Nu mi-am închipuit vreodată că se va ajunge ca la un moment dat Casa Poporului, construcţie grandioasă a Epocii de Aur, să nu asigure spaţiul necesar pentru aleşii neamului.
E incredibil cu câtă iresponsabilitate şi neruşinare clasa politică românească tratează poporul, trimiţând să "muncească" pentru ţarişoară noastră în Parlamentul României 588 de parlamentari.
Toţi se scuză şi arată cu degetul spre adversarul politic, chiar dacă mulţi dintre ei ştiau încă de anul trecut care sunt consecinţele legii electorale actuale.
E ruşinos ca după ce poporul s-a pronunţat prin referendum pentru reducerea numărului de parlamentari, la 300, să vedem după alegerile din 9 decembrie 2012 în Legislativul României un număr dublu de aleşi ai neamului.
Era logic că soţii, amante, secretare nu aveau loc într-un Parlament cu 300 de aleşi, aşa că înţeleg de ce parlamentarii de ieri nu s-au zbătut să schimbe legea electorală cu una constituţională şi rezonabilă, cu una adaptată posibilităţilor României şi spaţiului aferent din Casa Poporului.
Din păcate, vreo 87 de parlamentari, ce nu au rău de înălţime, vor fi obligaţi să stea la balcon, unii dintre ei chiar pe locul de unde s-a aruncat în semn de protest Sobaru. În schimb, cei de sus vor avea privilegiu să vadă de la înălţime pe colegii ce vor moţăi în scaunele scumpe de parlamentar, visând la binele ţării.
Chiar dacă Ponta ne asigură de păstrarea anvelopei salariale pentru Parlament, aleşii neamului având salarii mai mici ca şi cei din mandatul precedent, din cauza majorării semnificative a numărului de parlamentari, nu cred că lucrurile vor rămâne precum a promis premierul. Singura lui salvare poate fi, în urma redistribuirii mandatelor, prezenţa în Parlament a doamnei Roberta Anastase, ea putând corija, prin numărare, toate inadvertenţele, salvând astfel imaginea forului legislativ.
În final, menţionez că Palatul Parlamentului (Casa Poporului) are o suprafață desfășurată de 330.000 m², înscriindu-se în "Cartea Recordurilor" la capitolul "Clădiri Administrative", pe locul 2 în lume după clădirea Pentagonului,
iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 m³ ai săi, pe
locul 3 în lume, după clădirea de asamblare a rachetelor spațiale de la Cape Canaveral din Florida și după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Pentru comparație se poate menționa că această clădire depășește cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt, și de aceea unele surse o caracterizează ca pe o construcție „faraonică”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu