- social (1)
- sociologie (12)
- spiritualitate (11)
- sport (21)
- STIINTA (2)
- stiri (3)
- șlagăr (5)
- talent (1)
- tenis (2)
- testament (1)
- umor (6)
- Un zâmbet pe 16 mm... (52)
- Un zâmbet pe 16 mm... (54)
- Unii și alții (1)
- urare (21)
- urari (15)
- urări (108)
- versuri (70)
- videclip (7)
- videoclip (1068)
- videoclipuri (5)
- vidoclip (1)
- Wimbledon (2)
- zi memorabilă (1)
- Ziua Culturii Naționale (56)
- Ziua Dorului (1)
- Ziua Pământului (2)
- Ziua Renașterii Naționale (4)
- Ziua Tricolorului (1)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu