Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 20 ianuarie 2012

Mitingul USL de la Satu Mare-cel mai însemnat protest de după '89

Joi,19 ianuarie 2012,  de la  ora 16.00, pe platoul din  faţa Statuii Lupoaicei, aproximativ 1000 de sătmăreni,  membrii şi simpatizanţi ai Opoziţiei, echipaţi corespunzător, cu pancarte cu mesaje anti-guvernamentale şi anti-Băsescu  şi cu multe drapele fără stemă, simbolul Revoluţiei Române, au răspuns  prezent   apelulului la miting lansat de USL; Concomitent cu mişcarea de protest  din Satu Mare, în Bucureşti, mii de  liberali ,social -democraţi şi conservatori  participau  la mitingul organizat de USL.
Manifestanţii au scandat lozinci anti-guvernamentale, au cântat şi au cerut demisia preşedintelui Băsescu şi a premierului Emil Boc.  Protestatarilor din Piaţa Vasile Lucaciu li s-au adăugat  alţi  şi alţi oameni pe parcursul marşului de protest, care a străbătut străzile Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Piaţa Libertăţii, strada Alexandru Ioan Cuza, Bulevardul Mareşal Antonescu şi  ,la final, Piaţa 25 Octombrie, în faţa Palatului  Adminitrativ păzit de peste 30 de jandarmi. 
La 22 de ani de la Revoluţia din Decembrie ’89, România s-a trezit la viaţă. Ca şi atunci ,o scânteie a aprins spiritele românilor, conştiinţa că de ei le depinde viitorul.
Întâmplător sau nu, scânteia a fost declanşată nu de un român neaoş, ci de un străin ce a dobândit cetăţenia română, devenind  un Mare Român. În 2012, exemplul de demnitate  oferit de medicul Raed Arafat , fondatorul SMURD, ne-a scos din letargie, din somnul nepăsării, inoculând în conştiinţa noastră simţământul responsabilităţii faţă de români şi ţară.
Sunt câţiva  ani de când în mintea multora s-a înfiripat o nedreaptă idee despre acest popor: aceea că românii nu vor ieși nicicând în stradă să protesteze, pentru că nu au curaj, pentru că sunt prea resemnaţi sau prea slabi; pentru că nu-şi cunosc drepturile sau pur şi simplu nu le pasă. Că România va rămâne surdă şi tăcută oricâte abuzuri, oricâte nedreptăţi i se vor face, iar oamenii vor prefera să închidă ochii şi să plece capul, oricâtă umilinţă şi sfidare va manifesta puterea faţă de ei. Nimic mai neadevărat ! Această idee însă a alimentat credinţa puterii că stăpâneşte România, că poate face orice şi nimeni nu-i va sta în cale vreodată, că poate desfiinţa Statul de drept, că poate trece peste orice regulă a democraţiei şi, mai mult, că poate călca în picioare demnitatea celor care trăim în această ţară.
Conducătorii de astăzi ai României n-au înţeles că stă în firea lucrurilor că aceştia  trebuie să-i respecte şi onoreze pe cetăţeni. Un conducător care nu-şi iubeşte poporul, care îl dispreţuieşte şi desconsideră, nu are ce căuta în fruntea lui. Guvernanţii nu au conştiinţa faptului că, în ultimă instanţă, pot lua măsuri de austeritate, pot face împrumuturi, dacă asta e tot ce știu, dar nu pot lua demnitatea, nu pot suprima drepturile şi nu pot îngrădi libertatea.
Istoria noastră, sfinţită cu sângele martirilor, ne arată că toţi cei care au subestimat acest popor au plătit scump. Este o lecţie pe care actualii guvernanţi n-au înţeles-o, dar cei care vor conduce România de acum înainte trebuie s-o ţină minte: să nu confunde bunătatea cu slăbiciunea, răbdarea cu nepăsarea şi buna-credinţă cu ignoranţa. Dacă românii au ales să iasă în stradă  este pentru că acum s-a umplut paharul. Acesta este momentul în care n-a mai rămas nimic de sperat, nimic de răbdat şi nimic de aşteptat.
În ultimii ani, ca o încercare a sorţii,  ne-am simţit descumpăniti, în care ne-am   îndoit, nu de forţa acestui popor,  ci de viitor. Și nu de puţine ori ne-am întrebat dacă, folosind cele mai oneste şi corecte mijloace, vom reuşi să câştigăm o bătălie împotriva unei puteri care nu are limite, care nu se sfieşte de nimic, nu se dă în lături de la nici un abuz, de la nicio minciună, care nu crede în nimic și nu are nici măcar frica de Dumnezeu.
În miezul lunii ianuarie, românii care au ieșit în stradă, în mod pașnic, să-și ceară drepturile, să-și spună clar și răspicat opinia, fiindcă îşi doresc o Românie a oamenilor liberi și demni, conștienţi și respectaţi pentru valoarea lor.Și pentru asta le mulţumesc, îi apreciez și îi respect!
Drumul care s-a deschis în aceste zile este ireversibil. O dovedește faptul că în ciuda diversiunilor, în ciuda încercărilor de a deturna sensul manifestărilor pașnice,  tot mai mulţi români, în tot mai multe orașe ies în stradă și protestează pașnic. Sunt câteva mii, dar milioane de alţi români îi urmăresc cu speranţă, pentru că simt la fel. Aşteptările lor sunt diverse, la fel ca nemulţumirile lor. Dar dincolo de toate acestea, ceea ce ei sancţionează, de fapt, este un stil de face politică, felul de a fi și de a se comporta al celor care conduc România: cu aroganţă și cinism, cu înverșunare și dispreţ.
Dragi sătmăreni,să ne luăm soarta în propriile mâini!“ Prin noi înşine” trebuie să devină  mai mult decât o deviză,să fie crezul prin care să cerem  actualei puteri Respect,o Românie a românilor,o Românie corectă,o Românie a bunului simţ!

Ionel Mesaroș- "Mesagerul LIBERAL"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete