Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 15 februarie 2013

Avocatul Poporului-avocatul Puterii


În ultimii ani, Avocatul Poporului, instituţie fundamentala a Statului de Drept, a ajuns în slujba Puterii.
În loc să apere cetăţenii, apară interesul celor aflaţi la putere, arareori, implicându-se în favoarea celor pe care ar trebui să-i reprezinte.
Încă de la început de mandat, la începutul lunii februarie, actualul Avocat al Poporului s-a aliat pe faţă cu Puterea, sugerând supraimpozitarea pensiilor militare.

E strigător la cer în ce situaţie dramatică ne pune acest monstru cu faţă umană! E inadmisibil ca noi, pensionarii militari, să fim mereu călcaţi în picioare, inclusiv de un personaj ce ar trebui să ne apere.
Se pare că totul este orchestrat de Executiv, dorind cu orice preţ, să ne jupoaie de vii, să scoată bani şi din piatră seacă. Aşa s-a ajuns, din nou,  la ideea recalculării pensiilor militare. Cine a citit Raportul Avocatului Poporului cu privire la pensiile militare poate să înţeleagă cu uşurinţă  blatul acestuia cu Puterea. 
Încă nu ştim în ce bază se va face  recalcularea pensiilor militare,  însă sunt convins că va fi un fiasco total, dacă nu sunt respectate principiile de drept. 
Deşi această problemă a fost generată de vicepremierul Oprea, în calitate de ministru al Apărării Naţionale în Guvernul Boc, domnia sa pare să nu aibă nicio mustrare de conştiinţă. Firesc ar fi să explice pensionarilor militari situaţia de fapt, iar dacă a greşit, îl invit pe premier să-l demită, fiindcă domnul Oprea nu are onoarea de a-şi da demisia vreodată.

În final, sper ca Bunul Dumnezeu să-i lumineze pe guvernanţi pentru a lua o decizie înţeleaptă, în această speţă, fără să dea curs recomandărilor absurde ale Avocatului Poporului, călăuziţi de principiul că o nedreptate nu se corectează cu o altă nedreptate!
 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Degeaba va lamentati pe blog, aveti pensiile pe care le meritati. Fara proteste guvernantii isi vor bate joc de militari pana la capat, transformandu-i in cersetorii Romaniei. Sunt fricosi si dezbinati. Bine ca nu a fost nici-un rasboi!

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete