Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fiinţă ce a trecut prin "furcile caudine" ale existenţei, care a pierdut uşor ...şi a câştigat greu lupta cu viaţa. Când am pierdut, am dobândit Credinţă, iar când am câştigat, m-am bucurat de Nădejde; ajungând, azi, să înţeleg de ce este atât de greu urcuşul spre Omul "încoronat" cu demnitate creştină.

miercuri, 29 mai 2013

România, încotro?


Haosul bântuie țară, iar cei mai mulți dintre locuitorii ei rămân indiferenți. Așteaptă dreptate până la capăt, o Românie  corectă și o Românie a bunului-simț, chiar dacă tot ce întâmplă în ultimile luni  pe meleagurile mioritice contravin acestor deziderate.
Uniunea Social Liberală a câștigat alegerile exploatând la maximum nemulțumirea față de regimul Băsescu, utilizând tot arsenalul de promisiuni electorale pentru a-și adjudeca victoria. Din păcate, foarte puține promisiuni s-au materializat, iar politicile promovate în ultima vreme calcă în picioare  demnitatea umană și cea națională.
Sărăcia se întinde ca o molimă peste pământul patriei, noi taxe răsar ca și ciupercile după ploaie. Parcă, la cei care ne guvernează Dumnezeu le-a luat mințile. După ce în campania electorală  s-au arătat împotriva exploatării gazelor de șist din cauza efectului dezastruos asupra mediului, s-a ajuns să susțină acest proiect prin care se aduce atingere mediului și , implicit, vieții. Au promis dreptate până la capăt, au condamnat traseismul politic și ne-am trezit în plin coșmar. Coabitează cu președintele, încurajază traseismul politic, preiau în partide indivizi pe care îi contestau odinioară și-i recompensează cu funcții de partid și administrative. Ne vorbeau în campanie de reducerea taxelor și impozitelor, pentru ca încă de la începutul anului să avem taxe și impozite majorate, noi biruri, impozite reinventate, cum ar fi cel forfetar și timbrul de mediu, coplata, iar din septembrie, dacă proiectul legii salarizării personalului din Sănătate va fi adoptat în forma de acum, două taxe noi, aberante, de 150 lei pentru consultație și 1500 lei pentru internare. Pe lângă aceste biruri, populația va trebui să suporte și consecințele dramatice ale liberalizării prețului energiei. Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele guvernării USL, care și-au pus amprenta ori își vor pune asupra nivelului de trai.
La această scurtă radiografie a rezultatelor guvernării USL se pot  adăuga scandalurile din interiorul Uniunii, generate de numirea procurorilor, de taxa Robin Hood și  de alte semințe de discordie; Privatizările eșuate, lipsa de credibilitate a unora dintre cei ce administrază țara, proiectul legii de modificare a Constituției, prin care se cedează o parte din suveranitatea națională, cu unele prevederi absurde, dar și regionalizarea țării, de fapt, o introducere a unui nivel birocratic suplimentar, cu  denumiri de zone ce contravin adevărului istoric și logicii, completează  tabloul guvernării.
Toate aceste rezultate umilitoare pentru românii  ilustrează lipsa de viziune a actualei puteri, dar și starea deplorabilă a opoziției, ce nu are puterea de a se organiza, pentru a  se constitui într-o alternativă viabilă la guvernare.
În aceste condiții vitrege, puterea stă doar în noi înșine, în capacitatea noastră de a ne mobiliza, pentru a trezi clasa politică la realitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EU

EU

IONEL MESAROŞ

IONEL MESAROŞ

Ionel Mesaroș

Ionel Mesaroș

VĂ MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

VĂ   MULŢUMESC PENTRU VIZITĂ ŞI VĂ MAI AŞTEPT !

Primăvara

Primăvara

Vară

Vară

Toamnă

Toamnă

Iarnă

Iarnă

Radio Whisper

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Etichete