Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

vineri, 21 octombrie 2011

Reuniune liberală la Satu Mare


Ieri,20 octombrie 2011,de la ora 10.30,la Satu Mare,a avut loc o reuniune  iniţiată de Organizaţia Naţională a Femeilor Liberale ,acţiune care face parte dintr-o  seria de dezbateri ce vor avea loc în zece oraşe din ţară cu scopul de a stabili o listă cu priorităţi şi măsuri pe care doreşte să le ia Uniunea Social Liberală după ce va ajunge la guvernare, aşa cum speră.
Noi,liberalii sătmăreni ,am fost onoraţi de alegerea  conducerii centrale a PNL,incluzând Satu Mare pe lista celor zece oraşe în care să se realizeze această reuniune.
Fruntaşele OFL, d-na Mariana Câmpeanu şi d-na Lucia Varga, au fost însoţite la Satu Mare de alţi foşti miniştri liberali,dl  Eugen Nicolăescu, dl Andrei Marga, precum şi  dl  Ovidiu Silaghi.   Ei au avut o întâlnire dimineaţa, în sala festivă a Muzeului Judeţean, cu membrii Organizaţiei Judeţene a PNL Satu Mare, cu care au dezbătut subiecte din cinci domenii prioritare: sănătate, economie, educaţie, politici sociale şi protecţia mediului.
Lucrările reuniunii au fost deschise de preşedintele ONFL,d-na Lucia Varga, care a precizat următoarele:"Familia românească a fost supusă unor presiuni fără precedent, milioane de oameni s-au văzut cu veniturile reduse, fără locurile de muncă, în imposibilitatea de a-şi plăti dările, iar tinerii noştri au din ce în ce mai puţine speranţe de viitor. De aceea, noi, femeile liberale considerăm că trebuie să vorbim nu despre o singură politică de susţinere a familiei din România, ci despre o acţiune concertată la nivelul tuturor instituţiilor statului, pentru ca românii să poată privi din nou cu încredere ziua de mâine".
La conferinţa de presă organizată ulterior la sediul PNL Satu Mare, fiecare reprezentant de frunte al liberalilor a anunţat concluziile dezbaterilor din domeniul în care e specialist.   Astfel, fostul ministru al Sănătăţii, dl Eugen Nicolăescu, a prezentat în linii mari principalele măsuri din acest domeniu, care ar urma să fie incluse în viitorul program de guvernare al USL. Printre acestea se numără desfiinţarea sistemului asigurărilor obligatorii de sănătate, toate costurile pentru susţinerea serviciilor medicale urmând să fie suportate direct de la bugetul de stat, pe baza unor pachete de servicii de bază sau complementare, la care ar urma să aibă acces toţi românii, în funcţie de ce vor alege. Dl  Eugen Nicolăescu, a declarat că USL îşi propune să creeze un milion de noi locuri de muncă care să aducă un venit suplimentar la buget prin plata impozitelor, să reducă fiscalitatea şi o cotă regresivă la impozitarea veniturilor. Acesta a precizat că ar trebui desfiinţată Casa de Asigurări de Sănătate, care foloseşte 3% din fondul de sănătate, iar o parte din personal să fie transferat la Ministerul Sănătăţii. De asemenea, până vara viitoare, USL va promova un proiect de lege privind prevenţia în sănătate, pentru care sunt hotărâţi să adune un milion de semnături din toată ţara.   Fiind de profesie economist, Eugen Nicolăescu a prezentat şi unele puncte din viitorul program de guvernare al USL în domeniul economic, obiectivul principal fiind crearea unui milion de locuri noi de muncă. Pentru aceasta, USL ar urma să reducă taxele şi să acorde facilităţi fiscale firmelor care fac angajări, iar în domeniul protecţiei sociale au de gând să introducă cote regresive de taxe, astfel încât cei cu venituri mari să contribuie cu sume mai mari la bugetul de stat.  
Fostul ministru al Muncii,d-na  Mariana Câmpeanu, a precizat că ar trebui redusă contribuţia la sănătate cu 5%, concomitent cu majorarea salariului minim la 800 de lei, fiind necesare şi modificări la legea pensiilor, cum ar fi deschiderea de conturi individuale pentru fiecare contribuabil.   În ceea ce priveşte sistemul de pensii, d-na Mariana Câmpeanu a făcut observaţia că actualul sistem a fost inventat pe vremea lui Bismarck şi, deoarece nu mai face faţă nicăieri în lume la evoluţia demografică şi condiţiile economice actuale, se impune o schimbare radicală, în sensul că fiecare cetăţean şi-ar deschide un cont propriu de pensie în momentul în care s-ar angaja în câmpul muncii şi ar avea control deplin asupra sumelor din acel cont, precum şi asupra destinaţiei acestora. USL susţine, de asemenea, revenirea la indemnizaţia acordată mamelor timp de doi ani, precum şi la creşterea valorii acestei indemnizaţii.
Fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi actual preşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale,  d-na Lucia Varga militează acordarea de stimulente firmelor dispuse să dezvolte aşa-numita „economie verde” şi pentru atragerea de mai multe fonduri europene pentru implementarea politicilor de protecţia mediului în România.
La rândul lui, fostul ministru al Educaţiei,  dl Andrei Marga, susţine abrogarea actualei legi a învăţământului şi renunţarea la sistemul „learning for testing”, adică învăţarea exclusiv pentru o sumedenie de examene, sistem la care toate ţările civilizate au renunţat de mai bine de două decenii. El a criticat şi numirile directorilor de şcoli pe criterii politice, calificându-i pe aceştia „viitori agenţi electorali ai partidului de guvernământ”.
Fostul ministru al Educaţiei, Andrei Marga, spune că o reformă competentă a educaţiei e în avantajul fiecărui cetăţean< “În învăţământ se adoptă din păcate consecvent măsuri gresite. România nu a putut soluţiona nici până azi problema grădiniţelor, o problema ce trebuie urgent rezolvată.
Actuala guvernare merge pe ideea că testele cat mai dese sunt cheia marilor succese, idee la care Statele Unite a renunţat de 23 de ani, văzând că nu merge. Ar fi suficiente doua examene de talie naţională, Bacalaureatul şi capacitatea. România are cel mai mare abandon şcolar din era postbelică, de 7%”…>
În final,vă mărturisesc că sunt ferm convins de utilitatea acestui demers,care ,aici,la Satu Mare ,s-a derulat în condiţii optime ,iar rezultatul acestor dezbateri mă îndreptăţeşte să cred că va fi benefic nu doar PNL-ului,ci ţării!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete