Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 20 octombrie 2009

Se incalca sau nu principiul dreptului castigat?

Incepand de astazi ,20 octombrie 2009, se va supune dezbaterii publice proiectul Legii pensionarii unitare ,fapt pentru care rog pe cititorii acestui articol sa comenteze ,fara partinire ,aspectul precizat mai jos:
Mentionez faptul ca art.175 din aceasta lege ma afecteaza direct si pe mine si pe ceilalti pensionari militari si politisti. (Art.175-prevede recalcularea pensiilor integrate in Sistemul Public de Pensii prin art 173.)
Recalcularea pensiei militare pe baza contributivitatii va diminua pensia in plata pentru ca:la stabilirea pensiei militare elementele luate in calcul au fost: valoarea gradului , a functiei , a decoratiilor dupa 15 , 20 , 25 de ani de vechime “In slujba patriei” ;solda de merit , grupa de munca etc .
Mai mentionez ca este injust de a recalcula pensia militara dupa principiul contributivitatii din doua motive:O buna perioada Statul ne-a exceptat de la aceasta plata ,iar cand a introdus contributivitatea la pensii pentru Armata a stabilit si retinut doar 5,5% , mult mai putin in raport cu contributivitatea normala.
Dupa lecturarea proiectului de lege am mai redescoperit doua inechitati prin care se vor diminua pensile militare anticipate :Penalitatile pentru fiecare luna pana la varsta standard de pensionare au crescut de la 0,50 la 0,75 ; iar beneficiile generate de grupa de munca ,in cazul meu 8 ani ,nu mi se mai iau in calcul la recalculare.
Daca ,totusi , se ajunge la recalcularea pensiilor acest lucru va fi aproape imposibil pentru ca : Militarii ,in general , nu au avut carte de munca ; Baza de calcul pentru pensie nu a luat ca reper de pornire venitul brut ,ci doar 65 % din acesta ,valoare din care s-a stabilit pentru pensie doar 60%.
Din cele relatate de consilierul Seitan, nu am inteles cum nu se incalca ,prin diminuarea pensiei stabilita corect prin Lege ,principiul dreptului castigat !Daca azi primesc o pensie de 1500 lei si ” maine “-dupa recalculare,voi primi numai 350 lei , nu mi se incalca un drept castigat?
Va multumesc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete