Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 14 mai 2011

Cârmaciul PDL şi flotila lui de carton




 
 La Congresul PDL de astăzi,pe lânga lacrimi de crocodil si vorbe goale ,au existat  şi replici interesante,în special,cele ale lui Vasile Blaga,prin care a demascat realitatea din interiorul principalului partid de guvernământ.
"Acest partid nu funcționează și o știți și dvs și ceilalți câteva mii de membri care din cauza unei decizii nedrepte a BPN nu au avut dreptul să vină la această Convenție", a fost printre primele fraze cu care Vasile Blaga și-a început discursul, un discurs care câteva minute a paralizat sala, delegații neștiind cum să răspundă la criticile dure lansate de Blaga.
Vasile Blaga, principalul contracandidat a lui Boc, a rostit un discurs foarte dur, în care a adus critici actualei conduceri a partidului, ocazie cu care opinia publică a aflat lucruri necunoscute până acum din bucătăria internă a PDL. Vasile Blaga a fost cel mai dur, fiind singurul care și-a atacat în mod direct adversarii.
Blaga susține că în PDL nu se mai face politică. "Eu candidez fiindcă vreau să ofer o alternativă acestui partid. Candidez pentru că în acest partid nu mai facem politică. Singura decizie politică pe care s-a luat în ultimul timp a fost acela de a nu lua nici o decizie", a spus Vasile Blaga.
"Partidul se comportă ca un tren care se îndreaptă spre un pod rupt. Dacă nu vom schimb macazul la timp, partidul se va prăbuși", a mai spus Vasile Blaga.
O altă critică care ridică seriose semne de întrebare despre cum se iau decizii în PDL și cum se numesc oameni la deconcentrate este lipsa unei liste cu cei numiți în funcții publice. "Cer de trei ani lista celor care au fost numiți în funcții publice și nu mi-o arată nimeni", a spus Blaga.
"Din păcate am promovat oameni care se pricep la toate și nu se pricep la nimic", a mai precizat Vasile Blaga.
O altă problemă ridicată de Vasile Blaga este viitorul Guvernului. Vasile Blaga a respins categoric miniștrii tehnocrați ținuți în funcție pentru perioade lungi. "Partidul nostru va susține guverne politice. Dacă acest partid nu e în stare să dea oameni pentru patru guverne atunci să plece acasă.(...) Avem oameni buni în partid, dar am preferat să luăm alții slabi, de pe stradă", a declarat Vasile Blaga. 
Vasile Blaga nu respinge însă dialogul cu USL-ul, precizând că un dialog trebuie să existe cu opoziția pe subiecte de interes național.
Finalul discursului lui Vasile Blaga a fost unul mai temperat și a dat asigurări că PDL va rămâne unit și după Convenție. 
În caz de eșec, probabil,Blaga se va  retrage din activitatea PDL. Pe semne,vor urma și demisii.
Conform surselor din anturajul lui Blaga, dacă acesta va pierde alegerile, așa cum e de anticipat, se va retrage din prima linie a PDL și nu se va implica nici în activitatea organizațiilor, nici în alegerile ce vor urma.
Strategia este aceea de a demonstra că fără el, partidul se va afunda tot mai tare. O revenire a lui Blaga ar fi posibilă, în acest context, doar după anul 2012, când s-ar putea organiza o nouă Convenție extraordinară.
În aceeași logică vor urma și alte retrageri din activitatea PDL, precum cea a lui Cezar Preda sau Sorin Frunzăverde. De asemenea, se anunță și demisii, din partea unor senatori care sunt pregătiți să o cotească spre USL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete