-Mancati mai putin ,dar echilibrat nutritional, consumati mai multe lichide, fructe si legume crude de sezon ,uneori sucuri (din fructe si legume proaspete) de preferinta diluate cu apa plata .
-Identificati si eliminati alimentele adictive .
-Mancati la ore fixe. De preferinta micul dejun sa fie consistent si sa nu-l sariti niciodata! Nu va infometati sarind peste celelalte mese ,iar in a doua parte a zilei consumati alimente usoare. Seara consumati legume si fructe. Nu mancati cel putin 2 ore inainte de culcare si mergeti la culcare in jurul orelor 22.00 .
-Serviti masa in portii mici , dar la intervale mai scurte ,in cadrul a 5-6 mese zilnice, reusind astfel sa va controlati mai bine senzatia de foame .
-Nu va ghiftuiti !Cand va ridicati de la masa inca sa mai simtiti o usoara senzatie de foame .
-Consumati apa cel putin 1,5-2 litri /zi in conditii normale .
-Obisnuiti-va sa gatiti acasa , putand astfel controla compozitia mancarii, calitatea ingredientelor ,evitarea E-urilor ,zaharului ,sarii si numarului caloriilor consumate.
-Evitati glucidele cu absortie rapida ,rafinate, zaharul, glucoza ,siropurile de glucoza-fructoza ,maltoza, dar si excesul de glucide complexe . Excesul de glucide sub forma de glucoza este transformat in grasime , ce se depune in tesuturile adipoase si sub forma de colesterol , pe artere.
-Asociati corect alimentele pentru o prelucrare digestiva si metabolica ,fiziologica, eficienta, cu transformarea lor in combustibil pentru organism.
-Mestecati indelung mancarea solida pana cand devine fluida, minimum 20 de miscari masticatorii .Astfel ,apare mai repede senzatia de satietate si digestia se face corect .
-Incercati sa tineti post miercurea si vinerea .
-Faceti miscare zilnic in spatii curate, folositi scarile ,practicati mersul pe bicicleta ,inotul , gradinaritul , parcati masina la distanta de birou.
-Dormiti suficient!
Aceste reguli au fost desprinse din lucrarea "SI NOI CE MAI MANCAM...CA SA SLABIM ? "a d-lui prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi
-Identificati si eliminati alimentele adictive .
-Mancati la ore fixe. De preferinta micul dejun sa fie consistent si sa nu-l sariti niciodata! Nu va infometati sarind peste celelalte mese ,iar in a doua parte a zilei consumati alimente usoare. Seara consumati legume si fructe. Nu mancati cel putin 2 ore inainte de culcare si mergeti la culcare in jurul orelor 22.00 .
-Serviti masa in portii mici , dar la intervale mai scurte ,in cadrul a 5-6 mese zilnice, reusind astfel sa va controlati mai bine senzatia de foame .
-Nu va ghiftuiti !Cand va ridicati de la masa inca sa mai simtiti o usoara senzatie de foame .
-Consumati apa cel putin 1,5-2 litri /zi in conditii normale .
-Obisnuiti-va sa gatiti acasa , putand astfel controla compozitia mancarii, calitatea ingredientelor ,evitarea E-urilor ,zaharului ,sarii si numarului caloriilor consumate.
-Evitati glucidele cu absortie rapida ,rafinate, zaharul, glucoza ,siropurile de glucoza-fructoza ,maltoza, dar si excesul de glucide complexe . Excesul de glucide sub forma de glucoza este transformat in grasime , ce se depune in tesuturile adipoase si sub forma de colesterol , pe artere.
-Asociati corect alimentele pentru o prelucrare digestiva si metabolica ,fiziologica, eficienta, cu transformarea lor in combustibil pentru organism.
-Mestecati indelung mancarea solida pana cand devine fluida, minimum 20 de miscari masticatorii .Astfel ,apare mai repede senzatia de satietate si digestia se face corect .
-Incercati sa tineti post miercurea si vinerea .
-Faceti miscare zilnic in spatii curate, folositi scarile ,practicati mersul pe bicicleta ,inotul , gradinaritul , parcati masina la distanta de birou.
-Dormiti suficient!
Aceste reguli au fost desprinse din lucrarea "SI NOI CE MAI MANCAM...CA SA SLABIM ? "a d-lui prof.dr.Gheorghe Mencinicopschi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu