Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 12 octombrie 2009

PE URMELE TATALUI


Sambata,10 octombrie 2009,a fost o zi memorabila pentru fotbalul romanesc. Reprezentativa nationala,condusa de pe banca tehnica de selectionerul Razvan Lucescu,a pierdut fara drept de apel ,penultimul meci din preliminarii pentru calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud ,cu scorul de 5-0,la Belgrad,pe stadionul Maracana,partida cu echipa darza a Serbiei.
Reprezentativa noastra, complet nemotivata ,avand in echipa de start pe emblemele sale Mutu si Chivu,dar si pe alti jucatori consacrati,a facut figuratie pe teren ,jucand anost ,fara determinare ,obositi de escapade nocturne si de fite ,exceptandu-l pe Coman care a mai redus, prin paradele sale , proportiile dezastrului.
Un asemenea rezultat rusinos a mai obtinut reprezentativa noastra in mandatul lui Mircea Lucescu , in 1983, cand am pierdut in fata Tarii Galilor.
Ce e de facut?
Reconstructia echipei nationale,ar raspunde cei mai multi.
Dar cu cine?
La aceasta intrebare ,raspunsul nu-l ofera nimeni. Nu avem cu cine si cu ce. Generatia de maine este departe de asteptari. Cu unul-doi jucatori nu se poate construi ceva durabil .
Unde suntem azi?
Foarte departe de “Generatia de aur”,care in 1994 la C.M.din SUA,ne-a facut sa ne simtim mandri ca suntem romani.
Fotbalul de azi la nivel inalt,desi se practica aducand protagonistilor foarte multi bani ,este in criza, asemenea lumii in care traim .Criza din fotbal este o criza morala ,situatie ce poate fi depasita doar prin reconstructie bazata pe valori fotbalistice ,dar si umane.
Personal , cred in Razvan Lucescu. A convins ca poate fi “Pe urmele tatalui”si in sens pozitiv, prin rezultatele obtinute in urma cu trei ani la Rapid. Sunt sigur ca pentru el onoarea conteaza foarte mult. Nu voi uita chipul sau si vorbele spuse la finalul acestui dezastru din Serbia. Pe el se citea clar- rusinea .Umilita ,o mare umilinta pleca din ochii lui,din glasul sau.S-a considerat principalul vinovat ,insa raul din fotbalul nostru si cauza esecului de la Belgrad se afla in alta parte si in alte timpuri.
De acum se impune sa judecam altfel ,daca dorim performanta .Fara seriozitate ,nu ne putem redresa .Fara sa investim in generatia de maine, viitorul nostru fotbalistic se afla sub semnul intrebarii.
Eu cred si sper ca putem mult mai mult in domeniul sportului .Hagi, Nadia, Nastase si altii au fost embleme ale sportului mondial.De ce nu, acesti “titani” nu ar mai avea maine urmasi demni pe plaiurile noastre mioritice ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete