Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 22 aprilie 2010

Romania,incotro?


Traim vremuri tulburi.
In Romania ,normalitatea, mult clamata in ultimii 20 de ani , pare sa fi plecat in concediu,sau ,poate ,chiar mai rau!
Ceea ce se intampla in ultima vreme in politica romaneasca defineste o tara a nimanui,o lipsa de responsabilitate care ne va costa mult pe noi si urmasii nostri.
In loc sa invatam sa construim cu chibzuinta,demolam orice ne incurca planurile de a ne inavuti peste noapte.In locul adevarului,preferam minciuna,considerand-o un rau necesar in planul de a subjuga "prostimea".Adevaratele valori,daca ne obstructioneaza,le punem la colt,platindu-le promotorilor acestora ,cu varf si indesat,pentru indrazneala de a "lumina" masele.
Reformarea actuala a statului este de fapt o politica duplicitara care are un singur scop:instaurarea dictaturii.Dupa ce au" reformat " Educatia,Sanatatea,Armata,Politia,Cultura,Administratia,Sistemul bugetar de salarii,Sistemul de pensii etc.,a sosit clipa ca sa-si puna amprenta si pe Legea fundamentala a statului,dorind sa revizuiasca in partile esentiale Constitutia,postandu-se ,prin viziune ,impotriva curentului modernitatii,de dragul vremurilor apuse cand Marea Adunare Nationala era organismul legislativ unicameral,dorind un Parlament cu o singura Camera,Camera Reprezentantilor, si cu alte prevederi care intaresc puterea presedintelui.Prin modelul oferit in revizuirea Constitutiei,se atenteaza fatis la Statul de drept,incalcand principiile ce se afla la temelia acestuia.
Se uita istoria Romaniei,trecand in umbra Constitutia din 1923,una din cele mai valoroase Legi fundamentale din Europa interbelica,opera a PNL-ului condus de Ion I. C. Bratianu si ,in schimb,se adopta pe principiul" Copy-Paste" tot ceea ce se afla in slujba presedintelui .
Este ingrijorator faptul ca Societatea civila nu are nicio replica la abuzurile actualei puteri,doar sindicatele ,pe ici pe colo,indraznesc sa acuze Guvenul pentru nelegiuirile pe care le promoveaza cu o naturalete de invidiat.
Daca tot doresc sa modifice Constitutia ,voi "depune"cateva amendamente prin care tara sa se numeasca Basesco-Romania,iar Statul de drept sa fie doar pozitia fireasca a fiecarui roman in fata presedintelui si a obedientilor acestuia,limba vorbita de contestatarii regimului sa fie exprimata doar prin "braille alphabet",iar din cugetul romanului sa rasara numai ode la adresa conducatorului iubit.
In loc sa se preocupe de problemele cruciale ale tarii,de criza care ne secera si ultimul spic de speranta,se ocupa de "reformarea" statului,propunand solutii ilegale,imorale,neavenite si rupte de realitatea romaneasca.
Mi-e greu sa suport ceea ce se intampla in Romania ultimilor ani!
Ma doare indiferenta semenilor mei! Ma tem ca ca ne vom" trezi "cand va fi mult prea tarziu!
Conchid ca, daca Iliescu si Constantinescu au dus Romania pe marginea prapastiei,Traian Basescu a facut cu buna stiinta un pas inainte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete