Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 6 februarie 2012

Intervenţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, în cadrul conferinţei de presă a USL după desemnarea noului premier


“Bună seara!
Astăzi am avut din partea lui Traian Băsescu răspunsul clar, din păcate aşteptat de către noi, la tot ceea ce s-a întâmplat în România în ultima vreme. Traian Băsescu continuă să trăiască în lumea sa, continuă să servească lumea sa, continuă să nu fie în niciun fel interesat de nemulţumirea, de aspiraţiile sau de opțiunile și drepturile de a-și decide soarta a milioane de români. Am avut o consultare care cred că n-a durat 20 de minute, a fost o pură formalitate.
Sigur că Traian Băsescu își făcuse cărțile, că aşa cum a fost pentru domnia sa o formalitate şi chipurile consultarea cu noi a fost o formalitate și consultarea cu partidele din majoritate, ceea ce trebuie spus, însă, e că domnul Băsescu, în intervenția de acum câteva minute, minte încă o dată, pe fond, toată populaţia României. Domnia sa ne-a explicat foarte repede că nu se pot face alegeri anticipate, deși o majoritate zdrobitoare a românilor le doresc şi deşi situaţia o impune, pentru că ar dura cinci luni, jumătate de an ș.a.m.d.
Or eu vreau pentru a nu știu câta oară să dau citire exact articolului din Constituţie care se referă cu precizie la această situație și care e singurul care trebuie, de bună-seamă, respectat: După consultarea preşedinţilor celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, președintele României poate să dizolve Parlamentul dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură.
Deci, e vorba de 60 de zile, nu de cinci luni, nu de jumătate de an, nu de toate lucrurile pe care, încă o dată, sub masca, sub pretextul stabilității, domnul Traian Băsescu ni le povestește.
Aşadar, ceea ce noi am solicitat, astăzi, cred nu doar în numele opoziţie politice, ci în numele celor mai mulți dintre români, și anume ca românii, alegătorii români să decidă încotro mergem și cine conduce această ţară a fost respins de domnul Traian Băsescu sub un pretext mincinos.
În al doilea rând, e limpede că în ciuda a ceea ce chiar domnia sa spunea și anume că protestele de stradă sunt expresia unei nemulţumiri mult mai vaste, mult mai ample – a recunoscut-o Traian Băsescu cu gura sa. În ciuda faptului că toţi aceşti oameni cer o schimbare reală, cer să aibă dreptul, prin alegeri anticipate, să decidă dacă această coaliţie toxică, această coaliție care a jefuit și a batjocorit România de trei ani încoace, mai rămâne sau nu la putere, Traian Băsescu a acționat încă o dată ca şi cum numai aceşti oameni există, ca și cum numai acești oameni trebuie să conducă şi pot să conducă România și a venit cu o propunere pe care, așa cum spune, a agreat-o împreună cu aceștia.
Despre desemnarea pe care a făcut-o, trei cuvinte:
Unu: Așa cum noi am anunțat, vom vota împotriva guvernului pe care Traian Băsescu, de fapt, prin gura lui Mihai Răzvan Ungureanu, îl va propune şi vom vota pentru că soluţia, repet, nu este cârpeala, improvizația pe care poate s-o facă Traian Băsescu numai și numai ca actuala coaliţie să rămână la putere, deşi este detestată de marea majoritate a românilor.
De asemenea,fiind în greva parlamentară anunțată, nu vom participa nici la lucrările comisiilor, nici la toate ședințele Parlamentului pe care le presupune învestirea noului guvern. Această coaliție care, iată, potrivit lui Traian Băsescu, trebuie să conducă în continuare România, să-și asume în întregime răspunderea, în văzul lumii, în văzul tuturor românilor.
Al doilea lucru este că Mihai Răzvan Ungureanu nu mai are de ani buni nicio legătură cu Partidul Național Liberal și orice trimitere la această calitate pe care domnia sa a deținut-o cu mulți ani în urmă nu are niciun fel de întemeiere.
Este inacceptabil, o dată în plus, ca în România să avem propus pentru a conduce guvernul un om luat direct din fruntea unui serviciu secret sau special cum se numeşte. Asta cred că dă de gândit oricui în legătură cu independenţa în raport cu actorii politici pe care, până acum, șeful SIE a avut-o și dacă a avut-o sau n-a avut-o șeful SIE, în consecinţă, structura respectivă şi trebuie spus că pentru prima dată după două decenii de încercări de a construi o democrație, în România, azi, Traian Băsescu transmite mesaje și acționează foarte clar: ”Nu mă interesează ce vreți voi românii. Nu mă interesează, de fapt, alegerile, care sunt o formalitate. Aici decid eu, serviciile secrete şi toţi cei care ştim ce e mai bine pentru voi”. Toți cei care asemenea bolșevicilor lui Lenin sau nazistului Hitler știau ei încotro trebuie să ducă națiunea fără voia acesteia.
Mihai Răzvan Ungureanu e un om interesant, un om cu calități indiscutabile, în principal academice, este un om care are tot dreptul să facă, la viaţa sa, carieră politică, dar este normal ca domnia sa, și oricare altul dintre cei care în acest moment deţin funcţii de tipul acesta, să intre în viața politică pe cale democratică: să participe la alegeri, să candideze independenți, să facă partide, să facă tot ceea ce reglementările unei vieți politice normale prevăd.
În momentul în care sfidând strada, sfidând opinia publică, sfidând toți oamenii care își cer dreptul de a decide într-o democrație, politic, asupra viitorului lor, Traian Băsescu vine şi ia un şef al serviciilor secrete și îl pune să conducă direct un guvern de marionete, în continuare, al aceleiaşi majorități corupte, al aceleiași majorități cumpărate, șantajate, vândute. În acest moment este foarte clar că războiul nostru, al celor care vrem o țară democratică, normală, europeană, cu Traian Băsescu și clica lui, indiferent câte personaje aparent prestigioase ar cuprinde, este un război din punct de vedere politic, pe viață și pe moarte.
Mă opresc aici, dacă doresc colegii mei să adauge ceva sau dacă doriți să puneți întrebări…”
Întrebări din partea mass-media:
Jurnalist: Premierul desemnat a spus că are de gând să facă întâlniri cu opoziţia pentru discuţii pe teme de interes general? Vă veți întâlni cu premierul desemnat?
Crin Antonescu: Da, sunt multe subiecte. L-am putea întreba de exemplu: Cum o să funcționeze în jocul politic un om care, potrivit funcției sale cele mai recente, cunoaște probabil numele agenților acoperiți din SIE, din presă , din partidele politice? Poate ne spune și nouă, să știm și noi. Să facem politică împreună, putere-opoziție, să avem dialog. Ce interesant ar fi! Ăsta e un subiect pe care l-aș discuta cu plăcere cu domnul Mihai Răzvan Ungureanu, oricând.
Jurnalist: Și veți discuta cu acesta?
Crin Antonescu:  Doamnă, noi nu mergem nicăieri! Noi avem un punct de vedere foarte clar, vom acționa. Suntem niște oameni care discutăm, după cum ați văzut, până și cu Traian Băsescu, pentru că asta e obligația noastră de oameni politici, în anumite situații să discutăm cu oameni care au anumite funcții în stat, dar punctul de vedere al opoziție cred că este foarte clar, este coerent, este consecvent şi este fără îndoială unitar.
Jurnalist: Și în Parlament, nu am înțeles, veți vota împotrivă sau nu veți vota deloc?
Crin Antonescu: Deci noi suntem în grevă parlamentară, nu participăm la lucrările pe care le-au convocat alde domnul Toader, ca să spun așa. Să se verifice între ei, să se asculte între ei. Noi nu participăm, nici la audierile din comisii, și probabil, asta e o decizie pe care o vom lua, dar probabil nu vom participa nici la votul de învestitură, pentru că, repet, noi nu avem nimic de-a face cu această forţare a lui Traian Băsescu în a păstra o coaliție care, azi, o dată cu Emil Boc ar fi trebuit să demisioneze. Nimeni nu crede în România povestea că Emil Boc a fost un prim-ministru foarte bun, că a făcut o treabă excepțională, dar de aia trebuia să plece, pentru că le era rușine cu el. Asta ne-au spus azi toată ziua.
Jurnalist: Și dacă nu era Mihai Răzvan Ungureanu și propunea alt premier, l-ați fi acceptat?
Crin Antonescu: Nu. Am spus foarte clar și la intrarea la Cotroceni, și la ieșirea de la Cotroceni. Nu. Elementul în plus, însă, cu Mihai Răzvan Ungureanu, la care nu putem să fim nepăsători, este că s-a dat pe față domnul Băsescu. Adică: ”Asta e! Hai să guvernăm cu serviciile pe față”.
Jurnalist: Câţi dintre membrii actualului guvern credeţi că vor fi pe lista viitorului guvern, mâine dimineață, după întâlnirea lui Mihai Răzvan Ungureanu cu membrii Coaliției?
Crin Antonescu:ți va vrea Băsescu. Mulțumim frumos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete