Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 20 ianuarie 2011

O noua alianta ?!


Cristian Diaconescu, preşedintele de onoare al UNPR, a devoalat ieri intenţiile formaţiunii sale de a-şi găsi un partener electoral pentru 2012 .
Dupa ce le-au facut pensionarilor militari unii din “gasca” UNPR-ului,”adversarii”,dusmanii intendentului Oprea vor face o campanie impotriva acestuia si a asa-zisei formatiuni politice ,Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei,incat UNPR-ul nu va obtine 1%.
Prin aceasta alianta cu PDL-ul,fruntasii uneperisti se asigura ca nu vor ramane pe tusa,avand ,la fel ca si conservatorii in cadrul ACD,locuri garantate in Parlament.
"UNPR este o formaţiune la început . Mediul politic, afectat de criza economică, nu a fost deosebit de prielnic pentru UNPR din această perspectivă.  UNPR-ul, aşa cum şi-a propus să sprijine stabilitatea României, în mod categoric, într-o formulă de cooperare politică ar fi mult mai funcţional ca partid, pe acest palier", a declarat Diaconescu la RFI.
Nu doar potenţialul electoral al UNPR, aflat sub aşteptările liderilor formaţiunii, îi împing spre o alianţă cu PDL. Marian Sârbu, preşedintele UNPR, spune că această alianţă "apare aproape firesc" în urma coalizării partidelor de opoziţie. Practic, alianţa dintre PSD şi PNL forţează UNPR să meargă pe "o formulă de cooperare politică", după cum s-a exprimat Cristian Diaconescu.
Dacă UNPR ar candida singură în alegeri, în condiţiile în care se prefigurează o polarizare a voturilor, ar risca să rămână izolată pe scena politică.
Potrivit unor surse din UNPR, formaţiunea maghiară a fost invitată să facă parte dintr-un bloc politic care ar putea fi intitulat Polul Popular. Nu este vorba neapărat de candidaturi comune, ci de o formă de colaborare electorală între alianţa PDL-UNPR şi UDMR.
"Cred că acest proces de aglutinare a puterii şi a opoziţiei, de constituire a două structuri puternice, faţă în faţă, pentru alegerile din 2012 ar fi un proces interesant şi necesar, pentru că ar clarifica ceva mai bine şi mesajele şi ar prezenta populaţiei două alternative cât se poate de coerente", a justificat Cristian Diaconescu necesitatea unei alianţe între partidele aflate la guvernare.
Momentan situatia este incerta pentru PDL ,fiind ,deocamdata, refuzat de UDMR.
UDMR este cinic, stim, si isi vede doar interesul propriu.E ca un Hopa-Mitica,face ce face ,dar ajunge la guvernare.
E posibil ca dupa Congresul UDMR din februarie anul acesta  pe scena politicii sa se produca un cutremur de o magnitudine nemaiintalnita si toate aliantele de pana acum sa fie de prisos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete