Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

joi, 16 iunie 2011

Cardul Kogălniceanu


După aproape un an de dezbateri şi amânări, Guvernul a reuşit să finalizeze proiectul de OUG pentru lansarea Cardului Kogălniceanu. Programul de sprijin garantează în proporţie de 80% împrumuturile accesate de către IMM-uri şi subvenţionează cu până la 50% dobânzile aferente creditelor contractate pentru depăşirea blocajelor cauzate de criza financiară.
Programul multianual ''Cardul Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii'' constă în acordarea unei linii de credit, cu card ataşat, în valoare maximă de 125.000 de lei pe an pentru fiecare IMM, cu dobândă parţial subvenţionată şi, după caz, garantarea creditului de către stat, şi vizează sprijinirea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la finanţare pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen de 1 an în vederea desfăşurării activităţii, cu posibilitatea prelungirii, se arată în notă de fundamentare a OUG. Valoarea garanţiei statului poate fi de maximum 80%, dar nu mai mult de 100.000 de lei.
Astfel, se instituie o schemă de garantare în baza căreia Fondul Naţional de Garantare a Creditelor IMM-uri va garanta, în numele şi în contul statului, creditele ce urmează să fie contractate de IMM-uri.
Bugetul total al programului pentru perioada 2011 - 2013 este de 165 milioane de lei, ceea ce însemnă că aproximativ 12.000 de întreprinderi mici şi mijlocii vor putea accesa Cardul Kogălniceanu.
Schema de ajutor este limitată la IMM-urile cu până la 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane de euro, echivalent în lei, sau care deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.
Sumele trase din linia de credit pot fi utilizate numai pentru plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului, cheltuieli privind aprovizionarea, producţia, desfacerea, lucrări sau prestarea de servicii, constituirea, prelucrarea sau valorificarea stocurilor, salarii, precum şi alte costuri de necesare desfăşurării activităţii.
Pentru a putea aplica la acest program, beneficiarul trebuie să constituie în favoarea finanţatorului şi a statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, proporţional cu procentul de garantare, o garanţie reală mobiliară - gaj fără deposedare asupra tuturor conturilor curente deschise la instituţia de credit finanţatoare, valabilă până la stingerea creanţelor datorate de beneficiar în bază contractelor de credit şi de garantare.
De asemenea, IMM-ul nu trebuie să figureze cu credite restante în baza de date a Centralei Riscurilor Bancare (C.R.B.), să figureze cu incidente majore cu cecuri şi bilete la ordin în ultimele 12 luni în baza de date a Centralei Incidentelor de Plăti.
În plus, beneficiarii vor trebui să achite anticipat un comision de risc de 2% din valoarea creditului şi să prezinte instituţiei de credit finanţatoare garanţii colaterale pentru cel puţin 40% din valoarea creditului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete