Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

sâmbătă, 4 iunie 2011

Programul economic al USL



·         Crearea a un milion de locuri de muncă.
·   Reducerea costului muncii; reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori; reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru un an de zile pentru crearea de noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii pe locul de muncă încă un an).
·         Creşterea salariului minim la 800 lei/lună.
·         Impozit diferenţiat pe venitul salarial (dar nu mai mare de actuala cotă de 16%) cu deductibilităţi fiscale: o cotă de 8% pentru salarii de până la 800 lei/lună; cotă de 12% pentru salarii de la 800 lei/lună la 1.600 lei/lună; cotă de 16% pentru salarii de peste 1.600 lei/lună.
·    Reducerea treptată a TVA, astfel încât, după patru ani, adică în 2016, taxa să ajungă la 19%; cotă redusă de TVA pentru cereale, pâine, lapte şi legume-fructe proaspete (TVA de 24% din care 9% merge la buget, iar 15% va fi deductibilă).
·         Zero taxe pentru angajarea în regim part time pentru tinerii sub 25 de ani şi pentru persoanele de peste 55 de ani
·         Condiţionarea participării firmelor la licitaţiile pentru lucrările publice de existenţa a minimum 10% angajaţi tineri (până în 25 de ani).
·         Plata integrală a arieratelor statului.
·         Aplicarea registrului unic de control (un singur control la o firmă odată la doi ani cu tematică prestabilită şi preanunţată).
·         Card de credit pentru IMM-uri (între 5.000 şi 10.000 de euro).
·         Capitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri.
·         Capitalizarea CEC şi a Eximbank.
·    În vederea evitării situaţiei în care riscul valutar să fie suportat de cetăţeni, creditele către persoane fizice vor fi evaluate/acordate în principal în moneda în care se obţin veniturile.
·         Adoptarea legislaţiei care să stimuleze utilizarea tranzacţiilor electronice şi reducerea semnificativă a operaţiunilor cu numerar (ar creşte, astfel, veniturile impozabile şi ar scădea evaziunea fiscală).
·         Suprataxarea tranzacţiilor speculative.
·         Scutirea de impozit pentru cinci ani a dividendelor reinvestite.
·         Introducerea contractelor de performanţă în toate instituţiile publice şi companiile de stat.
·         Alinierea la nivelul UE a redevenţelor încasate de stat ca urmare a concesionării activelor sale.
·         Realizarea cu titlu gratuit de către stat a cadastrului agricol pentru clarificarea situaţiei juridice a terenurilor.
·         Pact naţional pentru deficitul bugetar (deficitul să fie folosit doar pentru investiţii; niciun împrumut extern nu poate fi luat decât pentru investiţii).
·         Zero datorii la bugetele locale.
·         Plafonarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile (- 50%).
·         Management privat la companiile de stat.
·         Adoptarea unei legi care să interzică membrilor executivului central şi local, parlamentarilor şi membrilor consiliilor judeţene şi locale (până la rudele de gradul 2 inclusiv) să facă afaceri cu statul.
·         Contracte de property management şi facility management pentru clădirile instituţiilor statului (ţinta fiind reducerea cu 30% a costurilor de întreţinere).
·         Autoritate unică pentru fondurile europene.
·         Un nou acord cu FMI după 2013.
·         Obiectiv final: creşterea veniturilor bugetare ca pondere în PIB de la 32% în prezent la 38%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete