Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 19 octombrie 2009

Revolutia bunului-simt...

Ieri,18 octombrie 2009,m-am ridicat din “bratele lui Morfeu”,dupa o noapte plina de vise si cosmaruri ,prefigurand caricatural ziua ce incepuse.
La 06.30 m-am deplasat la sediul PNL Satu-Mare pentru a pleca la Cluj -Napoca la lansarea regionala a candidatului la cea mai inalta functie din stat ,a d-lui Crin Antonescu.
La ora stabilita pentru intalnire ,la 06.45 ,ca de obicei ,acolo la sediul filialei era “prea multa liniste”,parca ocrotind somnul celor ce locuiesc pe Cuza-Voda, ora aceasta matinala fiind una cu-adevarat rezonabila doar pentru unii dintre membrii ,lucru “scuzabil” pentru liberali .
Am stat cateva minute in sediu, schimband impresii despre ziua anterioara,iar cand am auzit glasurile cristaline ale tinerilor din fata usii am iesit afara.
Am stat ceva mai retras, analizand cu luare-aminte “puzderia” de sustinatori .Tineri din diverse colturi ale judetului,cu limbajul pitoresc,specific celor cu numar mic de ani pe scena vietii ,luati de entuziasm,discutau si pe teme politice,transmintand ca puterea se afla si in ei.Cei din “Echipa lui Crin” ,preocupati de organizare,se rezumau doar la schimburi de amabilitati si la prezentarea de persoane nou-sosite.
In autocar,mi-am pastrat aceiasi pozitie de bun –simt ,ramanand intr-un loc unde sa nu deranjez ,in multimea de tineri, parca incercand sa imprumut din exuberanta lor care din fericire era legata si de sustinerea pentru Crin.
Cu toate acestea,ramaneam eu si cu gandurile mele incat un leader al grupului nostru m-a intrebat daca ma simt bine si de ce sunt singur.I-am multumit pentru preocuparea dansului si am adaugat:”Nu sunt singur.Sunt eu impreuna cu gandurile mele”.Mi-a zambit intelegator si a plecat.
La Cluj,am ajuns la 10. 40.Peste 20 de minute urma sa soseasca d-l Crin Antonescu.
Am intrat in sala;Dezordine,vacarm,imbranceli au fost cele trei cuvinte ce au definit atmosfera intalnita .Ici-colo ,cateva elemente ordonate, taciturne, nevatamatoare mai redresau balanta spre normalitate.
Intrarea lui Crin Antonescu a adus entuziasm si ordine.Sustinatorii din sala s-au rezumat sa-l intampine cu aplauze.Cateva scandari “Crin-presedinte”au completat atmosfera.
Nu stiu ce a fost initial in sufletul lui Crin ,nevazand ca la alte lansari un “ocean”de galben,insa stiu ce a fost in mintea mea: intrebari de genul : O organizare deplorabila ?O dorinta de a avea o alta maniera de lansare,potrivita cu personalitatea lui Crin?etc.
Maestrul de ceremonii,d-l Ludovic Orban,a avut o prestatie deosebita ,prezentand “colorat” atat starea actuala a tarii ,cat si pe ante-vorbitorii lui Crin.
Am luat la cunostinta de realizarile liberale.Oameni de succes din acest partid :primarii din Deva,Zalau,Baia Mare,dar mai ales reprezentantul Bihorului a facut un rechizitoriu complet al administratiei publice,subliniind pe ce se bazeaza succesele lor ,dar mai ales “atacand”elementele vinovate de nerealizarile din Administratia Publica Centrala.
Pentru a doua oara am regretat ca Satu Mare ,la alegerile locale nu s-a impus D-l Adrian Stef sa iesim si noi din anonimat cu un altfel de primar,cu bun-simt ,foarte deschis si cu entuziasmul pe care i-l ofera valurile tineretii.
Totusi,am fost mandru cand l-am zarit pe D-l Stef alaturi de leaderii PNL ,reprezentand onorabil judetul.
Dupa ce am “gustat”din glumele lui Orban, din snoavele primarului Devei si din ironiile lui Vosganian,s-a impus tacerea cand a luat cuvantul D-l presedinte Crin Antonescu.
Obiectivul trasat de D-l Antonescu: de a porni o “Revolutie a bunului –simt!” mi-a inrourat ochii si sufletul .Celelalte idei s-au legat intr-un mod atat de limpede de continutul sacru al acestui obiectiv,incat am exclamat in gandul meu :Se poate!Se poate,daca vom crede cu toata fiinta in PUTEREA BINELUI si daca ii vom “ajuta “si pe altii sa inteleaga unde se”varsa” cursul acestui torent ce poate schimba istoria ,asezandu-ne in matca Normalitatii!
Revolutia bunului-simt ,sprijinita pe caractere puternice si oameni cu demnitate crestina ,are sorti de izbanda, daca nu azi ;”maine”cu siguranta!
Cand am revenit acasa, am realizat cat de importanta este munca noastra a celor din “Echipa lui Crin” pentru ca acest obiectiv inaltator si firesc in acelasi timp sa nu ramana doar o utopie !
Sa nu ne pierdem speranta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete