Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 28 ianuarie 2011

Pensii militare revizuite

Dupa recalcularea pensiilor militare in baza HG 735/2010, Hotarare care a fost suspendata de Inalta Curte de Casatie si Justitie;in aceasta seara, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare.
Pensiile persoanelor care provin din sistemul de aparare vor fi revizuite in baza actelor doveditoare pana pe 31 decembrie 2011, a anuntat premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, exista in la ora actuala trei situatii cu privire la pensiile militare: cei carora le-au fost recalculate pensiile in baza veniturilor individuale, cei care carora le-au fost recalculate in baza salariului mediu brut pe economie, dar primesc sume mai mari decat in decembrie 2010 si cei carora le-au fost recalculate in baza salariului mediu brut pe economie, dar primesc sume mai mici decat in decembrie. 
Prima situatie: Pensiile recalculate in baza veniturilor individuale. Indiferent ca au primit pensie mai mare sau mai mica decat in decembrie, se mentine nivelul stabilit in urma recalcularii. In aceasta situatie nu se mai revizuieste pensia.
A doua situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mari decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata cuantumurile rezultate in urma recalcularii, pana la data emiterii deciziei de revizuire.
A treia situatie: Pensiile recalculate in baza salariului mediu brut pe economie si ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele din decembrie 2010. In acest caz, se mentin in plata in cuantumurile avute in luna decembrie 2010, incepand cu luna februarie 2011, pana la data emiterii deciziei de revizuire.
Sumele de plata se vor achita incepand cu 2012 si anii urmatori, iar sumele de recuperat vor fi retinute din drepturile de pensie. In cazul ultimelor doua situatii, va fi efectuat un proces de regularizare pana pe 31 martie 2012, prin stabilirea sumelor de plata sau de recuperat, dupa caz. Diferentele vor fi platite din 2012 in mod esalonat, a precizat Boc. In caz de deces, sumele de plata sau de recuperat se transfera la pensiile de urmas.
In ultimele doua situatii pot fi si persoanele carora le-au fost recalculate pensiile in baza salariului mediu brut pe economie, dar si a unor venituri individuale.
Institutiile din sistemul de aparare vor  fi nevoite ca pana pe 31 octombrie 2011 sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.
Desi problema recalcularii pensiilor militare este aparent  clarificata ,sunt convins ca vor mai fi multe semne de intrebare ,in special,din cauza incalcarii principiilor de drept !
Dupa revizuirea pensiilor militare printr-o   Ordonanta de Urgenta ,mai astept "revizuirea" Guvernului  in urma unei motiuni de cenzura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete