Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 4 august 2011

Băse' şi Constituţia


 
Folosind Constituţia drept sperietoare, Traian Băsescu umblă să bage beţe în roate USL-ului, ca să le arate şi celor de la PDL că la o adică tot la el se vor duce cu mîna întinsă după alegeri.
Traian Băsescu vorbeşte atât de mult, încât nu mai are timp să şi gândească. Preşedintele României a iesit din nou la rampă, precum iese un marinar pe punte, după o noapte furtunoasă, stropită din belşug cu rom. În calitate de Preşedinte al României, cel care este pus să vegheze la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, a declarat că în situaţia în care USL va obţine în alegeri majoritatea absolută, nu va desemna candidatul pentru funcţia de prim-ministru de la această alianţă. În sprijinul acestei adevărate ameninţări la adresa USL, Traian Băsescu invocă prevederile art. 103 din Constituţie. 
Trecând peste faptul că Preşedintele nu ar trebui să se pronunţe de pe acum pe acest subiect, remarcăm din nou apetitul lui Traian Băsescu de a încălca Constituţia şi de a o interpreta după bunul său plac. Este evident că în art. 103 din Constituţie se face vorbire despre partidul politic care a obţinut majoritatea absolută în Parlament ori,dacă nu există o asemenea majoritate ,a partidelor reprezentate în Parlament;   Este însă tot atât de adevărat, şi Traian Băsescu se face că nu ştie, că potrivit Legii partidelor politice, Legea 14/2003 , la art. 28,  este prevăzut că acestea se pot asocia, formând o alianţă politică.,iar în art. 31 din aceeaşi lege se vorbeşte despre participarea alianţei în alegeri, cu liste comune. 
Dacă Traian Băsescu va continua cu ideea numiri unui prim-ministru de la PDL ar urma un ”şir interminabil de alegeri parlamentare”.  ”Dacă, în încăpăţânarea sa, Traian Băsescu, - în cazul în care USL va obţine majoritatea absolută, - ar numi un prim-ministru de la PDL, ar trebui să se gândească cum va trece prin Parlament, Guvernul propus de acest prim-ministru. Adică, mai pe înţelesul lui Traian Băsescu, este limpede că, dacă USL va deţine majoritate în Parlament, niciun candidat de prim-ministru de la un alt partid, nu va putea obţine votul de învestire. Rezultatul  unei asemenea prostii, ca şi cea anunţată de Traian Băsescu, ar fi un şir interminabil de alegeri parlamentare. Ar fi o nimica toată pentru o ţară prosperă ca România! Este un exerciţiu de gândire prea greu pentru un Preşedinte orbit de setea de putere. Oricât am încerca, nu putem găsi o urmă de logică în declaraţia ameninţătoare şi aiuritoare a lui Traian Băsescu. Singura explicaţie ar fi aceea că l-a consultat pe specialistul  în Drept Constituţional, Emil Boc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete