Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 29 mai 2011

Sărbătoare liberală la Satu Mare




Liberalii sătmăreni au marcat astăzi 136 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, cel mai vechi partid din România.
La conferinţa de presă dedicată acestui eveniment, au participat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, deputatul Viorel Buda, academicianul Virgil Enătescu şi Adrian Ştef, preşedintele organizaţiei municipale şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Deşi s-a zvonit că va veni şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, acesta nu şi-a mai făcut apariţia la Satu Mare.

  Parlamentarul Viorel Buda a evocat personalităţi şi momente importante din istoria partidului, înfiinţat în 1875 de către un grup de 25 de persoane, care a avut menirea de a moderniza România.

  „Întotdeauna când Partidul Naţional Liberal a fost la conducere, pentru ţara noastră a fost o perioadă fastă, începând de la înfiinţarea acestui partid istoric şi până la intrarea în Uniunea Europeană”, a declarat Viorel Buda.

  Ovidiu Silaghi a prezentat viziunea economică a alianţei social liberală USL. Acesta a precizat că alianţa îşi propune crearea a 1 milion de locuri de muncă, după ce în doar doi ani, sub guvernul condus de Boc, 740.000 de locuri de muncă au fost desfiinţate, iar datoria externă a României s-a dublat.

  Silaghi a atras atenţia şi a asupra faptului că multe „costuri ale incompetenţei” portocalii sunt „basculate” pentru guvernarea viitoare, dând exemplul drepturilor salariale ale profesorilor şi magistraţilor care vor fi plătite în 2013-2014, sau a programului naţional al Elenei Udrea, în valoare de 4 milioane lei şi împrumutul de la FMI, care vor fi plătite începând tot cu aceeaşi perioadă.
 

Ştim de unde începem şi unde vrem să ajungem. Este primul program lansat cu 2 ani înainte de alegeri. Vrem ca salariul minim pe economie şi până la 12 milioane să fie impozitat cu 8%, cel între 12-16 milioane, cu 12%”, iar cel peste 16 milioane, cu 16%. Cine vine şi spune cum de noi liberalii venim cu trei praguri de impozitare, trebuie să ştie că principiul liberalismului constă în impozite mici, nu o cotă unică, dar mare”, a declarat Ovidiu Silaghi.

  După conferinţa de presă, liberalii sătmăreni au mers la bustul lui Ion I.C. Brătianu, unde au depus o jerbă de flori, iar apoi au depus o jerbă şi la placa comemorativă de pe sediul Bibliotecii Judeţene, clădire în care s-a înfiinţat prima organizaţie judeţeană a PNL din Transilvania.
  Numeroşi membri şi simpatizanţi ai PNL au participat astăzi şi la lansarea volumului „Din viaţa politică sătmăreană I. PNL Satu Mare. Tradiţie şi contemporaneitate”, de la Centrul Multicultural Poesis, fiind prezenţi autorii Claudiu Porumbăcean şi Viorel Câmpean.

 

Autorii cărţii au reamintit momentele importante ale liberalismului sătmărean, de la înfiinţare şi până în prezent, care a culminat cu interzicerea şi dizolvarea partidului în 1947, reînfiinţat după Revoluţie. Aceştia au adus în evidenţă avântul economic din perioada interbelică, când în timpul guvernării liberale, leul a fost mai puternic şi decât dolarul american.

Liderii locali şi judeţeni ai PNL Satu Mare au organizat dimineaţa o conferinţă de presă la sediul partidului, în cadrul căruia academicianul Virgil Enătescu şi deputatul Viorel Buda au prezentat o scurtă istorie a liberalismului în ţară şi în judeţ, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL, Adrian Ştef, a vorbit despre istoria recentă a partidului, iar preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, Ovidiu Silaghi, a prezentat în linii mari Programul Economic al Uniunii Social-Liberale, lansat în ziua anterioară la Bucureşti.

Conferinţa de presă a fost urmată de momente solemne: depunerea unor jerbe de flori la bustul lui Ion I.C. Brătianu din Piaţa Libertăţii şi la placa comemorativă de pe sediul Bibliotecii Judeţene, clădire în care s-a înfiinţat prima organizaţie din Transilvania a Partidului Naţional Liberal după Marea Unire din 1918.


La orele amiezii, un mare număr de membri şi simpatizanţi ai PNL au participat la Centrul Cultural Poesis la lansarea cărţii „Din viaţa politică sătmăreană” scrisă de Claudiu Porumbăcean şi Viorel Câmpean.


Volumul, ce are ca subtitlu „PNL Satu Mare – tradiţie şi contemporaneitate”, cuprinde întreaga istorie a mişcării liberale din judeţul Satu Mare, de la înfiinţarea primei organizaţii până la luptele sau alianţele politice din zilele noastre.
În final ,ţin să menţionez că în cadrul Adunarii Generale ,cu caracter festiv, am avut parte de un moment extrem de emoţionant:Preşedintele Organizaţiei PNL Satu Mare ,după premiere,m-a reinvitat pe scenă ,alături de colegul meu Erdei Dorel,pentru a ne  aduce mulţumiri în mod public pentru modul în care  ne- am implicat în activitatea organizatorică a partidului,în general,dar şi pentru reuşita evenimentului de ieri!

Un comentariu:

Ionel Mesaroş spunea...

Manifestările de ieri au avut la bază o hotărâre a Biroului Politic Municipal a PNL,luată în urmă cu 3 luni, prin care am stabilit ca în fiecare an să convocăm o Adunare Generală ,cu caracter festiv,în care să îmbinăm utilul cu plăcutul: cinstind memoria înaintaşilor noştri,făcând un bilanţ al activităţii noastre,oferind într-un cadru solemn carnetele noilor membrii,premiind pe cei mai merituoşi membrii,într-un cadru inserat cu momente artistice variate,de calitate.
Ne-am dorit foarte mult ca la această manifestare să-l avem ca oaspete de onoare pe domnul preşedinte Crin Antonescu.Din păcate ,domnia sa,deşi ,iniţial,a acceptat invitaţia,a contramandat această participare ,fiind reţinut în capitală,de probleme stringente.
Din fericire, momentele de ieri s-au derulat,în general,în condiţii foarte bune,excelând momentul de la Poesis,lansarea cărţii "PNL Satu Mare.Tradiţie şi contemporaneitate".
În final,doresc să le mulţumesc şi pe această cale celor care ne-au onorat cu prezenţa !

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete