Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 8 mai 2012

Incorigibilul Băsescu


 
După votul de învestitură ,Prim-ministrul României, Victor Ponta, şi miniştri au depus aseară jurământul la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu,oponent al actualului Cabinet,şi-a dat arama pe faţă şi a refuzat, iniţial, să dea mâna cu Andrei Marga, după ce acesta a depus jurământul ca ministru de Externe. Băsescu i-a strâns totuşi mâna acestuia după ce a părut că-i adresează reproşuri.
Băsescu a părut că şi ministrului Culturii, Mircea Diaconu, a avut Băsescu să-i reproşeze ceva. Dar a făcut-o,în stilul caracteristic, hăhăind.
La ceremonia de depunere a jurământului a Cabinetului Ponta, preşedintele statului a refuzat să dea mâna cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, făcându-i semn să treacă mai departe.
După depunerea jurământului, ministrul de Interne Ioan Rus a fost bătut amical pe umăr de Traian Băsescu.
Băsescu şi-a început discursul la învestirea guvernului Uniunii Social Liberal prin a hăhăi în stilu-i recunoscut. Nu s-a putut abţine din hăhăială nici la primele fraze. Băsescu a rânjit pe toată durata ceremoniei depunerii jurământului de către noii miniştri. Cu Florin Georgescu şi cu Leonard Orban a părut că stă la taifas, deşi alţi miniştri îşi aşteptau rândul.
Declaraţia lui Băsescu T. înecată la început de hăhăieli:
"Încep prin a vă felicita pentru votul de astăzi, o cifră impresionantă, 284, vă apropiaţi de 322, o cifră care v-a adus noroc data trecută. Vă spun la ce m-aş aştepta la un guvern de Opoziţie faţă de mine. M-aş aştepta la o continuare la ceea ce s-a făcut bun în reforma statului, poate legea sănătăţii şi a reorganizării administrative să fie promovate până la alegerile din noiembrie. M-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie. Poate că ne facem alte priorităţi din cele ce trebuie făcute. M-aş aştepta la o consolidare la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, la o izolare a instituţiilor statului de partide, mă refer la parchete, la serviciile secrete, la ÎCCJ. Sunt nişte câştiguri extraordinare că aceste instituţii nu au mai fost nişte anexe ale partidelor. Mă aştept să găsesc soluţii de creare de locuri de muncă. Deficitele structurale majore pe care le avem provin pentru că nu reuşim să creeăm locuri de muncă. Probabil că investiţiile în minierit sunt o soluţie. Şi nu am nicio ezitare să o pun, investiţiile în aur sunt o soluţie. Cum sunt făcute, e treaba Guvernului. M-aş mai aştepta la o bună colaborare, pe tot ceea ce înseamnă probleme de interes naţional. Veţi avea în mine un partener. Dar nu voi rămâne impasibildacă se va face un proces de restauraţie în justiţie, în legislaţia educaţiei, a muncii. Vă asigur de toată bună credinţa atâta vreme cât lucrurile merg înainte. Am convingerea că maturitatea pe care o au partidele care formează actuala coaliţie că echilibrele stabilite în ultimii ani vor fi păstrate. Şampanie nu e."
La încheierea discursului, Traian Băsescu a râs şi a anunţat că nu este şampanie pentru a sărbători numirea noului guvern, după care l-a întrebat ironic pe premierul Victor Ponta: "Aveţi idee, domnul prim ministru, a mai rămas cineva din PDL? Că văd o doamnă îmbrăcată în portocaliu".
Doamna în portocaliu era chiar ... soţia noului premier, Daciana Ponta. Doamna Ponta era îmbrăcată într-o ţinută ce aducea cu portocaliul, o nuanţă mai închisă, însă. Premierul nu i-a răspuns preşedintelui şi nici nu a zâmbit.
De astăzi,de la noul Cabinet se aşteaptă să dovedească faptul că este unul de elită,capabil să gestioneze cu succes problemele ţării.
Actualului Executiv nu-i va fi uşor în contextul în care are un mandat până la alegerile din toamnă,timp în care va căuta,cu predilecţie,să răspundă aşteptărilor populaţiei ,luând măsuri reparatorii faţă de pensionari şi bugetari .Totodată,va trebui să pregătească terenul pentru pornirea motorului economiei,altminteri,liberalizarea pieţei energiei ,în 2013,va avea efecte dezastruoase pentru populaţie dacă veniturile acesteia nu vor creşte.
Românii şi-au pus mari speranţe în acest Executiv.Sper ca speranţele lor să nu fie înşelate ,iar Guvernul Ponta să se bucure de credibilitate ,chiar dacă va avea de înfruntat, pe lângă problemele economice, imixtiunea preşedintelui jucător,hăhăitor şi persiflator,Traian Băsescu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete