Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 25 august 2011

Comasarea alegerilor-o soluţie firească

Vicepreşedintele AEP, a declarat, ieri, pentru Mediafax, că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) consideră că soluţia pentru comasarea alegerilor este adoptarea unui nou act normativ şi în nici un caz nu poate fi vorba despre trecerea acestor modificări prin ordonanţă de urgenţă a guvernului. „Nu credem că poate fi vorba despre o ordonanţă de urgenţă, pentru că nu vedem care ar fi urgenţa şi nu credem că se poate face o modificare de amploarea aceasta la ambele tipuri de legi“.
După opinia mea,recentele alegeri parţiale au însemnat pentru clasa politică o provocare ce o obligă la un răspuns. Absenteismul, expresie a faliei create între electoratul indiferent şi clasa politică necesită soluţii grabnice. Două campanii electorale, una pentru alegerile locale, alta pentru cele legislative, înseamnă o accentuare a uzurii politicului. 
Deşi fac parte din USL,iar sondajele prezintă această alianţă ca favorită la alegerile din 2012,nu sunt la fel de încrezător  în acest lucru ca liderii de la centru.Arsenalul PDL-ului,cel puţin în mediul rural ,resursele financiare, votul prin corespondenţă ,dar mai ales lipsa de credibilitate a Uniunii Social Liberale vor genera un dezastru în 2012 ,actuala putere având la dispoziţie arme letale cu care pot să-şi adjudece scrutinul din 2012.
O Românie supusă unui bombardament mediatic face victime. Dublarea perioadei de bombardament electoral, îngroaşă numărul celor ce trec pragul pasivităţii, îndepărtează un procent consistent din electorat de secţiile de vot. Una este să chemi o singură dată oamenii la urne, altceva este să dublezi corvoada. Este o corvoadă, pentru că tot mai puţini votanţi au încredere în politic.
Nimeni nu face o pasiune pentru ideologii ca în primii ani de după 1990.
Epoca examinării pasionale a formaţiunilor politice este demult încheiată. În urmă cu 20 de ani se despărţea frate de soră, prieteni de o viaţă deveneau duşmani, intra dihonia în familii şi între vecini. Şi toate din cauza convingerilor politice diferite, a preferinţelor pentru o ideologie sau alta.
Acum lucrurile stau cu totul altfel. Partidele sunt toate o apă şi un pământ, iar politiicienii tot mai greu de deosebit unii de alţii. Părerea generală a electoratului este că una zic şi alta vor face. Sau că nu fac nimic din ceea ce zic în campania electorală. Motiv pentru care cea mai mare parte a electoratului, în ziua alegerilor caută ocupaţii mai agreabile.
O notă în plus totuşi pentru alegerile locale. Primarul, poate şi consilierii sunt persoane ce pot fi cercetate cu ochiul liber timp de 4 ani. Primarul înseamnă ceva pentru comunitatea ce îl alege. Sau face totul pentru localitatea unde a fost ales sau nu face nimic pentru alegătorii săi şi atunci este pedepsit peste 4 ani şi obligat să-şi ridice lucrurile personale din cabinetul său din primărie.
Clasa politică este obligată la un proces de recuperare a electoratului. Desigur, cea mai sigură modalitate ar fi creşterea calităţii omului politic. Anevoios proces ce nu se poate încheia în timpul unei legislaturi. Cel mai sigur mijloc ar fi căpuşarea alegerilor locale. Candidatul la alegerile parlamentare este o persoană văzută de alegător o dată, de două ori şi numai în campania electorală. După care, acesta a intrat în Parlament şi devine unul din marele grup ce picoteşte în timpul şedinţelor.
Atracţia pentru un candidat semi-vizibil sau chiar invizibil este cu mult mai mică decât pentru un primar. Şi atunci, candidaţii alegerilor legislative îşi sporesc audienţa pe seama celor ce vin să aleagă liderul comunităţii. Nu cu foarte mult, dar câştigă câteva procente, reduc din absenteism.
Aşa că nu ne mirăm că mai toate formaţiunile politice agrează ideea comasării alegerilor. Pentru primarii ce doresc să fie realeşi e chiar foarte bine. Mai au câteva luni bune pentru recuperarea celor ce îşi manifestă pasivitatea şi formează grupul potenţial al celor ce sunt înclinaţi să ocolească secţiile de vot. Câteva luni pot fi esenţiale pentru câştigarea sau recâştigarea electoratului. De fapt, aceste luni sunt binevenite şi pentru candidatul la alegerile parlamentare. Campania primarului sau a candidatului la primărie este deschizătoare de drumuri şi pentru candidaţii la alegerile legislative.
Sper ca USL-ul  să depăşască stadiul de concept ,să iasă din starea în care se află,coagulând în jurul ei pe cei care doresc salvarea României ,oferindu-le românilor  o alternativă viabilă,şansa de a scăpa de această putere ostilă majorităţii conaţionalilor noştri !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete