Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 14 august 2010

Reinfiintarea Olimpiei


Consiliul Județean a aprobat în ședința de ieri participarea Judeţului Satu Mare la constituirea „Asociaţiei Sportive Fotbal Club Olimpia 2010”, având drept scop promovarea, organizarea şi administrarea activităţii sportive fotbalistice în judeţul Satu Mare. “Suntem singurul județ din țară care nu are echipă de fotbal în primele trei ligi. Acesta e un proiect pe trei ani cu un buget pe care-l vom aproba pentru această durată ,iar obiectivul e promovarea în 2011 în Liga a III-a” a explicat președintele CJ, Arpad Csehi, care a mai spus că-și dorește ca la această echipă să fie promovați doar jucători din județ. ”Ar fi o șansă deosebită pentru ei. De ce să nu le întindem o mînă acestor tineri”, a mai spus președintele Csehi Arpad.
Conducerea Olimpiei va fi decisă într-o ședință viitoare ,iar echipa va porni la drum în această vară în Liga a IV-a.
” Vom amîna prima partidă din acest sezon a Olimpiei pentru a da răgaz echipei să-și creioneze lotul și strategia” a spus și președintele AJF-ului, Ștefan Szilagyi.
Rămîne de văzut acum cine va fi numit la nivelul conducerii administrative și cine se va ocupa de echipă în calitate de antrenor, mai ales că o mare parte dintre jucătorii talentați din județ au ales să joace la echipe de Liga a III-a din alte județe sau au plecat în Liga a IV-a din Ungaria unde evoluează pentru un salariu minim de 50000 forinți.
Despre reinfiintarea echipei de fotbal Olimpia ,vicepresedintele Consiliului Judetean ,dl Adrian Stef,presedintele Organizatiei Municipale a PNL si unul dintre candidatii pentru Primaria municipiului Satu Mare in 2012 , a afirmat pe blogul sau personal urmatoarele:
"Pentru sportul satmarean cred ca azi am scris istorie.Am reusit sa reinfiintam Olimpia, echipa fanion a acestui judet. Astfel inchidem perioada neagra din viata sportului rege la Satu Mare si redam in sfarsit Olimpia satmarenilor. Prin acest acord de azi am aprobat participarea judetului Satu Mare la constituirea Asociatiei Sportive Fotbal Club Olimpia 2010. Prin acest parteneriat dintre Primaria Satu Mare si Consiliul Judetean raspundem asteptarilor unui numar mare de satmareni si totodata le redam tinerilor fotbalisti “visul” de a juca pe Olimpia. Am promis tot timpul ca ma voi stradui sa fac tot posibilul ca si noi sa avem o echipa de fotbal. Sunt foarte fericit ca de azi toate aceste promisiuni vor deveni realitate. Succes Olimpia si multa bafta in “noua viata”.
Si eu am tinut sa-mi exprim recunostinta fata de cei care au contribuit la reinfiintarea echipei Olimpia:
"Felicitari pentru demersurile pe care le-ati facut pentru reinfiintarea echipei de fotbal Olimpia!
In urma cu cateva saptamani cand in BPM al PNL am discutat despre acest proiect,sincer ,am fost sceptic,mai ales cand am aflat ce inseamna din punct de vedere financiar acest lucru.
Ieri, cand am aflat ca toate stradaniile in acest sens au fost incununate cu succes, m-am bucurat foarte mult !
Semnarea acordului privind constituirea “Asociatiei Sportive Fotbal Club Olimpia 2010″,un parteneriat dintre Primaria Satu Mare si Consiliul Judetean,inseamna un prim pas in implinirea visului tinerilor fotbalisti satmareni pentru a juca fotbal pentru echipa fanion a judetului.
Mentionez ca, pentru un liberal, pana si culorile echipei Olimpia ,galben -albastru,sunt un motiv de incantare,fiind si culorile PNL-ului.
In final, tin sa-i urez succes echipei Olimpia in “noua sa viata”!

Istoria clubului:

În luna mai a anului 1921 la Subcomitatul Regional Oradea al F.S.S.R. s-a prezentat o delegaţie sătmăreană care a solicitat afilierea proaspăt înfiinţatei echipe Olimpia Satu Mare. Dintre numele fotbaliştilor legitimaţi cu acel prilej au ajuns până la noi următoarele: I.Mihalca, Gh.Şuta, D.Pop, E.Gross, E.Nyul, S.Frank, C.Raţiu, V.Sabău, J.Winkller, A.Şoranu, C.Hotyar, K.Kokenessi. După cinci ani Olimpia câştigă campionatul zonal şi se califică în sferturile de finală ale campionatului naţional de fotbal, unde este eliminată de către multipla campioană Chinezul Timişoara. În 1934 Olimpia se califică în sferturile de finală ale primei ediţii a Cupei României. În toamna aceluiaşi an se înfiinţează divizia "B", iar în seria a III-a participă şi Olimpia C.F.R. Satu Mare. Peste doi ani, în urma reorganizării fotbalului românesc, Olimpia ajunge în divizia "A", dar retrogradează imediat.

După al doilea război urmează o perioadă tulbure, marcată de fuziuni, reorganizări, scandaluri şi participări la diviziile inferioare. Abia în 1974 Olimpia promovează în divizia "A", unde un an mai târziu obţine cea mai bună performanţă a sa din perioada divizionară a campionatului naţional: locul IX. După o retrogradare şi o altă provorare în divizia de elită, Olimpia ajunge în 1978 în finala Cupei României, unde este învinsă. După doi ani echipa revine în "B", unde a fost printre fruntaşele seriei transilvane până în 1993 când retrogradează în divizia "C" în urma unui scandal în urma căruia trebuia găsiţi nişte vinovaţi. Între timp juniorii Olimpiei au obţinut un loc II şi un III la finalele campionatelor naţionale de fotbal în 1987 şi respectiv 1986. Peste doi ani Olimpia revine în "B", iar în 1998 promovează în "A", dar retrogradează imediat. Acum ea participand,din cauza unor ,,oameni",in Divizia C seria VI-a...

De-a lungul existenţei sale Olimpia a purtat diverse nume, unele fiind utilizate înainte sau după, şi de alte echipe sătmărene (Someşul, C.F.R., Metalul).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete