Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

luni, 26 aprilie 2010

Cernobal - 26 aprilie 1986


In urma cu 24 de ani, al patrulea reactor al centralei nucleare de la Cernobal a explodat, transformandu-se intr-un monstru care a curmat suflete si a facut din viata unor oameni un adevarat cosmar.
Cancerul de tiroida, leucemia, malformatiile si alte boli pe care romanii le-au pus pe seama accidentului nuclear de la Cernobal sunt, dupa parerea unor specialisti, pure speculatii.Altii au afirmat ca romanii au suferit doar de stres si panica. Sarea iodata si tabletele cu iodura de potasiu distribuite la o saptamana dupa accident i-au facut imuni la orice efect al radiatiilor, daca acesta ar fi existat.
Consecintele avariei de la Cernobal au efost echivalate cu cele ale exploziei a 500 de bombe nucleare de marimea celor de la Hiroshima si Nagasaki. Peste 116.000 de persoane au fost evacuate din zona contaminata si inca 230.000 de persoane din zonele adiacente.
Timp de 9 zile, in atmosfera s-au inregistrat radiatii de 400 de ori mai intense decat bomba atomica de la Hiroshima.
Specialistii ucraineni afirma ca efectele exploziei nucleare vor fi resimtite cel putin 300 de ani de acum inainte, iar norii radioactivi se vor mai forma si in urmatorii 50 de ani.
In urma unei erori umane, lucrurile au scapat de sub control si s-a produs o catastrofa, in urma careia au fost eliberate in aer 40 de compusi si elemente radioactive, cei mai periculosi fiind dioxidul de uraniu si produsii de fisiune puternic raioactivi (iod 131, care este absorbit la nivelul glandei tiroide, putand genera cancerul tiroidian, cesiu 134 si 137 - care inhalat sau ingerat poate afecta organele interne, ducand la cazuri de cancer pulmonar, leucemie sau mutatii genetice; strontiu 89 si 90 - care se acumuleaza in oase producand tumori si leucemie).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete