Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 6 ianuarie 2011

Alianta de Centru-Dreapta




Biroul Politic Central al PNL a decis ieri, în unanimitate,să formeze o alianţă politică cu Partidul Conservator. Noua formaţiune va fi înregistrată la tribunal, se va numi Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) şi va avea o conducere unică ­, Consiliul Naţional de Coordonare. Acest organism va fi format din preşedinţii celor două partide plus încă şase persoane din partea fiecărui partid, iar deciziile nu se vor putea lua fără acordul filialelor. “De asemenea, nici filialele nu vor putea lua vreo decizie fără acordul CNC, de aceea va fi un dublu control”, au explicat surse liberale modul de luare a deciziilor în conducerea noii alianţe. De asemenea, eventualele conflicte sau neînţelegeri vor fi soluţionate de Curtea de Onoare şi Arbitraj, care va fi formată din câte trei reprezentanţi ai fiecărui partid. Sigla ACD va reprezenta un pătrat în care va fi desenată săgeata liberală şi vor fi înscrise denumirile celor două partide.
Cele două partide vor merge separat în alegerile locale, dar vor avea candidaţi comuni în alegerile parlamentare, indiferent dacă vor fi anticipate sau la termen. Aliaţii au stabilit că PC va avea rezervate 12 colegii eligibile la Camera Deputaţilor şi 9 la Senat. “Noi ne-am angajat, prin conţinutul acestui protocol, ca un deziderat mai vechi al PC, anume acela de a avea un număr suficient de parlamentari pentru a putea constitui grupuri proprii în Camera Deputaţilor şi Senat, să fie îndeplinit”, a explicat preşedintele PNL, Crin Antonescu, după votul din cadrul Biroului Politic Central. În plus, Alianţa de Centru-Dreapta va susţine acelaşi candidat la Preşedinţie.
Liderul liberal a mai spus că actualii parlamentari PC vor intra în grupurile liberale din Senat şi Camera Deputaţilor, chiar dacă asta înseamnă o redistribuire a locurilor din conducerea celor două Camere. Prin această comasare, aliaţii pierd unul din cele două posturi de vicepreşedinte al Senatului, posturi deţinute în prezent de Teodor Meleşcanu (PNL) şi Dan Voiculescu (PC). “Vom avea grupuri parlamentare comune PNL-PC, dacă nu cumva ­ există şi posibilitatea asta ­ PC va reuni numărul de parlamentari pentru a constitui grupuri proprii şi va dori să facă asta. În Senat e destul de posibil aşa ceva. Dacă se constituie un grup PNL-PC, nu avem niciun fel de problemă în a propune domnului senator Voiculescu funcţia pe care a avut-o şi în formula PSD-PC, aceea de vicepreşedinte al Senatului”, a explicat Antonescu.
Preşedintele PNL a mai spus că  Alianţa de Centru-Dreapta este bazată pe o compatibilitate doctrinară şi ideologică şi că nu este “un act de ostilitate la adresa PSD”.  Liderul liberal a mai precizat că Alianţa  de Centru-Dreapta va fi una de durată, până la sfârşitul anului 2016, şi că pasul următor este cooptarea PSD într-o structură mai largă, o coaliţie stânga-dreapta. “PSD e vizat de această alianţă, care se va constitui ca principal potenţial partener în construirea unei alianţe mai largi, a unei construcţii politice majore, care să încerce schimbarea radicală a raportului de forţe politice în România”, a spus Antonescu. Alianţa cu PSD ar trebui să funcţioneze tot pe o perioadă de mai mulţi ani, iar liderul liberal a estimat că până în primăvară va fi parafată.
Decizia de ieri a Biroului Politic al PNL trebuie validată şi de Delegaţia Permanentă, urmând la protocolul dintre cele două partide să fie semnat săptămâna viitoare. Antonescu a mai spus că astfel  PNL vrea să transforme actuala opoziţie în Putere, având în vedere că “România are nevoie de o adevărată revoluţie pe cale democratică, parlamentară, prin care să schimbe cât mai repede preşedintele, Guvernul şi majoritatea parlamentară”.
Alianta dintre PNL si PC ,Alianta de Centru -Dreapta, are la baza compatibilitati doctrinare,fapt pentru care o consider benefica pentru ambele partide.
In schimb,o alianta a liberalilor cu PSD-ul ,in actualul context, este un rau necesar.Consider ca va fi foarte greu de armonizat punctele de vedere ale celor doua partide.Cred ca vom avea dificultati si in planul membrilor si simpatizantilor nostri,multi dintre ei vor detesta o asemenea alianta,considerand-o impotriva firii,contrara logicii politice.
Ne va fi greu in urmatoarea perioada.Multi dintre noi vom digera cu greu schimbarile care vor surveni in cadrul PNL.
Nu-mi plac pronosticurile,insa am convingerea ca tot ce vom castiga din alianta cu PC-ul la nivel national,circa 3%,vom pierde din cauza aliantei cu PSD-ul.
Sunt dezamagit de felul acesta de a face politica,de compromisurile majore ,anormale,de dragul accederii la putere,insa ,inteleg foarte bine ca o alta solutie fiabila ,momentan, nu exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete