Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

marți, 20 aprilie 2010

E posibil Fair-play in politica?



Nu stiu ,insa sambata , 17 aprilie 2010,la Satu Mare,intr-o atmosfera incendiara,parca prefatand derby-ul din etapa XXVIII dintre Rapid si Steaua ,la mini-campionatul local de fotbal dintre partidele politice.Fair-play-ul ,aceasta “rara avis” care ar trebui sa se manifeste in orice competitie ,a fost prezent din plin,aruncand anatema lipsei de bun simt din domeniul politic pe sistemul nereformat al partidelor,nu pe membrii care compun aceste formatiuni politice.

Competitia s-a desfasurat pe doua categorii:tineret si seniori.

La tineret, castigatori au fost liberalii,TNL-ul impunandu-se in fata tinerilor democrati;iar ,la seniori,la fel ca in politica din ultimii ani, s-a impus PDL-ul,invingand,pe merit,cu 2-0 ,pe cei de la PNL.

S-a facut mult haz de necaz,s-au facut ironii de genul "PDL-ul sau Nationalul,echipa Cotroceniului "etc.

Desi competitia nu s-a evidentiat prin redescoperirea de tinere talente, multi dintre membrii echipelor participante,dupa felul in care s-au prezentat pe teren, parand paraleli cu fotbalul,iar unii, chiar cu miscarea,preferand in locul jocului sa presteze comentarii ,cu toate ca se aflau in teren ,nu la microfonul de la tribuna.

Importanta evenimentului a fost evidentiata si prin transmiterea principalelor meciuri de televiziunea locala TV1Satu Mare.

Felicitari TNL Satu Mare pentru rezultatele de sambata de la campionatul de fotbal dintre partidele politice!De abia acum inteleg de ce unul din liderii TNL-ului nu vine ,intarzie sau pleaca inainte de final de la sedintele BPM:Toate aceste acte nefiresti au legatura numai cu antrenamentul echipei de fotbal a TNL !
Pentru ca si seniorii de la PNL sa fie cei mai buni,poate nu ar dauna niste antrenamente comune cu cei de la TNL si acceptarea de catre vicecampionii de la seniori a criticii constructive.
Ma intreb retoric ,cum s-ar fi simtit vicecampionii de la seniori ,daca la competitie ar fi participat numai PNL-ul si PDL-ul?!S-ar fi bucurat la fel de mult si pentru locul doi?
Dupa cat de bine merg treburile in tara,cred ca nu ar fi deplasat ca toate partidele politice sa-si trimita echipa reprezentativa in cantonament,pentru pregatirea meciului cu Criza economica si morala!Altminteri,va avea de pierdut reprezentativa nationala a Romaniei si toti suporterii ei.

Daca am citi printre randuri cele evocate mai sus, raspunsul la intrebarea din titlu ar fi ,indubitabil :"Da";insa Romania nu e un teren de fotbal,iar echipele participante doar s-au jucat,dar cu soarta tarii nu poti sa te joci!

P.S.Cu toate ca au castigat,la nivel local, Campionatul,”reprezentantii la varf “ai PDL-ului vor fi invitati la Cotroceni,nu pentru a primi trofeul din mana” presedintelui –jucator”,ci pentru lucruri mult mai sensibile,poate chiar pentru schimbarea antrenorului reprezentativei nationale?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete