Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 11 octombrie 2009

O lege nedreapta

Legea pensionarii unitare nu are şanse să se aplice în actuala variantă, pentru că încalcă atât Decizia 20/2000 a Curţii Constituţionale in ce priveste Legea 19/2000,cat si deciziile luate de CEDO, care prevăd că un drept câştigat nu mai poate fi luat .
O alta ilegalitate este ca Legea nu are avizul CSM.
Pensiile integrate in Sistemul Public de Pensii prevazute la art. 173,prin recalcularea prevazuta la art 175,se diminueaza ,fiind recalculate dupa contributivitate .
In consecinta, pensiile militare si ale politistilor vor fi reduse, chiar daca premierul sustine contrariul ;legea neavand nicio exceptie la capitolul aplicabilitate .Aceste pensii ,cele mai mici din categoria pensiilor speciale,vor fi diminuate din urmatoarele considerente : in formula initiala de calcul a acestor pensii nu a fost elementul de contributivitate ,penalitatile pentru pensionarea anticipata au fost de 0,50%/luna,nu 0,75%/luna cat prevede legea pensionarii unitare,iar perioada asimilata contributivitatii ,cea rezultata din grupa de munca ,de exemplu ,nu se va mai lua in calcul in cazul pensionarii anticipate, cei mai multi angajati din randul Ministerului Apararii pensionandu-se la 40-50 de ani. Mai-mult ,pentru acesti fosti angajati ,contributivitatea la pensii a fost legiferata in alt mod,prevazand fie scutirea in anumite perioade,fie o contributivitate de 5,5%.
Reducerea cuantumului pensiei, calculate pe criterii speciale,nu lezeaza un drept castigat?
Daca decizia Curtii Constitutionale nu va opri aceasta lege ,pe motiv de neconstitutionalitate ,Legea prin recalculare “mutiland ”cuantumul pensiei in plata ,luand practic un drept castigat ,cei afectati vor trebui sa apeleze la CEDO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete