Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 29 ianuarie 2012

Salvarea democraţiei


Gerul năpraznic din miezul iernii  nu i-a împiedicat pe români să-şi arate  nemulţumirea faţă de politica inumană şi iresponsabilă promovată de guvernul Boc .
E adevărat  că  rândurile protestatarilor s-au subţiat,vremea devenind aliata Puterii,însă spiritul schimbării a rămas viu.
Cu toate că Legea comasării alegerilor ,adoptată prin asumarea răspunderii ,a fost declarată ,pe 25 ianuarie 2012,neconstituţională de CCR,Executivul nu  a făcut un gest  de onoare  ,nu şi-a dat demisia ,aşa cum era firesc.
Această decizie a Curţii Constituţionale   le-a  stricat partidelor din coaliţie toate aranjamentele electorale şi ,probabil, a salvat democraţia.
Puterea încerca prin aceasta lege să-şi maximizeze şansele de a obţine un scor cât mai bun la alegeri, iar strategia era securizarea fidelităţii primarilor, proprii şi racolaţi, care, ajutaţi cu tot ce se mai poate “mulge”  de la buget, inclusiv din rezerva premierului, să fie folosiţi pe post de locomotive electorale.În acelaşi scop,legea conţinea şi alte mizerii uriaşe , de la creşterea numărului de parlamentari, cu ajutorul unei norme aberante de reprezentare, la reducerea pedepselor pentru mită electorală şi o foarte rapidă  redesenare a colegiilor electorale, exclusiv  în  funcţie de voinţa guvernului.
Încă de la începutul sesiunii parlamentare,Opoziţia   era pregătită să reacţioneze la derapajele de la democraţie ale Puterii.
Parlamentarii liberali au fost primii care au decis să-şi dea demisia ,forţând, prin acest gest radical ,provocarea alegerilor anticipate.
Analizând pe toate faţetele consecinţele acestui act  fără precedent ,s-a ajuns la concluzia că efectul demisiei parlamentarilor opoziţiei  nu va da roadele scontate,puterea având posibilitatea legală  de a organiza alegeri parţiale în colegiile de unde provin parlamentarii demisionari ,fiind hotărâtă să nu renunţe cu niciun preţ la ciolan”.În această situaţie  ,s-a renunţat la demisie ,alegând varianta propusă de PSD,greva parlamentară.
La un an de la înfiinţarea Uniunii Social Liberale,singura alternativă serioasă la actuala guvernare,co-preşedinţii USL au realizat un bilanţ al activităţii.Deşi începutul a fost timid ,marcat,ici-colo,de nemulţumiri  cauzate de diferenţele doctrinare ,USL-ul ,deşi pusă la grele încercări ,a devenit o construcţie politică solidă,echilibrată,hotărâtă să ofere românilor şansa schimbării ,pregătind,pas cu pas,momentul debarcării  cu prioritate a  locatarului  de la Cotroceni,pe cel care reprezintă suma a tot ce are mai detestabil poporul român,încât preşedintele PNL Crin  Antonescu a declarat la finele lunii ianuarie că: “România  este o navă care se îndreaptă spre stânci , condusă de un comandant alienat de realitate, şef despotic peste un echipaj portocaliu prea timorat pentru a avea alte reacţii decat aceea de supunere oarbă.”                 
  Cortegiul abuzurilor statului  împotriva cetăţeanului,  dispreţul constant al  puterii faţă de cei guvernaţi,  minciuna şi propaganda care ne otrăvesc  viaţa ,toate acestea ne îmbie să reacţionăm la orice  derapaje de la democraţie.
Astăzi, când credibilitatea  şi legitimitatea  acestui guvern sunt puse sub semnul întrebării,noi,liberalii ,cerem o  soluţia, singura democratică, a demisiei preşedintelui României Traian Băsescu, a demisiei Guvernului României Emil Boc şi a demisiei Parlamentului României!Nu putem tolera  să lăsăm destinul ţării pe mâna celor care ,pe lângă faptul că s-au dovedit incompetenţi, au dat dovadă,în mod necontenit,de dispreţ şi ură faţă de români.Anul acesta trebuie să fie anul schimbării,anul renaşterii speranţei pentru milioane de români,ultimul an al guvernării care a nenorocit România,anul salvării democraţiei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete