Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

duminică, 31 iulie 2011

Va "muri" Euro?


 Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că introducerea monedei unice a fost o măsură "abuzivă, inutilă şi nocivă", iar Banca Naţională a României (BNR) face o mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, monedă despre care spune că "va muri".
"Euro va muri, nu ştiu cât mai are de trăit, asta depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, până când aceştia se vor plictisi în tot felul de ajutorări falimentare(...) Banca Naţională face o foarte mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, face o foarte mare greşeală luptându-se cu balaurul inflaţiei zi de zi, de 20 de ani", a spus Patriciu, adăugând că introducerea monedei unice a fost o măsură "abuzivă, inutilă şi nocivă".
"Adoptarea monedei unice nu numai că a fost o măsură prematură, a fost abuzivă, inutilă şi nocivă. După introducerea monedei euro s-a produs un decalaj de competitivitate între nordul şi sudul continentului. Nu poţi pune culturi diferite sub aceeaşi umbrelă monetară...Producându-se această diferenţă de competitivitate pornită de la diferenţe de tradiţii şi de cultură, niciodată un grec, un român, un italian sau un spaniol nu va avea aceeaşi productivitate ca şi un neamţ", a continuat omul de afaceri.
Patriciu a susţinut că marea greşeală a Greciei a fost tocmai adoptarea euro şi a subliniat că România ar fi ajuns în situaţia Greciei dacă nu am fi fost foarte săraci, iar politicienii ar fi avut de unde să fure mai mult.
"Grecia nu va fi salvată nici în 300 de ani, nu în 30 de ani. Greşeala fatală a Greciei a fost adoptarea euro, pentru că este o unitate de măsură falsă faţă de modul ei de a produce. Când citesc despre situaţia din Grecia văd situaţia din România de azi, pentru că exact de aceleaşi racile suferim şi noi(...)Noi am avut norocul că am fost foarte săraci. Dacă politicienii ar fi avut de unde să fure cum au avut în Grecia, ajungeam în aceeaşi situaţie", a mai spus Patriciu.
Deşi nu- l apreciez pe Dinu Patriciu ca politician ,sunt de acord cu unele din previziunile lui cu privire la  destinul  monedei Euro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete